Κομοτηνή : ΕΡΤ Ειδήσεις

14:36 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στο Φανάρι

Ένα σημαντικό έργο ξεκινά η ΔΕΥΑΚ για την παραλιακή ζώνη, ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών. Πρόκειται για τον Βιολογικό καθαρισμό στο Φανάρι του Νομού Ροδόπης που θα εξυπηρετεί και τους οικισμούς Αρωγής και Μέσης.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη, πλέον θα μπορεί πιο εύκολα να γίνουν επενδύσεις σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς δεν θα απαιτείται να έχουν δικό τους βιολογικό καθαρισμό, κάτι που αύξανε το κόστος..
Από την πλευρά του ο πρόεδρος

της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Καρασταύρου, ανέφερε πως το έργο άργησε , αλλά ποτέ με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ και από την ημέρα που θα ξεκινήσει , θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες,
Η μονάδα βιολογικού καθαρισμού θα έχει αγωγούς μήκους 27χλμ και τα νερά θα πηγαίνουν με γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα και όχι σε κάποιο ποτάμι ή στη θάλασσα, με το συνολικό του κόστος να φτάνει τα 17εκ ευρώ.

Ξεκινά σήμερα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στην Ξάνθη.

Η σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση της ποδηλασίας θα ξεκινήσει σε λίγη ωρα στο Νομό Ξάνθης. Πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που θα λάβει χώρα και στους τρεις Δήμους του Νομού, με την αρχή να γίνεται σήμερα στις 4μμ στα Άβδηρα, όπου θα έχουμε την ατομική χρονομέτρηση ανδρών και γυναικών.
Αύριο στις 4μμ θα ξεκινήσει ο αγώνας των γυναικών μπροστά από το γήπεδο του ΑΟΞ με συνολική διαδρομή 108χλμ και την Κυριακή στις 9πμ θα έχουμε την κορύφωση του πρωταθλήματος με τον αγώνα των ανδρών να διασχίζει και την ορεινή Ξάνθη, σε μία διαδρομή 178χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα