Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-2-2017

07:33 27/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία
Διαμαρτυρία για το δικαίωμα στην Ειδική Αγωγή

Κάλεσμα προς όλους του γονείς που τα παιδιά τους χρήζουν ειδικής αγωγής, τους ειδικούς θεραπευτές καθώς και όσους συντάσσονται στο πλευρό τους απευθύνει η Ομάδα Γονέων με Παιδιά που χρήζουν
Ειδικής Αγωγής να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/3/2017 στην Πλατεία Ειρήνης στις 11 το πρωί.

«Για να γίνει η φωνή των παιδιών μας πιο δυνατή και ηχηρή στηρίζοντας παράλληλα την ομάδα γονέων ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» αναφέρουν οι διοργανωτές. Και τονίζουν «Ο νέος νόμος της ειδικής αγωγής

είναι ένας κόφτης στις ζωές τους και στην πρόοδο τους.Απαιτούμε από την Πολιτεία να τους εξασφαλίζει το Δικαίωμά τους στη θεραπεία.»

Καρναβάλι της Ξάνθης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και συντροφιά το αστείρευτο κέφι καρναβαλιστές από όλη τη χώρα έστησαν ένα ξεχωριστό πάρτι από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το κάψιμο του «Τζάρου» ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Η μεγάλη συμμετοχή, η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα και η διασκέδαση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης. Μια παρέλαση που την παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες συμμετέχοντας και αυτοί στην μεγάλη γιορτή.

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Κομοτηνής

Καθαρά Δευτέρα στο παραθαλάσσιο Φανάρι, τον όμορφο οικισμό του Δήμου Κομοτηνής, με την «γευστική» φιλοξενία να την προσφέρει ο τοπικός σύλλογος με νηστίσιμα δίπλα στη θάλασσα. Δεν είναι, όμως, η μόνη επιλογή, καθώς ο πολιτιστικός σύλλογος «Μεσοχωρίτες» περιμένει όλους στο χωριό στις 10.30 με λαγάνα, φασολάδα και χορό.
Το δικό τους γλέντι θα στήσουν και οι κάτοικοι στο Μικρό Κρανοβούνιο, όπως το συνηθίζουν. Εκεί από τις 11 το πρωί ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών «Ο Άγιος Παντελεήμων» θα υποδέχεται τον κόσμο στο δημοτικό σχολείο για μία γιορτή με νηστίσιμα εδέσματα. Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουν και στους Αγίους Θεοδώρους, όπως και στη Γρατινή. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

Κούλουμα στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών

Τα “Κούλουμα 2017” στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, συνεργασία του Δήμου με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με προσφορά σαρακοστιανών, λαγάνας και φυσικά παραδοσιακού χαλβά. Από τις δέκα και μετά οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν από τις Σάπες στο Δεντράκι, με τον Σύλλογο Πολιτισμού κι Ανάπτυξης «ΔΡΩ» να τους περιμένει. Από την Κρωβύλη, (Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωβύλης), την Ξυλαγανή, (Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής), τον Ίμερο (Σύλλογος Γυναικών Ιμέρου), την Πελαγία, (Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος απανταχού Πελαγιωτών «η Πελαγία»), την Μαρώνεια και τους Ασκητές, (Σύλλογος Γυναικών Ασκητών).

Πέταγμα του χαρταετού

Το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια κρύβει κινδύνους. Απαραίτητο είναι κατά το πέταγμα το χαρταετού να προσέξετε τα εξής για την ασφάλειά σας :
1. Αν πιαστεί ο χαρταετός σε ηλεκτροφόρα καλώδια ,μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. Στην ίδια περίπτωση πάλι ,μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
3.Μην πετάτε τον χαρταετό όταν βρέχει ή όταν υπάρχουν κεραυνοί , ακόμα και αν νομίζετε ότι είναι πολύ μακριά σας , η ταχύτητα του κεραυνού είναι τέτοια, που μπορεί να χτυπήσει τον χαρταετό σας ανα πάσα στιγμή και να πάθετε ηλεκτροπληξία .Κίνδυνος θάνατος !
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας . (Πηγή ΔΕΔΔΗΕ)

Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό

Το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και στους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, θα έχει επόμενο σταθμό του την Κομοτηνή (31 Μαρτίου, 1 & 2 Απριλίου 2017). Το εργαστήρι διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger , και με τη συνδρομή του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, όπου και θα φιλοξενηθεί. Τόπος διεξαγωγής του εργαστηρίου , το Πολυλειτουργικό Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, Δ/νση: Γρ.Μαρασλή και Πύργου γωνία, Κομοτηνή Ροδόπης. Ημέρες και ώρες
Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 – Συνάντηση μόνο για τους γονείς:
Γονείς παιδιών 6-8 ετών: 16:00-18:00
Γονείς παιδιών 9-12 ετών: 18:00-20:00
Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Απριλίου 2017:
Παιδιά 6-8 ετών με έναν γονέα, ώρες: 10:00-12:00
Παιδιά 9-12 ετών με έναν γονέα, ώρες: 12:00-14:00

Βιβλιοπαρουσίαση

Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Στρούμπα »ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο και οι εκδόσεις Καλλιγράφος την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου, Δημοκρίτου 7Α, Κομοτηνή. Για τη συλλογή θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Ανδρέας Λύκος, Χρήστος Χαρτοματσίδης και Ιγνάτης Χουβαρδάς. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η φιλόλογος Κατερίνα Σχοινά. Ενώ ο ποιητής θα διαβάσει για το κοινό ποιήματά του.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη επειδή τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο

Συνελήφθη την 25-2-2017 το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, μετά από σχετική καταγγελία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 78χρονος ημεδαπός, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, χτύπησε με ξύλινο αντικείμενο, ένα σκύλο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι, τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα, με Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν 306 κιλά φρούτα, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.

Αθλητικά

Λευκή ισοπαλία για τα κορίτσια

Στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. Θράκης, η Ροδόπη Κομοτηνής και ο Μέντεκας Καλαμαριάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0). Η γηπεδούχος ομάδα ήταν ανώτερη κυνήγησε το γκολ, στάθηκε άτυχη στο 25΄ όταν σε σουτ της Ιωαννίδου η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι ενώ η φιλοξενούμενη έπαιξε με αντεπιθέσεις.

Ήττα για τους έφηβους
Την ήττα γνώρισε το εφηβικό τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής απο το αντίστοιχο του Αστέρα Καβάλας με 70-57. Η ομάδα της Κομοτηνής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ωστόσο πλήρωσε το κακό δεύτερο δεκάλεπτο.
Η ομάδα του Αστέρα, θεωρείται και όχι άδικα, ως το φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο η ομάδα μας πάλεψε στα ίσα και προσπάθησε για το καλύτερο. Η δεύτερη αναμέτρηση θα γίνει στην Κομοτηνή το ερχόμενο Σάββατο.
Διαιτητές : Μυσιρλης, Σαρογλου
Δεκάλεπτα : 20-17, 40-26, 53-45, 70-57
Τελ.σκορ 70-57
Αστέρας Καβαλας :(Μαγιάνης)Μαραβεγιος 20 (1), Ακιοζογλου, Μποζης 14 (2), Μπαρκοπουλος 4, Τσαμης 2, Τσακωνης, Τεμεκομιδης 5, Θαναση, Αργυσιου 18, Μυζιου 4, Πρασινης 3, Γεωργιαδης
Α.Ε. Κομοτηνής : (Πανταζής)Κυμπαρης, Τσατλιδης
,Καραμανλής 10, Αγγελάκης Α,Καρκατσελης, Φωτακακης, Λεπιδας, Ζεκιριέ 12(3), Αχυρόπουλος 2 , Αγγελάκης Κ.,Μπορμπίδης 11, Λαγαμτζης 20 (5)

Καιρός Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και από το βράδυ λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, καθαρα δευτερα, αγωγη, καρναβαλι, συμμετοχή, προσφορες, δεδδηε, ωναση, ελλαδα, βιβλιοπωλείο, ημεδαπός, συλληψεις, ξανθη, γκολ, εμφάνιση, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, καιρος, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, δεδδηε, χαρταετος, ημεδαπός, παρελαση, δημοκριτειο, αδεια, γωνια, ηττα, θανατος, θαλασσα, θρακη, ιδρυμα ωναση, λυκος, μουσικη, νηστισιμα, ποιηματα, προγραμμα, φρουτα, ωρα, αγροτικη, βοηθεια, βραδυ, γκολ, γινει, γηπεδο, γλεντι, γονεις, δευτερο, δευτερα, δοκαρι, δυτικη μακεδονια, δυτικη, ευκαιρια, εμφάνιση, επιτυχια, ετων, ιδια, η φωνη, ιδρυμα, καψιμο, εκδοσεις, κελσιου, κυρια, κιλα, μακεδονια, μακρια, μικρο, ομαδα, παιδια, παρουσιαση, πολιτεια, πρωι, σαπες, σατιρα, σαββατο, συμμετοχή, σχολειο, τμημα, φαναρι, φασολαδα, φυσικα, φωνη, χρηστος, ωρες, ασφαλεια, μποφορ, δικαιωμα, γιορτη, χωρα, κυριακη, ποιητης, πωληση
Τυχαία Θέματα