Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:36 30/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 30-10-2017

Καιρικό

Δεν έγινε φέτος παρέλαση λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων
Και στη φετινή εθνική επέτειο του ΟΧΙ δεν έγινε παρέλαση των μαθητών, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη. Ωστόσο κανονικά έγινε των πολιτιστικών συλλόγων, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας,
Επίσης η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους έγινε κανονικά στο Ηρώο της πόλης, μετά την Δοξολογία που τέλεσε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.
Την 28η στη Ροδόπη έβρεχε όλη την ημέρα, ευτυχώς όχι δυνατά και στην ψηλότερη κορυφή της Οροσειράς της Ροδόπης, στο Παπίκιο όρος σημειώθηκε και η πρώτη χιονόπτωση!
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται χιονόπτωση μέσα στον Οκτώβρη-στις κορυφές του Παπικίου, μάλιστα έχει πέσει χιόνι και στις 12 Οκτωβρίου μια χρονιά-.
Το θέαμα ήταν καταπληκτικό μια και η βροχή καθάρισε την ατμόσφαιρα και ο γαλανός πια ουρανός, υπογραμμίζει ως φόντο το λευκό του χιονιού, το οποίο έχει ρίξει αρκετά ειδικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες την θερμοκρασία ακόμα και στους 4 βαθμούς Κελσίου!
Κυβέρνηση-Πολιτική
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας συνάντησε αστυνομικούς στην Ξάνθη
Με την ευκαιρία επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ως εκπροσπώπου της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, συναντήθηκε μαζί του στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.
Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Δ.Α. Ξάνθης, σε ότι αφορά σε θέματα ελλείψεων προσωπικού και γενικότερα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής

Κόμματα
Ο Β. Κεγκέρογλου για το ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς
Επίσκεψη στη Ροδόπη πραγματοποιεί σήμερα ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του έχεις ως εξής:
10.00 π.μ. Συνάντηση στις Σάπες με στελέχη και φίλους της ΔΗΣΥ
11.00 π.μ. Επίσκεψη στην Βιομηχανία Diaxon του ομίλου των ΕΛΠΕ, στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συνάντηση με εργαζομένους και τα στελέχη της επιχείρησης
11.45 π.μ. Επίσκεψη στην έδρα της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης στην Κομοτηνή και συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και καπνοπαραγωγούς
12.15 μ.μ. Άφιξη στην Λέσχη Κομοτηναίων. Δηλώσεις σε δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ της Ροδόπης
12.30μ.μ. Συνάντηση με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Κομοτηνή και πολιτική συζήτηση για την εκλογική διαδικασία της 12ης Νοεμβρίου.

Η Αλέκα Παπαρήγα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή H Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ με παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα διοργανώνει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση την Κυριακή 5 Νοεμβρίου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917-2017).

Απόδημος Ελληνισμός
Ολοκληρώνεται αύριο η φιλοξενία των 50 Ελλήνων της Μαριούπολης
Αποχαιρετούν αύριο την Ελλάδα και τους νέους τους φίλους, οι 50 Έλληνες από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας τους.
Τους Έλληνες από τη Μαριούπολη, φιλοξένησε ο Δήμος Κομοτηναίων, κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Η δέσμευση από πλευράς Απόδημου Ελληνισμού είναι πως θα συνεχισθούν τα προγράμματα φιλοξενίας του Ελληνικού στοιχείου της Μαριούπολης, που δοκιμάζεται έντονα τα τελευταία χρόνια με πολέμους. Μάλιστα η δέσμευση του Απόδημου Ελληνισμού είναι να υπάρξουν και προγράμματα στήριξης της Ελληνικής γλώσσας.

Οι πενήντα Έλληνες της Μαριούπολης έδειξαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και εξέφρασαν την επιθυμία να ξανάρθουν του χρόνου στην Ελλάδα!

Πρωτογενής Τομέας
Αποστόλου: Πληρωμές 2,8 δις. ευρώ στους αγρότες μέσα στο 2017, χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς

Πριν λίγες μέρες, 537.000 αγρότες έλαβαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσής τους, συνολικού ύψους 702 εκατ. ευρώ.
Με την ευκαιρία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε πως:
«Έως το τέλος του χρόνου έχει προγραμματιστεί να πληρωθούν στον αγροτικό κόσμο περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το λεγόμενο «πρασίνισμα», την εξισωτική αποζημίωση του 2017, το μέτρο των νέων αγροτών κ.λπ.
Δεδομένου ότι από την αρχή του χρόνου είχαν ήδη πληρωθεί περίπου 800 εκατ. ευρώ, τα συνολικά κονδύλια που θα έχουν διοχετευθεί στον αγροτικό κόσμο στο τέλος του 2017 θα φτάσουν τα 2,8 δις. ευρώ που αποτελούν βεβαίως μεγάλη οικονομική ανάσα για όλη την Ελληνική ύπαιθρο.

Ημερίδα την Παρασκευή για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων και Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων Ροδόπης, διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή Ημερίδα για τα διαθέσιμα σήμερα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η Δράση 10.01.04 μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική χρήση-πιο γνωστό ως πρόβλημα Νιτρορύπανσης, πρόγραμμα στο οποίο για πρώτη φορά εντάσσεται η περιοχή.
Η Ημερίδα θα γίνει στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στις 17:30 το απόγευμα.

Αυτοδιοίκηση
Καμπάνες διαγραφών ήχησαν στην διοικούσα παράταξη στο Δήμο Ξάνθης
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, συνεδρίασε η διοικούσα παράταξη στο Δήμο Ξάνθης με μοναδικό θέμα τη διαγραφή του Μανώλη Τσέπελη και της Ειρήνης Πυρνάρη και αποφάσισε την διαγραφή των δυο δημοτικών σύμβουλων.
Για τη λήψη της απόφασης απαιτήθηκε αιτιολογημένη απόφαση και πλειοψηφία των 2/3 των συμβούλων της παράταξης ενώ είχαν προσκληθεί τα 23 από τα 25 μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας.
Εκπαίδευση
Κινητοποίηση σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας
Στην κινητοποίηση όλων των Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας, που γίνεται αυτή την ώρα, συμμετέχει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνει πορεία από την περιφέρεια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης γίνεται προκειμένου να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των Μουσικών Σχολείων, που αφορούν κυρίως σε κενά καθηγητών Μουσικής.

Επιμελητήρια
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία
Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με την εταιρεία «Business Support Services» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» την Τετάρτη 1 Νοέμβριου στις 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Σύλλογοι
Έντονη δραστηριότητα για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης
Έντονη δραστηριότητα για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης όπου το τελευταίο διάστημα ανέλαβε καλύψεις αθλητικών οργανώσεων και πραγματοποίησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την ενημέρωση των πολιτών.
Ο εθελοντισμός είναι προσφορά στον εαυτό μας και στο σύνολο γι’ αυτό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλεί, όσους επιθυμούν να προσφέρουν, να παρακολουθήσουν το σχολείο βασικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών το οποίο ξεκινάει στις 6 Νοεμβρίου.
Σήμερα στις 20:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο πολυλειτουργικό (Μαρασλή 1, μετά το ξενοδοχείο ) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του σχολείου.
Όσοι οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν ώστε να ενημερωθούν για το ακριβές πρόγραμμα και για να επιλύσουν όλες τις απορίες τους.
Πολιτισμός
Λαϊκός πολιτισμός πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ
Από το 1952 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πολιτισμού.
Διαμορφώνει τον ετήσιο προγραμματισμό των εκδηλώσεών της έχοντας ως στόχο την καλύτερη οργάνωση αλλά και την σωστότερη ενημέρωση. Για το 2018 ετοίμασε το πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα με τίτλο:
Λαϊκός πολιτισμός πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ, μια σπουδή στο λαϊκό πολιτισμό με διαλέξεις, παρουσιάσεις, ταινίες, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις κ.ά. Ένα ημερολόγιο 280 σελίδων που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκέμβρη του 2017 με συμβολική Τιμή 3€ για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.
Οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ 2017 γίνονται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί οι οποίοι μετέφεραν παράνομα με 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μεγάλη ποσότητα οστρακοειδών
Κατασχέθηκαν πάνω από 600 κιλά οστρακοειδή
Συνελήφθησαν στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Πόρτο Λάγους, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις περί αλιευτικού και περί αγορανομικού κώδικα. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν, βρέθηκε ποσότητα οστρακοειδών (αχιβάδα), συνολικού βάρους 640 κιλών, για τα οποία δεν κατείχαν τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ όπως προέκυψε είναι μη ασφαλή για κατανάλωση.
Τα οστρακοειδή κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ξανθη, ελπε, βιπε, άφιξη, μμε, ΚΚΕ, ελλαδα, δις, παα, δραση, σχολεια, εταιρεία, business, support, προσφορες, ημερολόγιο, συμμετοχή, συλληψεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , μετρο, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, αλεκα παπαρηγα, χιονι, δυνατα, παρελαση, ημερολόγιο, αυτοκινητα, εδρα, εθνικη, εργαλεια, θεμα, μμε, προγραμμα, ταινιες, ωρα, αποζημιωση, ατμοσφαιρα, άφιξη, βιπε, βροχη, γινει, γινεται, γινονται, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διαστημα, δημος, δηλωσεις, δις, ευη, εγινε, εγγραφα, εθελοντισμος, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εκθεσεις, εκπαιδευση, ελπε, ενημερωση, εξισωτικη αποζημιωση, επιθυμια, εταιρεία, ετων, κεγκερογλου, κιλα, λεσχη, ληψη, μειωση, ξενοδοχειο, εξοφληση, ομαδα, ουρανος, ορος, παρουσιαση, προβληματα, προγραμματα, σαπες, σεμιναρια, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σχολειο, τιμη, τμημα, φοντο, φορα, χρηστος, ωρες, δοξολογια, εξισωτικη, ενωση, ιδιαιτερο, κυριακη, λευκο, support, θεματα, θερμοκρασια, βεβαιως
Τυχαία Θέματα