Εκδήλωση για τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία

08:45 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημερίδα με θέμα: «Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι. Ωθούμε την ευθύνη, ενισχύουμε τη διαφάνεια, διεκδικούμε την αξιοπρέπεια», οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στις 9 το πρωί στο Θεατρικό Σταθμός Ηρακλείου, η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος της ΔΥΠΕ Κρήτης, όπως αναφέρει, είναι να θέσει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου

το πολύπλευρο θέμα της δωροδοκίας των εργαζόμενων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες.
«Βασική επιδίωξη- τονίζει- αποτελεί να σπάσουμε τα στερεότυπα για να αναδειχθεί το πραγματικό μέγεθος αυτής της παθογένειας, αλλά και οι πολλαπλές διαστάσεις της. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών για την αμεσότερη αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου με δεδομένη πλέον την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας προς την κατεύθυνση αυτή».
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, θεσμοί και πολίτες που επιθυμούν να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις ή να κάνουν 3λεπτη τοποθέτηση επί του θέματος, θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν στην γραμματεία της ημερίδας κατά τη διάρκεια των εργασιών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που θα ακολουθήσει μετά το πέρας του κάθε κύκλου εισηγήσεων, θα απαντηθούν από τους ομιλητές όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα