Δημοτική αρχή Λαμίας: Με αστυνομία και συλλήψεις απολυμένων συμβασιούχων ολοκλήρωσε την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη

Με αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου, μηνύσεις από τη δημοτική αρχή και συλλήψεις εργαζομένων, ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμίας με θέμα την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων του δήμου σε ιδιώτη. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή προχώρησε στην απόλυση και των 47 συμβασιούχων

που δούλευαν στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στη χτεσινή συνεδρίαση πήραν μέρος μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση, αστυνομικές δυνάμεις είχαν ήδη παραταχθεί μπροστά από το κτίριο απαγορεύοντας την είσοδο στους απολυμένους συμβασιούχους που διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημοτικής αρχής, ενώ προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις. Εξω από το κτίριο έμειναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καθώς και οι απολυμένοι συμβασιούχοι που δούλευαν στην καθαριότητα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, σωματείων και φορέων της περιοχής καθώς και της ΔΑΣ στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Αμέσως μετά η κινητοποίηση μεταφέρθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες. Οι εργαζόμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παρακώλυση» της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, Τάσος Χρονάς, κατήγγειλε κάθε υπεύθυνο για την αστυνομοκρατία και την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των Λαμιωτών.

Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής είχαν διαφανεί από προχτές, Πέμπτη, όταν διέκοψε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κάλεσε την αστυνομία χωρίς να έχει δεχθεί την παραμικρή πρόκληση. Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα κατέθεσε περισσότερες από δέκα μηνύσεις, με τις οποίες στοχοποιεί τους απολυμένους εργαζόμενους και συνολικά όποιον διαφωνεί και αντιστέκεται στις αντιλαϊκές επιλογές της.

ΛαμίακαθαριότητακινητοποίησηΙδιωτικοποίηση
Keywords
Τυχαία Θέματα