Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 14-5-2017

08:23 14/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επέτειος-Εορτασμοί
Αρχιερατικό Συλλείτουργο

97 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ενσωμάτωση της περιοχής στον εθνικό κορμό. Οι εορτασμοί των Ελευθερίων κορυφώνονται. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονος.

Θα ακολουθήσει η επίσημη Δοξολογία για την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Και στη συνέχει θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο

του Ηρώου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονος. Και η κατάθεση στεφάνου.

Παρέλαση

Η παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00.

Πολιτική

Ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Λυκείου στην Κομοτηνή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν για την ίδρυση και λειτουργία του Εσπερινού Λυκείου στην Κομοτηνή. «Με ικανοποίηση καταγράφουμε την δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δ. Μπαχτσεβανάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, για τη ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στην Κομοτηνή.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται «Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα αυτό με την μορφή κοινοβουλευτικής ερώτησης είχε κατατεθεί από μέρους μου στις 14-10-2015 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν στην Βουλή κατά την ΙΖ΄ περίοδο λειτουργίας της, που ξεκίνησε την 1-10-2015». Ο Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί «πότε θα πάρει σάρκα και οστά η εξαγγελία ώστε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να πάρει το σχετικό ΦΕΚ;
Σε ποιο κτίριο θα στεγασθεί, πώς θα ρυθμιστούν τα ζητήματα με το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό που θα χρειασθεί να απασχοληθεί εκεί;»

Επιστολή των Σωμάτων Ασφαλείας

Κοινή Επιστολή των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, προωθήθηκε μέσω της Ένωσής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ενημέρωση σας. Με την επιστολή ζητούν να αποσυρθεί ή να καταψηφισθεί η τροπολογία που αφορά ειδικό μισθολόγιο των Σ.Α. και να σταθούν με τη θεσμική τους ιδιότητα, δίπλα στους σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας με σύνθημα τους «αγώνας διαρκείας για την προάσπιση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας».

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ)

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 17ης Μαΐου απευθύνει με ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ). «Καταδικάζουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο. Στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης απαντάμε με τον δικό μας ξεσηκωμό!» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «Τα νέα μέτρα θα φορτώσουν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια.» Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.πμ της 17ης Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και την οργανώνει το ΠΑΜΕ .

Πολιτισμός

Παραδοσιακοί χοροί

Με παραδοσιακούς χορούς στις 20.00 στην Πλατεία Ειρήνης κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων. Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι: Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής (Α΄μέρος), Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Κρητική Αδελφότης ν. Ροδόπης, «Ο Ψηλορείτης», Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών ν. Ροδόπης, «Ο Μέγας Βασίλειος», Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας , «Ο Εύξεινος Πόντος», Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης και Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής (Β΄μέρος).

Βιβλιοπαρουσίαση

Η παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου Αντιγόνης Καμπέρου «Δημήτριος Καμπέρος, ο Τρελοκαμπέρος: Η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου» θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, σμήναρχος ε.α.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν με πέντε καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (12-5-2017) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν με πέντε καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, ο φυγόποινος είχε καταδικαστεί με πέντε αποφάσεις των ελληνικών δικαστικών αρχών, σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 1 μηνός, συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών, 3 μηνών και 30 ημερών, καθώς και χρηματική ποινή 104.200 ευρώ, για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, για κλοπή, σε βάρος 65χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο οικίες της, στην Κομοτηνή.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθη την 12-5-2017 το μεσημέρι, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου, 70χρονος ημεδαπός, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 10-8-2012 έως 12-5-2017, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του, στον Κύρνο Ξάνθης.

Καιρός

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ νωρίς το πρωί και το βράδυ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα