Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 26-8-2017

08:57 26/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία –Προσλήψεις
Την ικανοποίηση του αιτήματος για προσλήψεις 29 ατόμων στα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ ενέκρινε με απόφασή της η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με την απόφαση η πρόσληψη θα γίνει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 12 μήνες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης ώστε να εκκινήσει η διαδικασίας στελέχωσης των θέσεων.

Οικονομία
Ενδιάμεσες εκπτώσεις
Ξεκινάει

η δεύτερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για το 2017, την Παρασκευή 1/09/2017 και λήγει την Παρασκευή 15/09/2017. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της υποχρεωτικής αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά , την Κυριακή 03/09/2017 από τις 11:00 – 15:00, και προαιρετικά την Κυριακή 10/09/2017 από τις 11:00 – 15:00 .

Τουρισμός
«Διατρέχοντας την Εγνατία» με το Σωματείου «Διάζωμα»
500 μέλη και φίλοι του «Διαζώματος» θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, η οποία θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και στην Κομοτηνή στις 9 Σεπτεμβρίου
«Είναι ωραίο να προσφέρεις στη χώρα σου από την πλευρά ενός απλού εθελοντή. Πρέπει να αισθανθεί ο καθένας ότι είναι ένα μικρό κράτος. Ότι το κράτος το έχουμε μέσα μας και μπορούμε να το διευρύνουμε, να το κάνουμε πιο ποιοτικό και να το υπερασπιζόμαστε» δηλώνει ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» στην ΕΡΤ Κομοτηνής, λίγες μέρες πριν επισκεφτεί την περιοχή, επικεφαλής μιας μεγάλης αποστολής αποτελούμενης από 500 και πλέον μέλη και φίλοι του Σωματείου.

Περιφέρεια
Συνεδρίαση ΠΣ
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ. την Τετάρτη στις 30 Αυγούστου στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της υπογραφής μνημονίου μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την υποστήριξη δράσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πολιτιστικής διαδρομής «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ».

Επερωτήσεις του κ. Χρήστου Τρέλλη
Κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του ΠΣ θα συζητηθούν και οι επερωτήσεις που κατέθεσε ο επικεφαλής του Π/Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Χρήστος Τρέλλης. Ειδικότερα, σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα και πια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια ώστε: Το Περιφερειακό Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων τους δικαιούχους ιδιοκτήτες. Και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε: Να δοθεί επιτέλους, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και κρατική ευθύνη, μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση των χωριών των Δήμων Μύκης, Σουφλίου, με τη δημιουργία σύγχρονου συστήματος υδροδότησης, υγιεινό πόσιμο νερό χαμηλής τιμολόγησης, σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες του υδρευόμενου πληθυσμού, να χορηγηθεί, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν υγιεινό πόσιμο νερό στους κατοίκους με κρατική ευθύνη.

Κόμματα
Επίσκεψη της Βούλας Ελευθεριάδου στο Αρσάκειο Ροδόπης
Το Αρσάκειο επισκέφθηκε η Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα. Βούλα Ελευθεριάδου, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για τα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και γενικότερα τους προβληματισμούς των κατοίκων για τα τεκταινόμενα της χώρας.
Η κα. Ελευθεριάδου άκουσε με προσοχή τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την επιθυμία της να στηρίξει την περιοχή και να δρομολογήσει λύσεις για τα προβλήματα και της ανάγκες των κατοίκων.

Πρωτογενής Τομέας
Σταφυλική παραγωγή
Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής. Οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει την 30η Νοεμβρίου του 2017, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Κοινωνία
ΜΜΕ- Εθελοντισμός
Αποχαιρετισμός Καλοκαιριού με μία …καλή πράξη
Κοινή εκδήλωση διοργανώνουν τα ΜΜΕ της Ροδόπης την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις έξι το απόγευμα. Ένα πάρτυ αποχαιρετισμού του φετινού καλοκαιριού, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ –ΔΑΔΔΑ. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Chris & Eve, ενώ θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια των Αστικών Κομοτηνής, από όλες τις στάσεις της γραμμής 1. Η είσοδος για τους ενήλικες κοστίζει 3 ευρώ, ενώ η συμμετοχή των μικρών συμπολιτών θα είναι δωρεάν.

Ευγενία Εξακοϊδου: “ Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.”
Την ικανοποίηση της για την εκδήλωση που διοργανώνουν τα ΜΜΕ της Ροδόπης την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις έξι το απόγευμα στο ξενοδοχείο Chris & Eve εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κυρία Ευγενία Εξακοϊδου, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών κι Ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ –ΔΑΔΔΑ. «Από πέρσι ξεκινήσαμε την υλοποίηση σεμιναρίων που έχουν ως κύριο θέμα τον αυτισμό και παρεμφερής διαταραχές. Είναι σεμινάρια ανοικτά για το κοινό, για γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, γιατρούς και φοιτητές. Θα τα συνεχίσουμε και φέτος με μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ονόματα του χώρου γι αυτό είναι χρήσιμη η όποια οικονομική βοήθεια.» δηλώνει σημειώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

Πολιτισμός
Γουρούνι στο Σακί
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει τη σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ «Γουρούνι στο Σακί». Η παράσταση θα ανέβει στην Κομοτηνή την Τρίτη 29 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ στο θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής.

2ο Αντάμωμα Θμυκιωτών σήμερα στις 21:00 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρσακείου ‘Το Ευθύμιο’ διοργανώνεται σήμερα το 2ο Αντάμωμα Θμυκιωτών. Στις 21:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου θα εμφανιστούν οι Σύλλογοι: ο Σύλλογος Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης ‘Ορφέας’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεφυρουδίου ‘Η Ελπίδα’ και ο Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας με τα χορευτικά τους. Κοινός συνδετικός κρίκος όλων αυτών των Συλλόγων το Θμύκιο της Ανατολικής Θράκης, η Πατρίδα που αφέθηκε πίσω, αλλά που ποτέ δεν λησμονήθηκε!

Γιορτές Παλιάς Πόλης και Κύπρος
Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), έχοντας και την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λαμβάνει μέρος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, με την δράση :«Παιχνίθκια, καμώματα τζιαι αρώματα από την Κύπρο μας» Με τη δράση αυτή φέρνουν την Κύπρο στην Παλιά Πόλη και καλούν τους Ξανθιώτες και όχι μόνο να έλθουν στο στέκι τους που θα βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Ιωάννη Προδρόμου.

7η Συγκέντρωση μοτοσικλετιστών Αν. Μακεδονίας Θράκης
Οι «Κυκλώπειες διαδρομές» συνεχίζονται σήμερα το βράδυ με Rock μουσική για τους μοτοσικλετιστές της Περιφέρειας. Πρόκειται για την 7η Συγκέντρωση μοτοσικλετιστών Αν. Μακεδονίας Θράκης και την 2η Επίσημη Συγκέντρωση Γυναικών Μοτοσικλετιστριών στις κατασκηνώσεις της Μαρώνειας της Ροδόπης. Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής. Μοτοσικλετιστές και μοτοσικλετίστριες από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία ανταμώνουν σε ένα ιστορικό, πανέμορφο περιβάλλον.

Αστυνομία
Εξιχνιάστηκαν 2 διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην πόλη της Ξάνθης

Συνελήφθη προχθές στην Ξάνθη, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και απόπειρα κλοπής. Ο 24χρονος διέρρηξε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, μεταξύ άλλων, 2 ηλεκτρονικές συσκευές και 1 ρολόι χειρός. Μετά την καταγγελία των περιστατικών οι αστυνομικοί εξέδωσαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομες οικοδομικές εργασίες
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 68χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε αύλειο χώρο οικοπέδου του, σε χωριό της Κομοτηνής, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

Καιρός
Γενικά αίθριος σήμερα Σάββατο ο καιρός στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αμθ, εκπτωσεις, θεατρο, μνημονιο, λύση, μμε, eve, συμμετοχή, κρητη, θεσσαλονικη, κυπρος, δραση, rock, ελλαδα, ξανθη, ημεδαπός, συλληψεις, καιρος, αιγαιο, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, ημεδαπός, ημερομήνια, το θεμα, αυτοκινητα, βουλγαρια, δωρεαν, εμπορικη, θεμα, θρακη, μμε, μουσικη, ονοματα, περιοδος, αμθ, αρσακειο, αρωματα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γονεις, δηλωση, δηλωσεις, δοθει, δρομολογια, ευγενια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, εξι, επικοινωνια, επιθυμια, ερευνες, ευθυνη, υπηρεσια, ιστορικο, κατασκηνωσεις, κυρια, κλοπη, κωμωδια, λύση, μηνες, μικρο, νερο, ξενοδοχειο, ομιλος, περιβαλλον, περιφερειακο, προβληματα, προσληψεις, παρτυ, ρολοι, σαββατο, σεμιναρια, συγκεντρωση, συμμετοχή, συλλογοι, τουρκια, τριτη, υλοποιηση, φορα, χρηστος, ψηφιακη, μποφορ, eve, εννεα, φιλοι, χωρα, ηλεκτρονικα, κυριακη, μια φορα, rock, θερμοκρασια, ωραιο
Τυχαία Θέματα