Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο στρατόπεδο προσφύγων της Ριτσώνας

17:49 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη στο στρατόπεδο στη Ριτσώνα, στο οποίο φιλοξενούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Επίσης έγινε διανομή υλικής βοήθειας, συζητήσεις με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ διανεμήθηκε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ) ανέφερε ότι: «Πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκεστε εγκλωβισμένοι στην Ριτσώνα.

Το ΠΑΜΕ

σας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Είμαστε στο πλευρό σας από την πρώτη στιγμή, οργανώνοντας την αλληλεγγύη μέσα από τα σωματεία.

Τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες που σήμερα ζείτε είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Η ΕΕ που συμμετέχει στο μακέλεμα των λαών, έχει ευθύνη για τον ξεριζωμό σας. Προκλητικά ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία, που το 2015 δήλωσε ότι μπορεί να υποδεχτεί 800.000 προσφύγων και ανέστειλε τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Δεν το έκανε από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, το έκανε γιατί ο σύνδεσμος των Γερμανών βιομηχάνων και τα μεγαλύτερα μονοπώλια της Γερμανίας το ζήτησαν. Σήμερα που κάλυψαν τις ανάγκες τους, συζητάν για επαναπροωθήσεις κι ας υπάρχουν οικογένειες που μόνο το ένα μέλος έχει καταφέρει να φτάσει στη Γερμανία.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών, συμμετέχει σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν σας δέχτηκε από μεγαλοψυχία. Εφαρμόζει την συνθήκη του Δουβλίνου για να σας εγκλωβίσει στις πύλες της ΕΕ. Για τις «υπηρεσίες» της πήρε 700εκ ευρώ (300 φέτος και από 200 για 2017 και 2018). Το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτή τη χρηματοδότηση το δίνει στις ΜΚΟ, δηλαδή σε επιχειρήσεις που κερδίζουν από το δράμα σας. Έτσι απαλλάσσεται η ίδια από κάθε ευθύνη από τον τομέα υποδοχής, περίθαλψης, φροντίδας, φιλοξενίας και διάσωσης.

Μην συμβιβάζεστε με αυτή την κατάσταση. Διεκδικείστε ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Διέξοδος για κανένα εργαζόμενο δεν υπάρχει ούτε στη Συρία, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Γερμανία, ούτε σε καμία καπιταλιστική χώρα όσο περιμένουμε παθητικά».

Φωτο αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα