Απομακρύνθηκαν κατεστραμμένα τμήματα της γέφυρας Διάβας

17:56 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα από τα βασικά στάδια των εργασιών γα την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας στην Καλαμπάκα ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 10 και πλέον μήνες μετά την κατάρρευσή της, στις 16 Ιανουαρίου, από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού.

Τρία ειδικά μηχανήματα-γερανοί, με χειρισμούς ακριβείας, απομάκρυναν τα πεσμένα τμήματα τους οδοστρώματος της γέφυρας, προκειμένου να προχωρήσει η υποστήριξη των βάσεων αυτής. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας επισήμανε “το ταχύτατο της διαδικασίας

για να αποκατασταθεί ένα σημαντικό έργο οδικής πρόσβασης της Καλαμπάκας με ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου”, αναφερόμενος και στην αγαστή συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας, εμπλεκόμενων Υπηρεσιών αλλά και των βουλευτών για την άμεση εξεύρεση κονδυλίων προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο. Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος εργολάβος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στις αρχές Αυγούστου, ενώ εάν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες δεν αποκλείεται να δοθεί προσωρινή πρόσβαση στη γέφυρα στις αρχές του νέου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα