Κομοτηνή: Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 421 ανέργους

08:47 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ανάσα» για τετρακόσιους εικοσιένα εργαζόμενους αποτελεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους δήμους του Νομού Ροδόπης. 421 άτομα θα απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών εισπράττοντας μηνιαία αποζημίωση πεντακόσια ευρώ στους δήμους Κομοτηνής(251), Μαρωνείας Σαπών (55), Ιάσμου (52) και Αρριανών (63). Πρόκειται για βοηθητικό προσωπικό σε ξυλουργικές εργασίες, οικοδομικές εργασίες,εργασίες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου,αποθηκάριοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, ελαιοχρωματιστές, φύλακες κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπατσολάκη, υπεύθυνο Κέντρου Δια

βίου Μάθησης, μια μέρα την εβδομάδα, την Παρασκευή, ο κάθε ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής. «Τα προγράμματα αυτά δεν προσφέρουν μόνο μια εργασία, αλλά εφοδιάζουν τον ωφελούμενο με γνώσεις για να μπορέσει να βρει και πάλι δουλειά, όταν τελειώσει το οκτάμηνο του.»

60% ενδιαφέρονται και για τα μαθήματα πληροφορικής

Οι εργαζόμενοι έλαβαν από τον ΟΑΕΔ μια συστατική επιστολή για το Δήμο στον οποίο θα πρέπει να παρουσιαστούν και να παραδώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Όσοι τώρα δηλώσουν ότι δεν θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα χρήσης Η/Υ , θα τους δοθεί στο μέλλον η ευκαιρία να αλλάξουν γνώμη και να παρακολουθήσουν μαθήματα πληροφορικής. «Γύρω στο 60 με 70% έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στα μαθήματα πληροφορικής.» δηλώνει ο κος Μπατσολάκης.

Το Voucher καθυστερεί

Σε αναμονή, ωστόσο, βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Voucher. Για τις ηλικίες άνω των 29 ετών έως 64 είχαν βγει τα αποτελέσματα δικαιούχων. Η διαδικασία ακυρώθηκε και τώρα περιμένουν την εκ νέου την υλοποίηση της. «Το Voucher, ένα πρόγραμμα του 2015, έχει καθυστερήσει κι αυτό απογοητεύει τους ενδιαφερόμενους και δυσχεραίνει τις όποιες κινήσεις τους» δηλώνει ο κος Μπατσολάκης. Όσον αφορά στην τύχη εκείνων που αξιοποίησαν ήδη Voucher; «Υπάρχουν αρκετοί άνεργοι που αξιοποίησαν αυτά τα προγράμματα και δούλεψαν σε επιχειρήσεις. Κάποιοι παρέμειναν σ’ αυτές και μετά τη λήξη τους. Αρκετοί μένουν στη δουλειά. Κάποιοι άλλοι δεν τα καταφέρνουν, ωστόσο, και γι αυτούς δεν λείπουν οι ευκαιρίες.»
Φώτο:Γιώργος Μπατσολάκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα