Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 24-6-2017

08:25 24/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ


Πολιτική
Ο Κώστας Πουλάκης στην Κομοτηνή

Εκδήλωση συζήτηση με θέμα « Οι επερχόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη» με ομιλητή τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην οδό Καβείρων στην Κομοτηνή .
Την εκδήλωση διοργανώνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτική

Ανατροπή» κα Ελένη Λαφτσή.

Περιφέρεια
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Δοξάτου

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Δήμο Δοξάτου και συγκεκριμένα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής και η ολοκλήρωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των Κυργίων.

Δήμος

Συνεδρίασε η Επιτροπή ζωής με την παρουσία των Καφεποτοπωλών

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημαρχιακό Κατάστημα Κομοτηνής με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Σωματείου Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας. Η «Μετάδοση μουσικής από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – το Νέο Νομικό Πλαίσιο και η Κατάργηση Αναδιατύπωση» ήταν το θέμα της συνεδρίασης που συζητήθηκε. «Θεωρούμε ότι η προωθούμενη απόφαση θα οδηγήσει νομοτελειακά σε οικονομικό μαρασμό τις επιχειρήσεις μας εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου από την οποία και οι επαγγελματίες και το κράτος αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση προσδοκούν τα ανάλογα έσοδα.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Μαυρίδης Ιωάννης παρουσιάζοντας τις ανησυχίες του κλάδου του. Οι προτάσεις τους θα ενσωματωθούν στην Κανονιστική απόφαση δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Περιμένουν λύση οι συμβασιούχοι

Την συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις αμαξοστασίων και άλλων κτηρίων, κυρίως δημαρχείων αλλά και ΧΥΤΑ, αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έως και την ερχόμενη Πέμπτη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι συμβασιούχοι της Ροδόπης θα επανεξετάσουν τη στάση τους αναμένοντας και τη σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την παραμονή των παρατασιούχων συμβασιούχων στην εργασία τους.

Οικονομία

Πονοκέφαλος τα POS

Η 27η Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την τοποθέτηση του μηχανήματος (POS) που δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα 80 επαγγέλματα που έχει ορίσει το Υπουργείο ότι θα πρέπει να προμηθευτούν POS . “Οφείλει να πειθαρχήσει ο κόσμος και να προμηθευτεί POS, αξιοποιώντας την καλύτερη προσφορά των τραπεζών. Μπορεί να φαίνεται μικρή η προμήθεια (0,7 έως 1,2), ωστόσο, είναι κάτι σημαντικό στη δύσκολη εποχή μας.» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης.
Παράλληλα, ο κος Βαφειάδης υπενθυμίζει ότι ΓΕΣΕΒΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη θεωρώντας το μέτρο αντισυνταγματικό.

Δημοκρίτειο
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης επισκέπτεται το Δ.Π.Θ.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα επισκεφτεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 09:30, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης. Στη συνέχεια θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τον κ. Δημοσχάκη και τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Πολιτισμός

Φανάρι 2017

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το 2ο FanariFestivalm θα δοθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου , στις 12.00, στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14).

Το όνειρο της Πέππα

Η παράσταση «Το όνειρο της Πέππα το γουρουνάκι» θα φιλοξενηθεί στο θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ την Δευτέρα 3/7 στις 8:30 μ.μ.

Εργαστήρι θεατρικής παιδείας

Μια ακόμη παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ. Από το τμήμα εφήβων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του σήμερα στις 20.00 μ.μ., στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζεται το έργο « Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ» σε σκηνοθεσία της Άννας Μαχαιροπούλου.

Αστυνομικό Δελτίο

Θανατηφόρο τροχαίο

Προχθές (22-6-2017) το μεσημέρι, στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Εχίνου, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 69χρονου. Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Μύκης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Αθλητικά

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-25 Ιουνίου στην Γαλλία και το Λιλ θα πάρει μέρος ο Κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης. Επίσης παρόντες θα είναι η Θρακιώτισσα Βούλα Παπαχρήστου και ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Δισκοβολία Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.


Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα