Κομοτηνή: Ένας 86χρονος ακούραστος παραγωγός

21:15 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν επτά χρόνια παρήγαγε 7,5 τόνους φασόλια. Φέτος έχει βάλει δύο στρέμματα για τις ανάγκες της οικογένειας, αλλά και για καλούς φίλους, όπως λέει. Ο Μιλτιάδης Βίστας, παρά το γεγονός ότι αγγίζει την ένατη δεκαετία της ζωής του, δουλεύει ακούραστα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Διακόσια κιλά φασόλια η φετινή παραγωγή, που περνούν όλα, ένα προς ένα, από τα χέρια του.

Όλα αυτά τα χρόνια που ποτίζει τη γη με τον ιδρώτα του παρατηρεί τις αλλαγές γύρω του, βλέποντας πως δεν αφήνουν ανέπαφο το επάγγελμά του. «Το 1958 αγόρασα ένα χωράφι δώδεκα στρέμματα και το έβαλα φασόλια με την παραγωγή εκείνου

του χρόνου, πλήρωσα και το χωράφι. Σήμερα, αν αγοράζεις χωράφι, αγοράζεις φτώχεια. Η φορολογία είναι μεγάλη και τα κέρδη ελάχιστα» δηλώνει σημειώνοντας με πίκρα «τώρα δεν μας αφήνουν τα χωράφια τίποτα. Ακρίβεια μεγάλη, πετρέλαιο, λιπάσματα, φάρμακα, το κόστος μεγάλο, μας έχουν χώσει μέσα στη γη». Εκτός από φασόλια, φέτος καλλιεργεί βαμβάκια και σιτάρι, χωρίς, όμως, να δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των κόπων του.
Keywords
Τυχαία Θέματα