Έγινε ο διαγωνισμός για το βιολογικό

09:21 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε χθες ο διαγωνισμός στο δήμο Μαλεβιζίου, για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και αντλιοστασίων, που εντάσσονται στο έργο της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας και Λυγαριάς.

Κατατέθηκαν 11 προσφορές και επιλέχθηκε ο προσωρινός μειοδότης του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 6,2 εκατομμύρια ευρώ.
Η συγκεκριμένη Μονάδα, σύμφωνα με το Δήμο, είναι σχεδιασμένη να καλύψει όλες τις ανάγκες των τουριστικών περιοχών για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ έχει προβλεφθεί και η μελλοντική

επέκτασή του, για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.
Εξίσου σημαντική είναι και η διευθέτηση των ρεμάτων, αφού μέσω των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων, θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα– που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κατά το παρελθόν – αλλά και οι ιδιοκτησίες των κατοίκων. Παράλληλα, μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα πραγματοποιεί η Μονάδα, και της μεγάλης λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευαστεί, θα παρέχεται νερό για την άρδευση, καθώς και λίπασμα, μέσω μέσα από ειδική επεξεργασία που θα πραγματοποιείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα