Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 1-12-2017

09:24 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιμελητήρια
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές των Επιμελητηρίων
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι για τις εκλογές στα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης. Οι Εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό διεξάγονται σήμερα και στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό στις 4-5 Δεκεμβρίου
Συγκεκριμένα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και πρόκειται για το συνδυασμό,

«Ροδόπη Σταυροδρόμι Ανάπτυξης» που κατεβαίνει στις εκλογές, με επικεφαλής τον επι τέσσερις συνεχείς θητείες και νυν πρόεδρο Νίκο Αγγελίδη.
Ο κ. Αγγελίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, έκανε λόγο για δραστική ανανέωση του ψηφοδελτίου, με νέους επιχειρηματίες, έτοιμοι να δώσουν τη μάχη για το Επιμελητήριο του μέλλοντος, που θα είναι ηλεκτρονικό.
Σε ότι αφορά το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, οι συνδυασμοί είναι δύο, η «Συμφωνία Ανασυγκρότησης», με επικεφαλής τον Αντώνη Γραβάνη και ο συνδυασμός «Μαζί από το χθες στο αύριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Κηλτζίκη.
Στην ΕΡΤ Κομοτηνής μίλησε ο Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος ανέλυσε τις 13 προτάσεις τους ως άξονες τροχιάς για τη νέα εποχή του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η ενεργοποίηση των μελών του Επιμελητηρίου, στη στήριξη των νέων επιχειρηματιών, στη συνεργασία και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τομέα αυτό.

Τρεις συνδυασμοί οι διεκδικητές της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Τρεις συνδυασμοί είναι οι διεκδικητές της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ξάνθης στις εκλογές που θα διεξαχθούν 3 και 4 Δεκέμβρη. Ο νυν πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης κατάθεσε ένα ψηφοδέλτιο 36 υποψηφίων, ο Γιάννης Μαυρίδης με ψηφοδέλτιο 14 υποψηφίων και ο Βακιρτζής Βαγγέλης με το συνδυασμό «Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση για το ΕΒΕ Ξάνθης» με τρεις συνολικά υποψηφίους έναν για κάθε τμήμα.
Κοινωνία

Ανδρέας Ποττάκης: θέλουμε να εμπιστευτεί ο πολίτης τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη
Ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψης στον Έβρο η περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η παρουσία πολυμελούς κλιμακίου του Συνήγορου του Πολίτη, μαζί με τον επικεφαλής Ανδρέα Ποττάκη. Το πρόγραμμα των συναντήσεών του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τους εκπροσώπους της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλεξανδρούπολης, του ΣΕΠΕ και του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας. .
Χθες ο κ. Ποττάκης είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, αλλά και άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Επίσης στην περιοδεία τους στην ΑΜ-Θ τα κλιμάκια του Συνηγόρου επισκέφθηκαν διάφορες υπηρεσίες και φορείς, όπως φυλακές, κρατητήρια, προαναχωρησιακά κέντρα (μεταξύ αυτών και της Ξάνθης), υπηρεσίες υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών, κέντρα πρώτης υποδοχής, καθώς και τον οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη.
Στόχος αυτών των επισκέψεων είναι να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και των κατοίκων της Χώρας, στον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη, πως εφόσον εμπίπτει στην σφαίρα ευθύνης του θεσμού, μπορεί να λυθεί το πρόβλημά τους..
Ο κ. Ποττάκης βρέθηκε στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής, αποκλειστικά, στο πλαίσιο της επισκέψής του.
Αυτοδιοίκηση
Προσλήψεις στην περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εγκρίθηκαν από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ προσλήψεις εποχικού προσωπικού ειδικότητας ΠΕ Κτηνιατρών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου Χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης. Ειδικότερα θα προσληφθούν 3 κτηνίατροι στην Καβάλα, 2 Ροδόπη και 2 στον Εβρο.
Επίσης το περιφερειακό συμβούλιο ενεκρινε την πρόσληψη προσωπικού 10 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων όπως μηχανικών, γεωπόνων, διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες πλην της Δράμας.

Ξεκινά η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Την έναρξη, στις 6 Δεκεμβρίου, των διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής Διά Βίου Μάθησηςτης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2017-2018 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησηςτης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ΑΜΘ παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, ο Λόγος, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.
Τη φετινή χρονιά, 130 καθηγητές θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις σε εννέα θεματικές ενότητες:
Η περίοδος των εγγραφών θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην Ακαδημία εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή είτε ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο είτε αυτοπροσώπως στα κατά τόπους Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών.

Πρωτογενής Τομέας
Κονδύλια 25 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 9 “Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.
Το Μέτρο, ύψους 25 εκ. ευρώ, απευθύνεται σε νέες Ομάδες παραγωγών και Οργανώσεις παραγωγών που έχουν αναγνωριστεί επίσημα μετά τη δημοσίευση του ν.4384/2016 και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ).
Στοχεύει στην οργάνωση των παραγωγών σε Ομάδες ή Οργανώσεις στον τομέα της γεωργίας που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους.
Στο πλαίσιο του Μέτρου υποστηρίζεται η σύσταση Ομάδων παραγωγών και Οργανώσεων παραγωγών παρέχοντάς τους ενίσχυση για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας τους.
Η ενίσχυση καταβάλλεται σε ετήσια βάση με τη μορφή ποσού στήριξης (κατ΄ αποκοπή ενίσχυση) το οποίο αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της Ομάδας παραγωγών ή Οργάνωσης παραγωγών.

Επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ προς τον Πρωθυπουργό
Η Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της περιφέρειας ΑΜ-Θ έστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και εκφράζουν της ανησυχίες τους για της απαντήσεις που δεν πήραν παρόλο που έκαναν υπόμνημα με τα προβλήματα και τις προτάσεις μας για την κτηνοτροφία, ξεχωριστά για κάθε υπουργείο που αφορούν αυτά, με σκοπό να λάβουν απαντήσεις τις ημέρες του 6ο παραγωγικού συνεδρίου.

Εκδήλωση για το μέλι και την υγεία
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης το Κεντρί και η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, διοργανωνουν εκδήλωση με θέμα τα προϊόντα της μέλισσας και η σχέση τους με το ευ ζην των ανθρώπων.
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα στις 18:30 μ.μ. στην αίθουσα Γεώργιος Παυλίδης της περιφερειακής ενότητα Ροδόπης.
Ομιλητές θα είναι η επίκουρη καθηγήτρια, επικεφαλής εργαστηρίου Μελισσοκομίας ΑΠΘ, Χρύσα Τανανάκη και Διατροφολόγος Ζαργιάνη Χριστίνα.

Στρατός
Aπονεμήθηκε Πολεμική Σημαία στο Δ’ΣΣ
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε στην Αθήνα την 12 Ιουλίου 2017, απονεμήθηκε Πολεμική Σημαία στο Δ’ΣΣ, σε έναν από τους ισχυρότερους Μείζονες Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, με μεγάλη ιστορία στους αγώνες του Έθνους.
Η τελετή Υποδοχής της Πολεμικής Σημαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 11:00, στην έδρα του Δ’ΣΣ, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», αποτελεί υψίστη τιμή για το προσωπικό του Στρατηγείου μας καθόσον αποτελεί το Εθνικό μας σύμβολο, για το οποίο Έλληνες μαχητές έχουν θυσιάσει τη ζωή τους στα πεδία των μαχών.

ΑΜΕΑ
Διόδια τέλος για τα ΑΜΕΑ
Ένα μακροχρόνιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, μετά από πάμπολλες παραστάσεις και διαμαρτυρίες της ΕΣΑμεΑ υλοποιείται, έστω και εν μέρει, με την υπογραφή της ΚΥΑ για τα διόδια της Εγνατίας.
Πρόκειται για άρθρο 5 που αναφέρει τις απαλλαγές από την πληρωμή διοδίων.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά ή για την μεταφορά των ατόμων αυτών.
Τα οχήματα πρέπει να φέρουν σε εμφανές σημείο το Δελτίο Στάθμευσης Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες (ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ), το οποίο χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Αναμένεται αυτό να ισχύσει στους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας.

Eκστρατεία Ενημέρωσης από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης
Το Δ.Σ του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κάνει γνωστό ότι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα αναπηρίας.
Η εκστρατεία θα αρχίσει στις 12,00 στην Κεντρική Πλατεία αμέσως μετά την αρτοκλασία που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθωρίου στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας Ξάνθης
To Βazaar του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία
Το παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο) πραγματοποιεί και φέτος το Χριστουγεννιάτικο του bazaar το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου από τις 8:00 έως τις 15:00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
(Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Υγεία-Κοινωνία-Εθελοντισμός
1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
«Ενημέρωση-Προφύλαξη-Εξέταση»

Με αφορμή σήμερα την 1η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρας κατά του AIDS, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του θα πραγματοποιήσουν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σήμερα στις 12:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
Σκοπός της δράσης είναι μέσα από την ενημέρωση να ευαισθητοποιηθούν κυρίως οι νέοι , ώστε να υιοθετήσουν το μότο ζωής «Ενημέρωση-Προφύλαξη-Εξέταση» και να γίνει κατανοητό, ότι τα οροθετικά άτομα δεν τα απομονώνουμε και δεν τα περιθωριοποιούμε, αλλά τα υποστηρίζουμε.

Σύλλογοι

Γενική συνέλευση κατοίκων της παλιάς πόλης στην Ξάνθη

O Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης με ανακοίνωση του καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου (αλλά και όσους θέλουν να γίνουν μέλη) στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 11.00 το πρωί στο καφέ-εστιατόριο «Κήπος» ,όπου θα γίνει η αποτίμηση του έργου του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του οποίου λήγει η διετής θητεία, όπως και εκλογές για την ανάδειξη νέου.

Εκκλησία
Αγρυπνία στον Άγιο Στυλιανό
Σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού θα τελεσθεί Αγρυπνία, για την γιορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Πολιτισμός

Ροκ Πάρτι 1 διοργανώνεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης
Ροκ Πάρτι 1 διοργανώνεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Πάρτυ την Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, ετοιμάζεται και Ροκ Πάρτι 2, με άλλα μουσικά σχήματα, που θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 8.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Πολιτισμός

Εγκαίνια έκθεσης του Αθηνίωνα αύριο
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», εγκαινιάζει την 23η ετήσια καθιερωμένη έκθεση εικαστικών των μελών του.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο και ώρα 20:00΄
στο χώρο της Παπαδριελλείου Δημοτικής Πινακοθήκης-Μέγαρο Στάλιου.
Την εορταστική εκδήλωση θα συνδράμουν πολιτισμικά η σκηνοθέτις, Μυρσίνη Λατζουράκη παρεμβαίνοντας θεατρικά, καθώς επίσης και η μαθητευόμενη του Συλλόγου
Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου με μουσικό δρώμενο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ευ ζην, εκλογες, νέα, εβε, σεπε, ξανθη, αμθ, καβαλα, δραση, τει, παα, μμε, ΑΠΘ, αθηνα, εσαμεα, κυα, διοδια, bazaar, aids, europe, ροκ, θεατρο, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, μετρο, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, γιορτη σημερα, κοινωνια, δωρεαν, εδρα, θεμα, θητεια, θρακη, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, σεπε, σφαιρα, υγεια, ωρα, aids, αγωγη, αγωνες, αρθρο, αμθ, αναπηρια, αξονες, τει, αφορμη, γινει, γραφεια, δυναμη, δυνατοτητα, δομη, εβε, εγγραφη, αιθουσα, ευρω, εκθεση, εκστρατεια, ενεργεια, ενημερωση, εν μερει, εποχη, εσαμεα, ευ ζην, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ιδιο, υπηρεσιες, η τελετη, κεντρι, κινηση, κυα, λεπτομερειες, λογο, μακεδονια, μελι, μορφη, μοτο, νικο, οχηματων, οχηματα, παυλιδης, πεδια, περιβαλλον, περιφερειακο, υπογραφη, προβληματα, προσληψεις, παρτυ, πρωι, κτηνιατροι, κτηνοτροφια, ροκ, σαββατο, συλλογοι, σχηματα, σωματειο, τιμη, τμημα, χρηστος, χριστινα, bazaar, ευθεια, εννεα, εθνικο, europe, φυλακες, γιορτη, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, ομαδες, σημαια, θεματα
Τυχαία Θέματα