Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 1-10-2017

09:36 1/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδεία –Δ.Π.Θ.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εκφράζει την συμπαράστασή του στο νησί της Σαμοθράκης.
Θέλοντας να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη η Σαμοθράκη εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, με ομόφωνη απόφαση κατά την συνεδρίαση της Συγκλήτου την 28η Σεπτεμβρίου, το Δ.Π.Θ. αποφάσισε να αποστείλει κλιμάκιο από έμπειρους επιστήμονες της ακαδημαϊκής κοινότητας του, την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να συνδράμουν στην αξιολόγηση και αποκατάσταση των καταστροφών και την άμβλυνση των επιπτώσεων στην κοινωνική

και οικονομική ζωή του νησιού. Τον συντονιστή της αποστολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Φώτιο Μάρη θα συνοδεύουν τα μέλη της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Κοκκάλης. Αν. Καθηγητής κ.Κωνσταντίνος κ. Χαλιορής, και ο Αν. Καθηγητής κ. Παράσχος Μελίδης.

Διεθνές συνέδριο στην Κομοτηνή
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «2nd International Conference on Situating Strategy Use» που διοργάνωσε με επιτυχία το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.Στο συνέδριο συμμετείχαν 100 διακεκριμένοι ομιλητές από είκοσι έξι χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, Ιράν, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία, Τυνησία) και πέντε ηπείρους. Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν χθες από την αρχαιολόγο κ. Μαρίνα Τασακλάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής.

Κοινωνία
Προσφυγή για τα διόδια
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως είναι της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, της μεταφοράς απορριμμάτων, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ. και ζητούν την μερική αναστολή και ακύρωση της από 29 Μαΐου 2017 απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων. Συγκεκριμένα ζητούν να καταργηθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που προβλέπει την λειτουργία: 1) του σταθμού διοδίων 10 χλμ έξω από τα Ιωάννινα και 29 χλμ από το Μέτσοβο, στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων και 2) των σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης (πλευρικός σταθμός διοδίων).

Πολιτισμός
Θεατρική παράσταση

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου PEACE TALK σε σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: της Χριστιάνας Λαμπρινίδη, κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης, Φωτογράφος : Αγγελος Μίχας, Φωτιστής: Γιάννης Τζατζανάς, διεύθυνση παραγωγής : Μανόλης Σάρδης. Παίζουν με κείμενα δικά τους : Δανάη Δερμεντζοπούλου, Έφη Καλεντερίδου, Βιβή Κολεντζαρίδου, Σοφία Τερζή, Άννα Ξενοδοχίδου, Θεανώ Πασχάλη, , Ελένη Στεργιάδου – Καρακατσούλη, Νετζιλά Τσαούς Μουσταφά Μεμέτ, Τζαχιδέ Χασεκή. Παραστάσεις θα δίνονται έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στις 9 το βράδυ. Για κρατήσεις θέσεων 25310-37770.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (29-9-2017) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 17χρονος υπήκοος Ινδίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (29-9-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 50 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε λεωφορείο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πίσω μέρος του οχήματος. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Αθλητισμός
4ος Διεθνής «Δημοκρίτειος» Ημιμαραθώνιος Ξάνθης
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 4ο Διεθνή Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης, δύο μήνες πριν τη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού της Θράκης, που φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Η Δήλωση συμμετοχής σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο μέσω της online πλατφόρμας εγγραφών που υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση:

Η Ξάνθη έτοιμη για την Κέρκυρα.
Δοκιμάζεται εκτός έδρας η ομάδα της Ξάνθης αντιμετωπίζοντας την Κέρκυρα. Χθες το απόγευμα και μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης της Xanthi FC στην Κέρκυρα, ο Μίλαν Ράσταβατς ανακοίνωσε την 20άδα για την 3η φετινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ξανθιώτικης ομάδας: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Φλίσκας, Λισγάρας, Συλλά, Σβάρνας, Χατζητερζόγλου. ΜΕΣΟΙ: Ντε Λούκας, Καμαρά, Μεχία, Λουσέρο, Ορφανίδης Π., Τριάδης, Ρότσε, Μπρίτο, Κίκε. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γέντρισεκ, Κάστρο. Στις ασκήσεις που προηγήθηκαν ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα (18:15) με αντίπαλο την Κέρκυρα, το τεχνικό επιτελείο έδωσε τις οδηγίες του σε θέματα τακτικής, τελειώματα και στατικές φάσεις, ενώ λίγο πριν το παιχνίδι ο προπονητής θα ανακοινώσει την τελική 18άδα.

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, δπθ, γαλλια, ελλαδα, ιαπωνια, κυπρος, νέα, σλοβενία, τυνησια, μαΐου, χλμ, ιωαννινα, peace, συλληψεις, δηπεθε, συμμετοχή, online, ξανθη, κερκυρα, xanthi, τελη κυκλοφοριας, ομαδα διας, τελος ακινητων, καιρος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, περιφερεια ηπειρου, ελενη, δημοκριτειο, χωρες, σλοβενία, αυτοκινητο, αφγανισταν, βελγιο, βουλγαρια, γερμανια, δπθ, εθνικη, ηνωμενα αραβικα εμιρατα, ιραν, ιρακ, κινα, κινητα, κινητα τηλεφωνα, νησι, ολλανδια, ουκρανια, σαμοθρακη, σουηδια, αγωνες, αννα, αραβικα, βιβη, βραδυ, δαναη, διευθυνση, δηπεθε, δηλωση, εγνατια, εγγραφες, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εν λόγω, εξι, επτα, επιτυχια, ετων, ζωη, εικοσι, καναδας, κελσιου, κοστουμια, κροατια, λειτουργια, λεωφορειο, μαΐου, μηνες, μιλαν, ομαδα, ορφανιδης, ουσιαστικα, οχημα, πακισταν, πολωνια, πρωι, σαουδικη αραβια, σερβια, συγκεκριμενα, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, τμημα, τουρκια, τρια, τριτη, υπηκοος, χλμ, ιωαννης, κωνσταντινος, μποφορ, ενωση, ετοιμη, γιορτη, καμαρα, κειμενα, κυριακη, peace, παιχνιδι, online, θεματα, θερμοκρασια, xanthi
Τυχαία Θέματα