Κομοτηνή: Στην «αγκαλιά» της Ιεράς Μονής

20:34 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μέσα σ’ αυτή την ευλογημένη περίοδο, που ζούμε, της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία μας οδηγεί στην εορτή των εορτών και στην πανήγυρη των πανηγύρεων, που είναι το Πάσχα, ορόσημο είναι οι μέρες της Παρασκευής, γιατί σ’ αυτές τις ημέρες ψάλλονται τις πρώτες εβδομάδες οι 4 στάσεις των Χαιρετισμών και την 5η εβδομάδα όλος μαζί ο Ακάθιστος ύμνος. Και μέσα από τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου «καθαρίζουμε» τον νου και την καρδιά μας, να γίνουμε κι εμείς έτσι κατά χάριν και κατά υιοθεσία παιδιά του Θεού, με αποτέλεσμα μέσα

από την χάριν του Θεού και τις πρεσβείας της κυρίας Θεοτόκου να οδηγηθούμε όσο το δυνατόν πιο καθαροί και πιο άξιοι σ’ αυτή την μεγάλη εορτή, στην Ανάσταση του Χριστού και στη δική μας Ανάσταση» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, όπου βρέθηκε την Παρασκευή.

3 μοναχές στην Ιερά Μονή

«Πάνω από έναν χρόνο και πλέον ο Θεός ελέησε το μοναστήρι και υπάρχει μια αδελφότητα από 3 μοναχές, την γερόντισσα Μαριάμ και τις 2 μονάζουσες, την αδερφή Χριστοφόρα και την αδερφή Σινοφημία» ανέφερε έχοντας στο πλευρό του τη γερόντισσα σημειώνοντας πώς η παρουσία πολλών ανθρώπων «καταδεικνύει την ευλάβεια στην Παναγία αλλά και την αγάπη στο μοναστήρι».

20 νέοι ιερείς στην Μητρόπολη της Κομοτηνής

Ένας ακόμη διάκονος της Μητρόπολης, ο πατέρας Νεκτάριος, ο οποίος χειροτονήθηκε πριν από ένα μήνα διάκονος, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ιερεύς το Σάββατο, για να εξυπηρετήσει μια ενορία. «Τα πολλά κενά εξακολουθούν να υπάρχουν στην Μητρόπολή μας, αλλά ας μην παραπονούμαστε, δόξα τω θεώ να λέμε» σημειώνει ο Σεβασμιώτατος κι αποκαλύπτει ότι στο διάστημα που ανέλαβε τα ηνία της Μητρόπολης χειροτόνησε 20 νέους κληρικούς. Επίσης, 4 ακόμη κληρικοί ήρθαν στη Ροδόπη από άλλα μέρη της χώρας. «24 στον αριθμό δεν είναι λίγοι. Βέβαια τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά να ευχαριστούμε Τον Θεό και να Τον δοξάζουμε γι αυτές τις «δωρεές» των 4 διακόνων». «Υπάρχουν οικισμοί χωρίς ιερείς;» ρωτάμε τον Σεβασμιώτατο για να απαντήσει πως ναι. «Υπάρχουν οικισμοί ακόμη δυστυχώς, αλλά δόξα τω θεώ με τους δεύτερους ιερείς μας τα καλύπτουμε τα κενά».
Φώτο:Ο Σεβασμιώτατος κατά την έξοδό του από την Ιερά Μονή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα