Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-01-2018

09:43 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 29-01-2018
Κυβέρνηση-Πολιτική
Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου
Από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα,

για να φτάσει στη Θράκη, όπου θα επισκεφθεί σήμερα Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα στην Κομοτηνή το πρόγραμμα του υπουργού έχει ως εξής:
Επίσκεψη από στις 9.30π.μ. έως τις 12:.30 μ.μ. σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής- Αlfa .b.roto, DIAXON και Αχαϊκά Πλαστικά.
Στις 12.45- 1.45μ.μ Συνάντηση με Δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη.
2.00-2.30μ.μ.Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο
Αμέσως μετά αφού θα επισκεφθεί την Pharmetent στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σαππών Ροδόπης), θα επιστρέψει και πάλι στην Αλεξανδρούπολη, όπου το απόγευμα στις 5 μ.μ, θα εγκαινιάσει το Κέντρο υποστήριξης δανειοληπτών.

Κόμματα
Επίθεση με δριμύτητα στην Κυβέρνηση από τον Λ. Αυγενάκη

«Η Θράκη είναι μια περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες και χρήζει έντιμης αντιμετώπισης και φροντίδας και αυτό θα κάνουμε ως επόμενη κυβέρνηση».
Αυτό τόνισε κατά την επίσκεψή του στη Ροδόπη την Παρασκευή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευθέρης Αυγενάκης, ο οποίος περιόδευσε σε Έβρο και Καβάλα το περασμένο Σαβ-κο.
Επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτικής της και την κατηγόρησε για απουσία καθαρής γραμμής στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης σε σκληρούς τόνους
Σε σκληρούς τόνους κυμάνθηκε και η απάντηση από τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτη Σακκελίων, ο οποίος υπογραμμίζει πως,
«Απολύσεις, φτώχεια, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο σχολείων, εργολαβικά κόστη πανάκριβα. Ας ρωτήσει ο κ. Αυγενάκης πόσο πλήρωνε το Σισμανόγλειο στους εργολάβους καθαριότητας για παράδειγμα,και πόσο θα πληρώνει τώρα με τις ατομικές συμβάσεις που υπογράφει το νοσοκομείο με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αν αυτά δεν του φτάνουν ας απαντήσει και για τις προσωπικές περιπέτειες που έχει με την δικαιοσύνη.
Ας μιλήσει για τους φορολογικούς παραδείσους που ανθούν στον χώρο του. Αν και πάλι έχει πρόβλημα να τον βοηθήσουμε: Θυμάται μήπως τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων»; Είναι η εφημερίδα του προέδρου του. Ας πει πόσα έχει εξοφλήσει το κόμμα του από τα δάνεια των 200.000.000; ας πει για τους καναλάρχες που επί 30 χρόνια δεν πλήρωναν τίποτε και τώρα θα πληρώσουν. Συμφιλιωθείτε με την ιδέα κ. Αυγενάκη πως από τον Αύγουστο του 2018, πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς όφελος του λαού με πιο γρήγορους ρυθμούς και εσείς θα μείνετε με την ελπίδα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Δικαστικό- Δίκες

Αθώοι στο Εφετείο Θράκης Φεταχίδης-Τραχανέλη για τις καταγγελίες του Δήμαρχου Τοπείρου Μίχογλου
Aθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης τους Χρήστο Φεταχίδη και Σταυρούλα Τραχανέλλη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ηθικής αυτουργίας στην παράβαση στο αδίκημα, αντίστοιχα.
Η δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό και αφορούσε σε καταγγελία του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, σε βάρος του πρώην Αντιδημάρχου Χρήστου Φεταχίδη και της Σταυρούλας Τραχανέλη με την κατηγορία ότι η δεύτερη απασχολήθηκε στο νομικό πρόσωπο αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Τοπείρου, στους Τοξότες, και πληρώθηκε χωρίς κάποια σχέση εργασίας με χρήματα του Δήμου, με ευθύνη του πρώτου κατηγορούμενου το διάστημα 2011-2014
Το δικαστήριο με ψήφους 2-1 αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, δεχόμενο ότι η δεύτερη των κατηγορουμένων απασχολήθηκε εθελοντικά στον τομέα του πολιτισμού παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Επιμελητήρια
Αιτήσεις για επενδύσεις στον Τουριστικό τομέα
Μέχρι τις 28 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων νέων επενδυτών στον τουριστικό κλάδο, στο πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».
Οι αιτήσεις των εν δυνάμει επενδυτών μπορεί να είναι από 25.000 έως και 400.000 ευρώ και η επιχορήγηση αγγίζει το 50% της ανέγερσης της επιχείρησης ή του εξοπλισμού της.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπευθύνου του έργου από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, Παναγιώτη Αρχοντίκη, στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, αποθεματικό υπάρχει και μπορεί να ενισχυθεί, αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον. Καθώς στη Ροδόπη ειδικά, υπάρχει έλλειμμα σε τουριστικές υποδομές.
Για το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕ Ροδόπης, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Για την Ξάνθη η ενημέρωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, θα γίνει αύριο στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει και στο Επιμελητήριο Έβρου , στις 2 Φεβρουαρίου.

Περιβάλλον
Δασάρχης Ξάνθης: «Είναι στην πρόθεση μας να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας»
Την πρόθεσή του να συντηρήσει και να αναβαθμίσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών στις παρυφές της Ξάνθης και σε με μια έκταση 20 στρεμμάτων, διατύπωσε ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Μήλιος.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις ιδρύθηκε στις αρχές τις δεκαετία του 1990,σημερα έχει 200 είδη ζώων ταριχευμένα , δασικούς μύκητες και διατηρημένα δασικά δέντρα και θα μπορούσε να είναι μια παραδεισένια όαση μέσα στην πόλη, τα τελευταία χρόνια έχει φανερά σημάδια εγκατάλειψης.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού και ο κλιματισμός θέρμανσης ενώ προβλήματα παρουσιάζει όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αφού δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και καμιά παρέμβαση στο Μουσείο από τότε που κτίστηκε.
Όλα αυτά είναι και πιθανόν να επηρεάζουν τα εκθέματα και να κινδυνεύουν να καταστραφούν: « Κάναμε ενέργειες για να ενταχθεί στους κανονισμούς της Ε.Ε., έχουμε κάνει αναφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να κάνουμε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης», υπογράμμισε ο κ. Μήλιος.
Σημειώνεται πως το Μουσείο είναι ανοιχτό για τον επισκέπτη τις εργάσιμες μέρες και ώρες και πως υπάρχει φύλακας.

ΔΠΘ
Εκδήλωση του ΔΠΘ με ομιλητή τον Άγιο Αλεξανδουπόλεως
Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η σχολή Κοινωνικών και οικονομικών επιστημών και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αύριο και ώρα 19:00 μ.μ. , με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο, και θέμα: «Νεοφιλελεύθερη πολιτική και πολιτισμός και Ορθόδοξη Θεολογία», στην αίθουσα τελετών του ΕΒΕ Ροδόπης.
Εκπαίδευση
Οκτώ θέσεις εποχικού προσωπικού στην στη περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης προκηρύσσει 8 θέσεις εποχικού προσωπικού (4 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 4 θέσεις ΔΕ Συνοδών σχολικών λεωφορείων) για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων), που εδρεύουν στις Περ. Ενότητες Ροδόπης και Δράμας.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Τέρμα Σισμάνογλου Τ.Κ.: 69133 Κομοτηνή.

Σύλλογοι-Εθελοντισμός

Αυλαία για τον Αργοπορημένο Αη Βασίλη
Έπεσε η αυλαία για φέτος για την εθελοντική δράση «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».
Χθες το βράδυ έγινε το κλείσιμο της πετυχημένης για έκτη συνεχόμενη χρονιά δράση, που είχε ως στόχο την συγκέντρωση τροφίμων για εκείνους τους συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη.
Οι διοργανωτές όλα τα ΜΜΕ της Ροδόπης ξεχωριστά που στήριξαν και κάλυψαν τις εκδηλώσεις της δράσης , από τις 14 έως και τις 28 Ιανουαρίου βράβευσαν, ανάμεσα σε αυτά και η ΕΡΤ Κομοτηνής.
Επίσης το ειδικό βραβείο συμμετοχής δόθηκε συνολικά σε όλα τα ΜΜΕ της Ροδόπης, που εδώ και 6 χρόνια στηρίζουν τις δράσεις του Αργοπορημένου Αη Βασίλη της Αλληλεγγύης.
Εθελοντική Αιμοδοσία Εκπαιδευτικών για τους τρεις Ιεράρχες
Το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, καλεί τους πολίτες να δώσουν το παρόν τους, στην εθελοντική αιμοδοσία των Εκπαιδευτικών, αύριο στο πλαίσιο της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών.
Η κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, από τις 9:30 το πρωΐ έως και τη 1 και μισή το μεσημέρι
Διήμερο βιωματικό σεμινάριο για το άγχος των εκπαιδευτικών στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης
Διήμερο βιωματικό σεμινάριο για το άγχος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση σύνθετων ψυχοκοινωνικών και εκπαιδευτικών ζητημάτων, διοργανώνει από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Το Βιωματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.
Η εισηγήτρια, Σταυρούλα Σεχλίδου, ψυχολόγος , απόφοιτη Πανεπιστημίου Κρήτης με εκπαίδευση στη μέθοδο ψυχοθεραπείας Gestalt, καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους να το παρακολουθήσουν.

