Κομοτηνή: H “Καλημέρα” των καταστηματαρχών

08:37 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η «καλημέρα» ξεκινάει με πολύ καλή διάθεση. Ερχόμαστε στη δουλειά μας με αγάπη γι αυτό που κάνουμε» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Σίμος Δανηιλίδης, επαγγελματίας που ασχολείται με την πώληση φυτών και ανθέων. Το πρώτο που κάνει, όπως λέει, πηγαίνοντας στην δουλειά είναι να φροντίσει τα λουλούδια, να τους δώσει αυτά που «ζητάνε». Κι ύστερα; «Ύστερα, περιμένουμε τους πελάτες για να τους εξηγήσουμε με ποιό τρόπο μπορούν να διατηρούν τα φυτά και τα άνθη στο χώρο τους.» σημειώνει.

Τα χρόνια της κρίσης άφησαν τα σημάδια τους και στο

δικό του χώρο. «Δεχτήκαμε κι εμείς την πίεση, αλλά με αγώνα τα καταφέρνουμε. Ο κόσμος ευτυχώς εξακολουθεί να αγοράζει λουλούδια.» δηλώνει και παρατηρεί τις αλλαγές της εποχής, αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων. «Παρατηρώ πως συνεχίζουν να καταναλώνουν και πράγματα αχρείαστα με γνώμονα πάντα την τιμή χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι κάνουν σωστές αγορές. Αν βάζουμε πάντα γνώμονα την τιμή στις αγορές μας, κάνουμε κακές αγορές.»

Τι γίνεται, όμως, με τις πωλήσεις;Εξακολουθούν τα λουλούδια να έλκουν το ενδιαφέρον τους; «Τα λουλούδια γι αυτούς που τα αγαπάνε είναι πάντα στις πρώτες τους προτιμήσεις ό,τι κι αν συμβεί. Οι υπόλοιποι έχουν μειώσει τις αγορές τους.» δηλώνει ο έμπειρος καταστηματάρχης προτρέποντας τους συναδέλφους του «να κρατήσουν την ποιότητα μέσα στα μαγαζιά τους. Να αναβαθμίσουν όσο μπορούν τις υπηρεσίες τους και να υποδέχονται τον κόσμο με χαμόγελο γιατί αυτό που λείπει στην καθημερινότητά μας είναι το χαμόγελο.»

Όσον αφορά στους καταναλωτές; «Τους προτρέπω να κάνουν σωστές αγορές. Σωστές αγορές, τίποτα άλλο.» δηλώνει σημειώνοντας με νόημα πως «Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν πάρει ακόμη το μάθημά τους από την κρίση, θέλουμε ακόμη δουλειά. Δυστυχώς, συνεργάζομαι 15 χρόνια με την Ολλανδία, εισάγουμε μόνοι μας και βλέπαμε πως λειτουργούν τα πάντα στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή λέγαμε ότι θα έρθουν και στην Ελλάδα. Αποδείχτηκε ότι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να δεχτούμε όλη αυτή την αλλαγή.»
Φώτο:Σίμος Δανηιλίδης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα