Κομοτηνή: Αγορές με τη σέσουλα…

10:34 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστροφή στην παράδοση και στις απλές, καθημερινές αγορές μας; Η κα Κυριακή Τεκτονίδου ισχυρίζεται πως ναι! Έτσι, ρύζι, όσπρια, άλευρα, μέλι, δημητριακά, ζυμαρικά και άλλα βρίσκονται στα ράφια του Παντοπωλείου που διαθέτει στο Ιστορικό Καπάνι της Θεσσαλονίκης. Ποιο, όμως, είναι το «μυστικό»; «Όλα τα προϊόντα μας προέρχονται από μικρούς παραγωγούς και οικογενειακές επιχειρήσεις ή οικοτεχνίες και διατίθενται χύμα με τη σέσουλα,

αλλά και συσκευασμένα.» απαντά σίγουρη ότι οι Έλληνες επιστρέφουν στα απλά, στα γνώριμα και στα παραδοσιακά.

«Ο κόσμος έχει γυρίσει σίγουρα στο παραδοσιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι προτιμά μικρούς παραγωγούς, μικρές μονάδες παρασκευής, ότι αναζητά κι εμπιστεύεται την ουσία περισσότερο» δηλώνει η κα Τεκτονίδου σημειώνοντας πως το δικό τους άγχος είναι να ανταποκριθούν σ΄αυτή την αλλαγή και να έχουν να τους δώσουν το πραγματικά καλύτερο.

Όσον αφορά στον εντοπισμό των παραγωγών; «Άλλοτε τους βρίσκουμε κι άλλοτε μας βρίσκουν» δηλώνει κι εξηγεί ότι καθημερινά γίνεται μια καλή έρευνα αγοράς για τον εντοπισμό τους. «Oι Έλληνες παράγουν;» ρωτάμε την έμπειρη παντοπώλισσα «σαφώς ναι, αλλά μπορούμε και περισσότερα » απαντά κι εξηγεί ότι πολλές φορές λείπει η υποστήριξη από το κράτος, όπως απουσιάζουν οργανωμένα προγράμματα κι επιχορηγήσεις.

Αναφορικά δεν με την «μάχη» που δίνουν να παραδοσιακά παντοπωλεία με τα μεγάλα super market απαντά «Όπως και να έχει το μεγάλο το πολυκατάστημα παίρνει μεγαλύτερες ποσότητες, μπορεί να κάνει και καλύτερες τιμές, οπότε εκεί χάνουμε την «μάχη», αλλά σε μας ο καταναλωτής βρίσκει κάτι από το χθες, από την παράδοση, από την σύγχρονη καλλιέργεια.»

Όπως δηλώνει η κα Τεκτονίδου θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ένας θα πρέπει να στηρίζει τον άλλον. «Όταν ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του και μόνο τον εαυτό του, τίποτα δεν γίνεται σωστά. Είμαστε μια αλυσίδα, αν σπάσει ένας κρίκος, σπάει η αλυσίδα, είναι τόσο απλό».
Φώτο: Κυριακή Τεκτονίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα