Κομοτηνή: Επέστρεψαν 51 μαθητές του 3ου Λυκείου

18:04 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακουφισμένοι, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι γονείς τους που τους υποδέχτηκαν επέστρεψαν ξανά στην αγκαλιά τους βάζοντας τέλος στην περιπέτεια που έκανε την τετραήμερη εκδρομή τους στην πρωτεύουσα, με στόχο να επισκεφτούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να φαντάζει ένα κακό όνειρο. Ο λόγος για τους 51 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, που λίγη ώρα πριν πάτησαν ξανά το πόδι τους στη γη της Ροδόπης.

Με πτήση από την Αθήνα, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία ταξιδεύοντας οδικώς, και μετά με λεωφορείο από την Αλεξανδρούπολη

στην Κομοτηνή, με την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, από το βράδυ της Παρασκευής και μετά, ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, έφτασαν στην Κομοτηνή. Μην μπορώντας να ξεχάσουν στιγμή τους συμμαθητές που άφησαν πίσω τους, καθώς νοσηλεύονται ακόμη. Όπως δεν θα ξεχάσουν και την εμπειρία της νοσηλείας στα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Αττικής, όσοι από αυτούς την έζησαν. Στις ευχάριστες αναμνήσεις σίγουρα η συμπεριφορά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, όσο και η στάση των καθηγητών – συνοδών τους, που έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μετριάσουν την αγωνία τους.

Η επιστροφή με αεροπλάνο αποφασίστηκε σε έκτακτη συνάντηση φορέων της Ροδόπης στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη που πραγματοποιήθηκε χθες (στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειακός Δντής εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης, η Δντρια Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης Κοσμίδου Μαριγούλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, η Βεργίδου Χριστίνα,ιδιοκτήτρια του πρακτορείου vergidou tours και ο αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Κομοτηνής) για να αποφύγουν έτσι την νέα ταλαιπωρία της επιστροφής οδικώς.

Εκτός από τους 51 που επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα, 39 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και άλλοι τέσσερις στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο. «Κάποιοι άλλοι μαθητές θα πάρουν εξιτήριο αύριο, κάποιοι την Τετάρτη και οι υπόλοιποι την Πέμπτη. Όσοι μαθητές βγαίνουν από το νοσοκομείο θα επιστρέφουν από την Αθήνα αυθημερόν με αεροπλάνο» δηλώνει ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ κ. Γιάννης Στρούμπας. Τους μαθητές επισκέφτηκε στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού κος Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία της υγείας τους.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα