Κομοτηνή: Ένας ψυχολόγος πωλητής ρούχων

21:00 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σερήφ Μουσταφά τα τελευταία 2,5 χρόνια ασχολείται με τις πωλήσεις ανδρικών ρούχων. Στην Κομοτηνή η ζωή κυλά ήσυχα κι εκείνος ζώντας από κοντά πια τους αργούς ρυθμούς της αγοράς έχει μια καλή εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες. «Την περίοδο του Μπαϊραμιού η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να καλύψει τις δυσκολίες των καταστηματαρχών» δηλώνει σημειώνοντας ότι «οι κάτοικοι της Κομοτηνής πια δεν βγαίνουν για ψώνια κι αγορές, αλλά για να κάνουν βόλτα, να πιουν ένα καφέ και

να γυρίσουν σπίτι τους. Βλέπουμε στην αγορά κόσμο, αλλά έχουν βγει μόνο για περπάτημα, όχι για ψώνια.» Οι γιορτές, οι γάμοι και οι βαφτίσεις κινούν, όσο κινούν, πια την αγορά.

Όταν έμεινε άνεργος, εργαζόταν ως ψυχολόγος σε Ιδιωτικό Θεραπευτήριο, σκέφτηκε να ασχοληθεί με κάτι που του άρεσε πολύ, τη μόδα, τα ρούχα. «Μου άρεσε από παλιά να παρακολουθώ την μόδα κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν επαγγελματικά καλά με την ψυχολογία σκέφτηκα να ανοίξω αυτόν τον χώρο.» Τίποτα, όμως, όπως λέει, δεν πήγε χαμένο, καθώς η ψυχολογία του φαίνεται χρήσιμη στην νέα του δουλειά. «Καταλαβαίνω καλύτερα τον κόσμο, ξέρω πώς αισθάνεται η νεολαία και τι ψάχνει γι αυτό και πηγαίνω καλύτερα στη δουλειά. Δεν τους βλέπω σαν πελάτες, αλλά σαν να είμαστε μια παρέα, που ο ένας καταλαβαίνει καλύτερα τον άλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα