Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 3-04-2017

11:23 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνική Οικονομία
Πρώτη φορά συμμετείχε η Ελλάδα –Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ-στο συνέδριο Κοινωνικών Συνεταιρισμών στην Βουλγαρία
Για πρώτη φορά συμμετείχε η Ελλάδα, μέσω του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, στην έκτη Διεθνή Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κοινωνικών Συνεταιρισμών, που πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
Στο συνέδριο, όπου παράλληλα λειτούργησε και έκθεση με τις δραστηριότητες των Κοινωνικών Συνεταιρισμών, συμμετείχαν

χώρες της ΕΕ όπως, Ιταλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Τουρκία Ισπανία και Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκαν αρκετά στρογγυλά τραπέζια, στα οποία παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες Κοινωνικών Συνεταιρισμών. Επίσης έγινε προβολή των καλών πρακτικών και των καινοτομιών που εφαρμόζει η κάθε χώρα, κάτι που κρίθηκε πολύ χρήσιμο για επίλυση ανάλογου προβλήματος από κάποια άλλη.
«Συνειδητοποιήσαμε πως στην Ελλάδα τα πράγματα για την Κοινωνική Οικονομία, είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και μπορούμε να δώσουμε και τεχνογνωσία σε άλλες χώρες και να πάψουμε να αυτομαστιγωνόμαστε». Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η οποία έδωσε το παρόν της στην Φιλιππούπολη, ο αντιπρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, Αντώνης Κουτσούμπας.
Επίσης ο γραμματέας του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, Στέφανος Μήτρακας και ο Ταμίας, Δημήτρης Αμανατίδης, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης των Συνεταιρισμών της Βουλγαρίας, που συμμετείχαν στο φόρουμ, -Ελληνικής καταγωγής-Στυλιανό Μπαλασοπούλωφ, Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος αξιολόγησε ως πάρα πολύ θετική την συμμετοχή της Ελλάδας. Δήλωσε ανοικτός σε θέματα συνεργασιών με το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ και μέσω του Διασυνοριακού προγράμματος Ίντερεγκ, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετέχει στο πρώτο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας στο Δασικό χωριό Παγγαίου στα τέλη του Ιούλη.

Πρωτογενής Τομέας

Στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων το κτίριο του πρώην Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων
Στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης θα παραχωρηθεί έναντι μισθώματος το κτίριο του πρώην Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων .
Η είδηση αυτή προκύπτει σύμφωνα με πηγές στις τάξεις των αλιέων, που έχουν καταβάλει αρκετές προσπάθειες τον τελευταίο καιρό για το θέμα. Στόχος τους ήταν η αξιοποίηση ενός κτιρίου που σήμερα δεν λειτουργεί ενώ όπως αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι καθώς ο Λιμενικός Σταθμός καταργήθηκε το 2014 και το κτίριο περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ, από όπου βρέθηκε η φόρμουλα να αποδεσμευθεί.

Κόμματα
Ανακοίνωση για τα οφειλόμενα στους καπνοπαραγωγούς από την «Καπνική Μιχαηλίδης» Α.Ε.
Η υπόθεση των χρημάτων που οφείλουν προς τους καπνοπαραγωγούς από την πλευρά της «Καπνική Μιχαηλίδης» Α.Ε, αποδεικνύει το πόσο εκτεθειμένοι είναι απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους στην προσπάθειά τους να διαθέσουν την παραγωγή τους στην αγορά, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις εισαγωγές καπνού από χώρες της Ε.Ε. αλλά και από τρίτες χώρες.
Είναι οι συνέπειες της κυριαρχίας των μεγαλεμπόρων στην οικονομία και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., που η σημερινή κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρέτησαν και υπηρετούν με συνέπεια, πλήττοντας τους μικρούς παραγωγούς αλλά και την εγχώρια παραγωγή καπνού, ζάχαρης και άλλων καλλιεργειών.
Το Κ.Κ.Ε. με συνέπεια θα σταθεί δίπλα στη εύλογη απαίτηση των καπνοπαραγωγών να τους εξοφληθούν τα οφειλούμενα, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΔΠΘ
Σύσκεψη για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα στην Κομοτηνή
Σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα του ΔΠΘ συγκαλείται από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου.
Όπως έγινε γνωστό από την Πρυτανεία του ΔΠΘ, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συγκλήτου, στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων της Θράκης, προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τράπεζες
ΟΤΟΕ: Συνάντηση των τραπεζικών της ΑΜΘ στην Ξάνθη την Τρίτη
Συγκέντρωση ενημέρωσης για τους τραπεζικούς του Νομών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Καβάλας πραγματοποιείται αύριο στις 6.30 μ.μ. στην Ξάνθη.
Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Σταύρο Κούκο, θα βρίσκεται στο Ξενοδοχείο «ELISSO» της Ξάνθης, με σκοπό την ενημέρωση των Τραπεζοϋπαλλήλων των παραπάνω Νομών, με θέματα:
•Εξελίξεις στις Τράπεζες και την Οικονομία.
•Υλοποίηση ρυθμίσεων της Κλαδικής Σ.Σ.Ε., που εκκρεμούν.
•Ψηφιοποίηση τραπεζικών εργασιών και προστασία της απασχόλησης.
•Ενέργειες αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης και των μέτρων, που πλήττουν το εισόδημα, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Εκκλησία
Δράση της «Αποστολής»
Στήριξη στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων οικογενειών στη Θράκη και Βόρειο Αιγαίο που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας προσέφερε και τον Μάρτιο ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής. Η «Αποστολή» παρέχει τρόφιμα σε οικογένειες της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις πραγματοποιήθηκε διαδικασία συλλογής αιτήσεων από άτομα που αδυνατούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειάς τους και μέσω οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων αναδείχθηκαν οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος.

Αυτοδιοίκηση
Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα στο κέντρο της Ξάνθης
Σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών βελτίωσης του δικτύου προχωρά σήμερα το πρωί (07.30-11.30) ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις ακόλουθες οδούς του κέντρου της πόλης:
Από Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι Βασιλέως Κωνσταντίνου 79 και 82
Από Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι Ελευθερίου Βενιζέλου 56
Από κεντρική πλατεία μέχρι Ανθυπασπιστού Μιλτιάδου 9
Στογιαννίδου ολόκληρη
Από Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι Κονίτσης 9,Ενάτης Μεραρχίας 17, Αθανασίου 7 και Αγίου Βλασίου 12.

Νεολαία
Τη Δευτέρα τα Εγκαίνια του Youth Lab στην Ξάνθη
Σήμερα στις 18.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του YouthLab Xanthi που φιλοξενείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης με την Αμερικανική Πρεσβεία.
Θα προηγηθεί ολιγόλεπτη εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στο steam yourself και στο FLL της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθη.
Σύλλογοι

Το Μονοπάτι της Ζωής καθάρισαν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης
Χθες το 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης συμμετείχε στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον “Let’s do it Greece”.
«Τα μέλη του Συστήματος και γονείς βοήθησαν στον καθαρισμό του μονοπατιού και της κοίτης του Κόσυνθου στο “Μονοπάτι της ζωής”. Καταφέραμε και γεμίσαμε δεκάδες σακούλες απορριμμάτων που είχαν πεταχτεί στο μονοπάτι ή είχαν παρασυρθεί από το ποτάμι. Το ποιο σημαντικό όμως ήταν πως ενεργοποιήσαμε εθελοντές να συμμετάσχουν αλλά και δείξαμε στα παιδιά μας την σημασία της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος, που συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, αλλά και της δημιουργίας ενεργών πολιτών.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εθελοντές εν δράσει
Στo πλαίσιοo του Let’s Do it Greece, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», η ομάδα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, πραγματοποίησε χθες δράση με τίτλο: “Καθαρίζω και ομορφαίνω την πόλη μου… από αφίσες, μουτζούρες, αυτοκόλλητα” καθαρίζοντας την κεντρική πλατεία και την οδό Βενιζέλου.

Πολιτισμός
Συναυλία με τη Σοπράνο Μαρίνα Θεοδωροπούλου
Με τη Συναυλία για φωνή και πιάνο με τον Ανδρέα Ξενόπουλο, πιάνο και την Μαρίνα Θεωδοροπούλου, σοπράνο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο 11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη σήμερα στις 20.30 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης.

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου από το «θέατρο εΦ» στα «Ανατολικά του Νέστου»
Ο σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου Γιωργής Σφυρής οργανώνει μία σειρά σεμιναρίων σωματικού θεάτρου στην Ξάνθη. Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε με θέμα την «Αφύπνιση Σώματος». Από την ομάδα σωματικού θεάτρου «θέατρο εΦ» της Θεσσαλονίκης στο θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» της Ξάνθης και λήγει σήμερα.

Αστυνομικό Δελτίο
Δυο συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης
Έναν άντρα και μια γυναίκα συνέλαβε η Ασφάλεια Ξάνθης τ για κατοχή ηρωίνης σε μπλόκο που έγινε στην Εθνική Οδό Ξάνθης Κομοτηνής.
Kατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πέντε νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 146,2 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 101,5 γραμμαρίων, τις οποίες στη συνέχεια απέκρυψαν επιμελώς, πλησίον της παραπάνω Εθνικής Οδού.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 2 κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, ελλαδα, συμμετοχή, ΚΚΕ, δπθ, αμθ, ξανθη, οτοε, τραπεζες, αιγαιο, βενιζελος, youth, xanthi, steam, θεσσαλονικη, δραση, europe, θεατρο, συλληψεις, εθνικη τραπεζα, συριζα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, δημοκριτειο, χωρες, το θεμα, αυτοκινητο, αφισες, βελγιο, γυναικα, δπθ, εθνικη, θεμα, θρακη, ισπανια, ιταλια, κινητα, κινητα τηλεφωνα, οικονομια, οτοε, ρουμανια, σημερινη, ωρα, αγορα, αμερικανικη πρεσβεια, αμθ, βρισκεται, γονεις, δασκαλος, δευτερα, δημος, διοικηση, δικτυο, εγινε, αιθουσα, εκθεση, ενημερωση, εν λόγω, ζωης, υποθεση, κυβερνηση, κυκλος, κτιριο, μπλοκο, ξενοδοχειο, ομαδα, ορια, παιδια, περιβαλλον, πιανο, προβληματα, πρωι, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σοπρανο, τμημα, τουρκια, φεστιβαλ, φορμουλα, φωνη, φορα, ασφαλεια, δημητρης, δικαιωματα, europe, χωρα, κωνσταντινου, πηγες, steam, θεματα, xanthi, ξεκινησε, youth
Τυχαία Θέματα