Αυτοδιοίκηση-Εκδηλώσεις
Η αφίσα το Ξανθιώτικου καρναβαλιού 2018
Επισημοποιήθηκε η αφίσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018, η οποία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και θα κοσμεί το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών(ΘΛΕ).
Η φετινή αφίσα βασίζεται σε σκίτσο του ταλαντούχου 18χρονου Ξανθιώτη Κώστα Φυντάνη, με θέμα, «Καρναβάλι των Χρωμάτων» ενώ η συνολική γραφιστική επιμέλεια των ΘΛΕ ανήκει στο Γιώργο Κράλλη .
Στο πρόγραμμα των γιορτών έχουν προγραμματισθεί συναυλίες των Νίκου Κουρκούλη, Ελένης Φουρέιρα, Μπο&Υποχθόνιου ενώ το Σάββατο εμφανίζονται οι Vegas.
Παράλληλα, στο πρόγραμμα υπάρχουν οι 4 παρελάσεις (Λαογραφίας, Παιδική, βραδυνή, Μεγάλη) λαογραφικές βραδιές και αντίστοιχα μουσικά σχήματα, χορωδιακές βραδιές κ.α.
Χορηγός επικοινωνίας συνεχίζει να είναι η ΕΡΤ 3 η «Όμορφη Πόλη 89,9» το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ,όπως και η Αθηναϊκή ζυθοποιία.
Ο Δήμος Ξάνθης αναζητεί οδηγό για το τρενάκι του δήμου
Ο Δήμος Ξάνθης ύστερα από την υπ’ αριθ. 350/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου, προς κάλυψη των περιοδικών αναγκών λειτουργίας του τουριστικού τρένου του Δήμου κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά έως 02/02/2018, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος
Πολιτισμός
4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Το «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Xanthi TechLab,η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, διοργάνωσαν το 4ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.
Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε 3 ταινίες τριών σημαντικών αμερικανών δημιουργών με ένα εξαιρετικό cast αλλά και δύο ταινίες, με θέμα το Αφγανιστάν.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος ΦΥΡΟΜ και Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, αλεξανδρουπολη, θεσσαλονικη, ελλαδα, καβαλα, σκοπια, συριζα, σχολεια, εταιρεία, εβε, ξανθη, δπθ, δραση, μμε, κρητη, καρναβαλι, vegas, φεστιβαλ, xanthi, συλληψεις, φυρομ, πετρελαιο θερμανσης, καθαρα δευτερα, φορολογικη δηλωση 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, βικυ σταματη, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, δημος ξανθης, των τριων ιεραρχων, αη βασιλης, αιτηση, αιμοδοσια, αυλαια, αφγανισταν, βραδυνη, δανεια, δπθ, θεμα, θρακη, μμε, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, σισμανογλειο, ταινιες, φτωχεια, ωρα, αγχος, αιτησεις, αφισα, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινονται, γονεις, γραφεια, δευτερο, δεντρα, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δηλωσεις, δικη, δικτυο, δοθηκε, εβε, εγινε, εθελοντικη αιμοδοσια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, εν λόγω, εξι, επενδυσεις, εταιρεία, ευθυνη, εφημεριδα, ζωων, ζυθοποιια, ιδεα, ειδη ζωων, υπηρεσιες, ιδρυμα, κυβερνηση, κομμα, λεσχη, μυκητες, οφελος, πακισταν, πλαστικα, προβληματα, σαββατο, συντηρηση, συγκεντρωση, σημαδια, σχηματα, σωματειο, τμημα, υπηκοος, φεστιβαλ, φουρειρα, φυρομ, οαση, ωρες, ανηκει, δημητρης, ειδη, εξοπλισμος, η εφημεριδα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, νοσοκομειο, ψυχολογος, θεσεις, θωμα, vegas, xanthi, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα