Κομοτηνή: Προσαρμογή στις αλλαγές της εποχής

19:41 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της εποχής κι αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Οι ιδιοκτήτες των cafe της Κομοτηνής είναι δεκτικοί στις αλλαγές προσπαθώντας να αντέξουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χώροι που ξεκινούν το πρωί σερβίροντας καφέ, μεζέδες το μεσημέρι και ποτά με ποικιλία το βράδυ. «Ό,τι θα ήθελε μια παρέα για να περάσει ωραία» δηλώνει ο κ. Κώστας Κωσταρέλης, ιδιοκτήτης του café στην Κομοτηνή.

«Κάθε καταστηματάρχης κάνει τον δικό του αγώνα για να μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο κοντά του. Εμείς προσπαθούμε κάθε εβδομάδα να έχουμε διάφορα χάπενινγκ» δηλώνει σημειώνοντας πως «η εποχή επιβάλει πολλά τα οποία δεν φανταζόμασταν καν ότι θα κάναμε. Έφτασα σε μια ηλικία ασχολούμενος με το παιχνίδι, αλλά το παιχνίδι «τελείωσε» πια. Έτσι, αναζήτησα άλλη επαγγελματική ενασχόληση.» Με αποτέλεσμα, τα τελευταία δύο χρόνια να κάνει το δικό του αγώνα. «Το καλοκαίρι χαλαρώνουμε λίγο με τους πολίτες, τώρα, λόγω των υποχρεώσεων περνάμε ένα μικρό Γολγοθά.»

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πελατών οι αλλαγές δεν απουσιάζουν κι εκεί. «Υπάρχουν πελάτες δεκτικοί και χαμογελαστοί, πολλοί λίγοι είναι αλήθεια και άλλοι δύστροποι και δύσκολοι σε όποια αλλαγή. Σίγουρα δεν είναι εύκολα για κανέναν, τόσο για μας τους ιδιοκτήτες, όσο και για τους πελάτες.»

Στην είσοδο του καταστήματος και ο γνωστός σάκος του «Άη Βασίλη». Αλληλεγγύη η απάντηση στα προβλήματα της εποχής; ρωτάμε τον έμπειρο επαγγελματία «ακριβώς αυτό» απαντά και σημειώνει «η διάθεση να προσφέρεις ό,τι μπορείς στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη είναι έντονη. Ευτυχώς υπάρχουν ομάδες συμπολιτών μας που ευαισθητοποιούνται και παρακινούν όλους μας να είμαστε αλληλέγγυοι, στο πλευρό των άπορων συνανθρώπων μας.»
Φώτο:Κώστας Κωσταρέλης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα