Κομοτηνή: Επιστροφή στη φωλιά της Φύσης

18:12 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκατέλειψε την Αθήνα πριν 1,5 χρόνο εκτιμώντας την Ροδόπη περισσότερο από τους ντόπιους κατοίκους, όπως χαρακτηριστικά λέει. «Ήμουν μελισσοκόμος, αυτή εξακολουθεί να είναι η κύρια ασχολία μου. Μαζί με τη σύντροφό μου φτιάχναμε μεζέδες για τους φίλους μας κι έτσι σιγά –σιγά περάσαμε στην μεταποίηση, τις δημιουργίες μας τις παρουσιάζουμε τώρα στο κοινό της περιοχής » δηλώνει ο κος Γιώργος Οικονόπουλος. Αυτό το καλοκαίρι

έκανε ήδη την πρώτη γνωριμία με τους ντόπιους παρουσιάζοντας γεύσεις που έχουν ως πρώτη ύλη τοπικά προϊόντα.

Στον μπαξέ του καλλιεργεί τα πάντα, αξιοποιεί επίσης ό,τι χρήσιμο βρίσκει στη φύση, άγριο σπαράγγι, κρίταμο κ.α. και στο καπνιστήριο του «καπνίζει» πάλι τα ντόπια κρέατα: κοτόπουλο φιλέτο, χοιρινές πανσέτες, αυγά και χοιρινό με θυμάρι, αρωματισμένο σε κρασί.
«Είναι μια όμορφη αλλαγή. Εύκολα δεν είναι ούτε εδώ, στη Ροδόπη, ούτε εκεί, στην Αθήνα, ούτε πουθενά» δηλώνει σημειώνοντας πως αυτή την αλλαγή του τελευταίου 1,5 χρόνου την «ευχαριστιόμαστε και την μοιραζόμαστε με φίλους».

Η επιστροφή του στη Ροδόπη συνοδεύτηκε από μια δύσκολη χρονιά για τα μελίσσια. Μπορεί ο άνθρωπος να καλύπτει τις ανάγκες τους με αυτά που παράγει; Ρωτήσαμε τον κο Οικονομόπουλο για να μας απαντήσει πως «Θεωρητικά ναι! Πρακτικά χρειάζεται τον σχηματισμό παρεών των πέντε και των δέκα ανθρώπων, τα μέλη των οποίων θα παράγουν και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους». Όσον αφορά στις εντυπώσεις του από την Κομοτηνή δηλώνει: «Η φύση σας είναι απείραχτη. Θα πρέπει να εκτιμήσετε το περιβάλλον σας. Έχετε το πιο παρθένο περιβάλλον στη Ροδόπη. Είναι φωλιά της Φύσης η Ροδόπη. Χρειάζεται μια ήπια ανάπτυξη, να μπορεί να περνάει ο κόσμος καλύτερα. Δεν είναι το ζητούμενο να γίνουμε πλούσιοι, αλλά να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής».
Φώτο:Γιώργος Οικονομόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα