Χανιά: Δράσεις κατά των ναρκωτικών διοργανώνουν φορείς της πόλης… Μιλώντας στην κοινωνία (audio)

07:55 24/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης όλων ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών στέλνουν για ακόμη μία φορά φορείς των Χανίων, οι οποίοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών συνδιοργανώνουν μία σειρά από δράσεις.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 25 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας παλαίμαχων στο γήπεδο Μοναχής Ελιάς και τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, θα γίνει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην πλατεία της δημοτικής

αγοράς και έξω από το δημαρχείο, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πεζοπορία με δάδες στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με μουσική εκδήλωση από το μουσικό σχολείο Χανίων στο Γυαλί Τζαμισί και δρώμενα στον Επιπρομαχώνα Σαν Σαλβαντόρ, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το ΕΣΥΝ, το ΚΕΘΕΑ, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και ο ΟΚΑΝΑ.

Για την ανάγκη οι οικογένειες των χρηστών να ξεφύγουν από την απομόνωση και να απευθυνθούν σε οργανωμένες δομές όπως το ΚΕΘΕΑ, μίλησαν στην ΕΡΤ Χανίων η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οικογένεια» Δέσποινα Διακάκη και το μέλος του ΚΕΘΕΑ Στέλλα Κοκολογίάννη.

Οι δύο μητέρες μίλησαν για την βασανιστική καθημερινότητα της άγνοιας και της σιωπής και προέτρεψαν τις οικογένειες με προβλήματα εξαρτήσεων να απευθυνθούν στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, για να ανακαλύψουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχει προοπτική.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών που στα Χανιά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, έχει ομάδες διαχείρισης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων από ναρκωτικά, τζόγο, αλκοόλ κ.ά.

Ακούστε τη συνέντευξή τους στην ΕΡΤ Χανίων:

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις, με μήνυμα την ελπίδα και τη δύναμη για μία ζωή χωρίς ναρκωτικά. «Ο Δήμος Χανίων στηρίζει όλους τους φορείς, που δραστηριοποιούνται στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων, διοργανώνοντας σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Θα είμαστε όλοι εκεί», τονίζει, σε δήλωσή της, η κ. Αλιφιεράκη.

ΕΡΤ Χανίων – ΑΠΕ
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα