Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-11- 2016

08:47 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καιρικό
Στα λευκά τα βουνά της οροσειράς Ροδόπης
Στα λευκά έχουν ντυθεί τα Βουνά της οροσειράς της Ροδόπης από χθες νωρίς το μεσημέρι.
Στη Ροδόπη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το 10ο χλμ του οδικού άξονα Σάντας Κέχρου.
Στην Ξάνθη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 33ο χλμ έως τα σύνορα με την Βουλγαρία στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Οι οδηγοί

που κατευθύνονται στο ορεινό οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς σε αρκετά σημεία του δρόμου υπάρχει παγετός.
Eκκλησία
Ξεκινά και πάλι η χορήγηση του επιδόματος
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τοῦ Β΄, των Μητροπολιτών της Θράκης καί του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε και πάλι η χορήγηση του επιδόματος των δικαιούχων τριτέκνων οικογενειών της Θράκης. Πρόκειται για μία προσφορά της Εκκλησίας πρός τήν πολύτεκνη οικογένειαν καί αποτελεί συνέχειαν της αξιομιμήτου αυτής πρωτοβουλίας καί ενισχύσεως των τριτέκων οικογενειών της Θράκης.
Τουρισμός-Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση εργασίας με την Aegean Airlines στην ΠΑΜΘ
Συνάντηση εργασίας με το δ/ντη πωλήσεων της Aegean σε Ελλάδα και Κύπρου κο Στέφανο Σαδόπουλο και τη διευθύντρια πωλήσεων Βορείου Ελλάδας κα Ειρήνη Σιδηροπούλου είχε ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΑΜΘ για θέματα τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης. Συμφωνήθηκαν να διοργανωθούν κοινές δράσεις προώθησης του προορισμού το 2017 :
• Ο Μήνας Φεβρουάριος 2017 να είναι ο μήνας της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στον οποίο θα προσφερθούν στους πελάτες της Aegean, προϊόντα από την περιοχή μας.
Συμμετοχή στην 3η Synergeia και παράλληλα κοινή διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης – προώθησης του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες της Νοτίου Ελλάδας. Διοργάνωση δικτύωσης με συναντήσεις B2B με πράκτορες και ξενοδόχους της περιοχής.
• Συνδιοργάνωση φιλοξενίας blogger διεθνούς φήμης και απήχησης για τη σύγχρονη διεθνή προβολή της ΠΑΜΘ.
• Διερεύνηση συμμετοχής και συνεργασίας στο Kavala Air Sea Show.
• Διερεύνηση συνεργασίας στις εκδηλώσεις για το ‘’2017: Έτος Τουρισμού για την ΠΑΜΘ’’.
• Συνεργασία για τη βελτίωση των συνδέσεων με την Αθήνα.
• Συνέχεια στην προσπάθεια εδραίωσης συνεργασιών και συνθηκών για τη δρομολόγηση πτήσεων από αεροδρόμια της ΑΜΘ από και προς το εξωτερικό.

Αυτοδιοίκηση
«Επιστροφή μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής»
“Για την επιστροφή των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής με ασφάλεια στις εστίες τους καθώς και την αρμόζουσα περίθαλψη συνεργάστηκαν άπαντες οι φορείς της τοπικής κοινωνίας” αναφέρεται σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη. «Η συλλογικότητα και ο συντονισμός της προσπάθειας για να επιστρέψουν οι μαθητές με ασφάλεια στα σπίτια τους τέθηκε σε προτεραιότητα, ενώ καθοριστική είναι η προσφορά της αεροπορικής εταιρίας AEGEANAIRLINESκαι των εκπροσώπων της Σιδηροπούλου Ειρήνης και Σαδόπουλου Στέφανου. καθώς και της εταιρείας ΕΤΠΑ ΠΑΚΑΤΖΗΝ A.E.E.E. (

Κόμματα
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων από ομάδα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την στελέχωση Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων. Σε αυτήν ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού αν προτίθενται α) να παρατείνουν τις συμβάσεις των εποχιακά εργαζόμενων ημερησίων φυλάκων και νυχτοφυλάκων των αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, αν προτίθενται β) να προβούν σε ενέργειες ώστε να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την στελέχωση των εν λόγω χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς με μόνιμο προσωπικό.

Αποχώρησε ο Αχμέτ Ιλχάν
Από σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο υπουργείο στην Αθήνα, με θέμα τα αγροτικά θέματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποχώρησε ο βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν. «Κληθήκαμε χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση για οτιδήποτε, για να αποτελέσουμε προφανώς το ντεκόρ σε ένα σκηνικό κυβερνητικής παράτας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. « Όταν επί δύο μήνες δεν απαντούν σε κοινοβουλευτική μου ερώτηση για το θέμα του καπνού, ευτελίζοντας κάθε έννοια θεσμικής-κοινοβουλευτικής διαδικασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Δημοκρατική Συμπαράταξη
Στα αγροτικά ζητήματα της περιοχής θα αναφερθούν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος , Πρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Μιχάλης Τζελέπης, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ν. Σερρών την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα θα παραβρεθούν σε σύσκεψη με τους αγροτοκτηνοτροφικούς φορείς του νομού και το απόγευμα στις έξι στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης θα αναφερθούν στο θέμα «Αγροτική ανάπτυξη της Θράκης. Λύσεις και Προτάσεις ».
Πρωτογενής Τομέας
Συνέντευξη για τα μπλόκα
Ο πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας θα παραχωρήσει σήμερα στις 11 το πρωΐ στο Ξενοδοχείο Όλυμπος στην Κομοτηνή, το πρωί συνέντευξη Τύπου με θέμα τα επίκαιρα αγροτικά προβλήματα.

Υποβολή δηλώσεων
Η Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποκιλιών αμπέλου για το έτος 2016,μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι την 22η Δεκεμβρίου.

Περιβάλλον
Ημερίδα με θέμα « Σήμανση Ποιότητας για υπηρεσίες Τουρισμού και εστίασης εντός του ΕΠΑΜΑΘ»
Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή (πίσω από το Γυμνάσιο), σήμερα στις 18:00 π.μ σχετικά με την παροχή Σήμανσης Ποιότητας και Εντοπιότητας για τις υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης που παρέχονται εντός του ΕΠΑΜΑΘ και την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στην περιοχή.
Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες τουρισμού οι οποίοι λειτουργούν χώρους διαμονής, όπως αστικά, αγροτικά ή παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικούς οικίσκους, καθώς επίσης και χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κ.α.
Σκοπός είναι η δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων/υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος.
Αυτοδιοίκηση
Διανομή τροφίμων
Είδη παντοπωλείου, βασικής υλικής συνδρομής και οπωρολαχανικά θα διανείμουν ο Δήμος Κομοτηνής, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης, καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών σήμερα από τις 11:00 – 14:30 ,και αύριο Πέμπτη 01/12/2016 και Παρασκευή 02/11/2016 ώρα 09:00 – 14:00 στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).
Σύλλογοι
Βραβεύσεις Σαρακατσάνων
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων στα πλαίσια της ετήσιας τιμητικής βράβευσης των μαθητών Σαρακατσάνικης καταγωγής καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν τον Σύλλογο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις καταστάσεις βράβευσης στο τηλέφωνο 2531026861. Στην εκδήλωση βραβεύονται επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας καθώς και αριστούχοι μαθητές όλων των τάξεων της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Πολιτισμός
1ο Run Santa Run
Ο «αργοπορημένος» Άη Βασίλης, θα κάνει φέτος μία πρώτη σύντομη στάση στην πόλη της Κομοτηνής, στις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο να ενώσει και πάλι τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, όλους εμάς, για την συγκέντρωση ενός εκ των βασικότερων αγαθών, του ελαιολάδου που θα δοθούν στις άπορες οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής.
Το 1ο Run Santa Run, που συνδιοργανώνουν η ΔΚΕΠΠΑΚ, ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του, ούτως ώστε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, όλη η πόλη να τρέξει ενισχύοντας τον σκοπό της διοργάνωσης.
«Δηλώστε συμμετοχή, προσφέρετε ελαιόλαδο και πάρτε τον Αγιοβασιλιάτικο σκούφο σας!» προτρέπουν οι διοργανωτές.

Έκθεση φωτογραφίας
Στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής θα φιλοξενηθεί το επόμενο τρίμηνο, σειρά φωτογραφικών συλλογών που διατέθηκαν από το Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νίκης αρχής γενομένης με την συλλογή «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» από 25 Νοε 16 έως και 15 Δεκ 16

Εκδήλωση για την μνήμη
Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Το παρελθόν και η ανακατασκευή του: Μνήμης κείμενα και τόποι» διοργανώνουν οι Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κυψέλης του Δήμου Κομοτηνής (παλαιό κτίριο Καπναποθήκης – Οδός Γ. Κονδύλη 61).

2-3 πράγματα που ξέρω για… την τέχνη
Εκδήλωση με θέμα «Η νέα και ο θάνατος» . Ο έρωτας και ο Θάνατος στην Τέχνη» με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.00 στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, aegean airlines, εν λόγω, χλμ, ξανθη, αθηνα, προσφορες, aegean, ελλαδα, κυπρος, φεβρουάριος, συμμετοχή, blogger, kavala, air, sea, αμθ, βουλη, συριζα, υπουργοι, υπαατ, αει, τει, run, αμεα, νοε, δεκ, νέα, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, μπλοκα αγροτων, αη βασιλης, το θεμα, αμεα, βουλη των ελληνων, βουλγαρια, ενοικιαζομενα δωματια, επικαιρα, θανατος, θεμα, θρακη, κυπρου, ξενοδοχεια, τηλεφωνο, ωρα, aegean, aegean airlines, blogger, αει, ελαιολαδο, αμθ, τει, ατζεντα, αχμετ, βουνα, βρισκεται, δεκ, δελτα, δημος, δικτυο, δωματια, αιθουσα, υπαρχει, ειρηνη, ενημερωση, εν λόγω, εννοια, εξι, εστιατορια, εσωτερικων, ετος, ιδια, υπηρεσιες, ιστορικο, κικη, κτιριο, λευκα, μηνες, νοε, ξενοδοχειο, ομαδα, οδος, ολυμπος, πεμπτη, ποιοτητα, προβληματα, πρωι, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτια, ταβερνες, υπαατ, υγιεις, υψηλη, φεβρουάριος, χλμ, air, ασφαλεια, ευθεια, υπουργειο, kavala, κειμενα, οδηγοι, ριζος, run, θανασης, θεματα, ξεκινησε, sea
Τυχαία Θέματα