Κομοτηνή: 26-7-2018 Πρωινή Ενημέρωση

06:18 26/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιγμα Ειδικού Λογαριασμού στην ΤτΕ για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές

sdr

Tο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των κατοικιών που καταστράφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους αποφάσισε η Ελληνική Κυβέρνηση. Ο αριθμός του

λογαριασμού είναι 23/2341195169 με IBAN GR4601000230000002341195169

Τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης

EUROKINISSI

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ήδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό για τη συλλογή και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

50.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αν. Μ.Θράκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τους πληγέντες και συμμετέχοντας στην πανελλαδική προσπάθεια στήριξής τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών. Καλεί επίσης όσους επιθυμούν να συνδράμουν, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων όπου μπορούν να προσφέρουν: • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές, μακαρόνια, γάλατα εβαπορέ). Εμφιαλωμένα νερά και χυμούς. Είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες μωρών, σαμπουάν και σαπούνια). Φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση: ΠΕ Ροδόπης: Μαρία Σεβδυνίδου, Διεύθυνση: Υψηλάντου και Συμεωνίδου, Κομοτηνή τηλ.2531354104/139. ΠΕ Ξάνθης: Λάμπρος Τσούργιαννης, Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1, Ξάνθη, τηλ. 2541350130/259

Συγκέντρωση χρημάτων από τη ΝΟΔΕ Ροδόπης για τους πληγέντες

Τα μέλη του συμβουλίου της ΝΟΔΕ Ροδόπης και των συμβουλίων των ΔΗΜ.ΤΕ Κομοτηνής, Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Φιλύρας προχώρησαν στην συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι πληγείσες περιοχές. Το ποσό που συγκεντρώθηκε κατατέθηκε στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου στην Τράπεζα Πειραιώς (Αριθμός Λογαριασμού: 5186092291418, IBAN GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, BIC/SWIFT :PIRBGRAA). «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να συνδράμουμε στον αγώνα που δίνεται για να αντιμετωπιστεί η ανείπωτη τραγωδία που ζει η χώρα μας.» τονίζεται σε ανακοίνωση.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των
πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές

EUROKINISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων. Πληροφορίες Λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. Αρ. Λογαριασμού 0026.0240.31.0201181388 IBAN GR6402602400000310201181388 «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και το διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μήνυμα του Μητροπολίτη
Η

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής απέστειλε χρηματικό ποσό στη Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», προκειμένου δι’ αὐτής νά προωθηθούν είδη πρώτης ανάγκης, επίσης προέβη, με πρώτο τον Μητροπολίτη, σε εθελοντική αιμοδοσία. Επίσης, θα συγκεντρώσει χρήματα την προσεχή Κυριακή στους Ναούς, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα το κατανέμει ισόποσα στις πληγείσες Ἱερές Μητροπόλεις. Σήμερα θα τελεστεί επιμνημόσυνο δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο.

120 φιάλες αίματος σε 24 ώρες
Συγκινητική είναι η προσφορά του κόσμου. Άτομα όλων των ηλικιών σπεύδουν στο Τμήμα αιμοδοσίας και προσφέρουν αίμα. Ήδη 120 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν το πρώτο 24ωρο αιμοδοσίας στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής , για τους πυρόπληκτους της Αττικής.Η αιμοδοσία συνεχίζεται και σήμερα.

Και οι δικαστικές φυλακές δείχνουν αλληλεγγύη
Τον δικό του θρήνο μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική Κοινωνία για την μεγάλη καταστροφή της Αττικής, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, προσθέτει ο «κόσμος» των Φυλακών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής. Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, έγκλειστοι και λοιπό προσωπικό των Φυλακών δηλώνουν συγκλονισμένοι και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης διοργανώνοντας χθες και σήμερα εθελοντική αιμοδοσία.

Αλληλέγγυοι και οι αστυνομικοί
Οι αστυνομικοί του Ν. Ροδόπης διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία από 30 / 07 / 2018 έως 03 / 08/ 2018 ώρες 09:30΄ έως 13:30΄ και 18:00΄ έως 19:30΄. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το τηλ. 25313-51533. Επίσης αποφασίστηκε έκτακτη εισφορά τριών ευρώ (3€) από τα μέλη της Ένωσης για την αποστολή χρηματικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και δοκιμάζονται.

Άμεση ανάγκη για αίμα!
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης καλεί τα μέλη του ,αλλά και όσους συμπολίτες έχουν τη δυνατότητα, σε μια προσφορά ζωής, να προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσίας και να προσφέρουν αίμα για τους πληγέντες.

Συλλυπητήρια επιστολή

Συλλυπητήρια επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αλέξη Τσίπρα για την εθνική τραγωδία από τις πυρκαγιές της Αττικής απέστειλαν οι Σοφολογιότατοι Κομοτηνής και Ξάνθης. Η Μουφτεία της Κομοτηνής απέστειλε ήδη βοήθεια στους πυρόπληκτους και θα πραγματοποιήσει έρανο στα τεμένη της Κομοτηνής αύριο Παρασκευή στις 27 Ιουλίου. «Προσευχόμαστε στον Ύψιστο Θεό να δώσει δύναμη και κουράγιο σε αυτούς που αγωνίζονται για τις ζωές τους, στους πυρόπληκτους και στις οικογένειες τους.» αναφέρει ο Μουφτής Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή.

Αναγκαία η συνδρομή εθελοντών

sdr

Το Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Δήμος Ραφήνας με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι οι πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό έχουν καλυφθεί. Τώρα υπάρχει ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων για την στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της περιοχής. Όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του να αποστείλει τα στοιχεία του και την ειδικότητά του ηλεκτρονικά στο παρακάτω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: [email protected]

Αναβολή εκδηλώσεων
Μετά τα τραγικά γεγονότα των πυρκαγιών της Αττικής τις τελευταίες μέρες και την ανείπωτη θλίψη που προκαλεί ο άδικος θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας, αναβάλλονται από τους διοργανωτές διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η συναυλία των Αντώνη Μουσαδέ και Ασμικ Μπεκλαριάν και όλες τις εκδηλώσεις “Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους” που ήταν προγραμματισμένες για αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων. Αλλά και οι εκδηλώσεις της δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού παιδείας κι αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής.

Η Κομοτηνή τιμά την πολιούχο της
Η Κομοτηνή τιμά σήμερα την πολιούχο της Αγία Παρασκευή. Χθες πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής από την Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Σήμερα τα καταστήματα στην Κομοτηνή είναι κλειστά, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τιμώντας την Πολιούχο της πόλης μας Αγία Παρασκευή .

Περιφέρεια
Συντήρηση Οδού από Λουτρά Θερμών έως Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Φωτό αρχείου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων έχει δημοπρατήσει, με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, στις 15-03-2018 το έργο «Συντήρηση οδού από Λουτρά Θερμών έως Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα», που χρηματοδοτείται από το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της Π.Α.Μ.Θ. και έχει προϋπολογισμό 100,000 € αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπεριφρέρεια της Ξάνθης. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι για το έργο έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος, ο οποίος έχει κληθεί για υπογραφή συμφωνητικού, με βάση τις διαδικασίες και τις προθεσμίες, που προβλέπει ο Ν. 4412/16 για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και θα προχωρήσει άμεσα στην εκτέλεσή του.

Επερώτηση για τις κατασκηνώσεις
Επερώτηση προς τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για τις Κατασκηνώσεις Παιδιών υπαλλήλων ΠΑΜΘ κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης » κ. Χρήστος Τρέλλης, καθώς όπως τονίζει δεν έχει αντιμετωπιστεί το θέμα της εγγραφής πίστωσης για την κάλυψη της συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων σε κατασκηνώσεις. Ο κος Τρέλλης ερωτά τον Περιφερειάρχη σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και ποιες εκκρεμούν εκ μέρους της ΠΑΜΘ, ώστε να συμμετέχουν και τα παιδιά των υπαλλήλων της ΠΑΜΘ, σε κατασκηνώσεις.

Υγεία

Το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Παρεκκλησίου Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής έδωσε στη δημοσιότητα το Σισμανόγλειο. Σήμερα στις 19:30μμ θα τελεστεί Εσπερινός, μετά Αρτοκλασίας, για την εορτή της Μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού. Αύριο Παρασκευή στις 08:00 το πρωί Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας και τέλεση Μνημοσύνου εις μνήμη των κτητόρων και των διαχρονικά ευεργετών του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Οι ετήσιες βραβεύσεις των διακριθέντων υπαλλήλων από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κομοτηνής για φέτος αναβάλλονται λόγω του εθνικού πένθους.

Παιδεία
Υποβολή αιτήσεων στην ΑΣΠΑΙΤΕ
Παρατείνεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ που υλοποιεί η ΑΣΠΑΙΤΕ στις δομές της ανά την Ελλάδα. Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης ορίστηκε η Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 23:59. Παράλληλα μετατίθεται και η ημερομηνία κλήρωσης η οποία ορίστηκε για τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 11:00. Να θυμίσουμε ότι στη δομή της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες θα λειτουργήσουν φέτος τμήματα ΕΠΠΑΙΚ 200 ατόμων και τμήμα ΠΕΣΥΠ 35 ατόμων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην κεντρική ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ (www.aspete.gr).

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Αφιερωματική εκδήλωση για τον Μαρωνίτη
Ο Σύλλογος Γυναικών Μαρωνείας «Ιππαρχία» τιμά τη μνήμη του Δ.Ν.Μαρωνίτη με μια αφιερωματική εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας, με ομιλήτρια τη φιλόλογο κ. Ειρήνη Σαμαρά Μάινα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έκθεση βιβλίων του Δ.Ν. Μαρωνίτη.

Αστυνομικό δελτίο
Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με τρένο
Ένας νεκρός άνδρας είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης αμαξοστοιχίας με ιδιωτικής χρήσης όχημα. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στη σιδηροδρομική διάβαση μεταξύ Κοσμίου και Δουκάτου. Ένας άνδρας 78 ετών που επέβαινε στο όχημα σκοτώθηκε και η γυναίκα συνοδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη Θεσσαλονίκη.

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν: Μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, εκτακτη εισφορα, ττε, τραπεζες, προσφορες, logistics, αμθ, μακαρονια, τηλ, ξανθη, νοδε, τραπεζα, eurobank, σταυροι, αθηνα, συλλυπητήρια, τσιπρας, κεελπνο, θλίψη, κος, μνήμη, ασπαιτε, ελλαδα, νέα, σαμαρας, αλεξανδρουπολη, θεσσαλονικη, ert, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, καιρος, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, πυρκαγιες, τραπεζα πειραιως, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ημερομήνια, μνήμη, το θεμα, θλίψη, αιμοδοσια, ασπαιτε, γυναικα, εθνικη, θανατος, θεμα, θρακη, πειραιως, προγραμμα, σισμανογλειο, ττε, ωρα, eurobank, αγια παρασκευη, αιμα, αιτησεις, αλληλεγγυη, αμθ, αποζημιωση, απωλεια, αρωγη, αττικη, βοηθεια, γεγονοτα, γραφεια, δευτερα, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, δημος, διοικηση, δομη, δωσει, δυναμικο, δυτικη μακεδονια, δυτικη αττικη, δυτικη, εθελοντικη αιμοδοσια, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ερυθρος σταυρος, ετων, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, θεια λειτουργια, κατασκηνωσεις, κελσιου, κυβερνηση, κος, λειτουργια, μακεδονια, μπισκοτα, μαρια, νοδε, οχημα, παιδια, πεμπτη, υπογραφη, προγραμματα, πρωι, σαπες, σαββατο, συγκεντρωση, σωματειο, τηλ, τμημα, τρενο, ταχυδρομειο, φαρμακα, φιαλες, χρηστος, οδυνη, ωρες, μποφορ, ειδη, φυλακες, χωρα, ηλεκτρονικα, κυριακη, logistics, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, τραπεζα, θεια, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα