Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

11:00 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 11-09-2017
Κυβέρνηση-Πολιτική

Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής από τη δωρεά του Ιδρύματος Στ Νιάρχος

Την εξαγγελία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 200 εκ. ευρώ, η οποία θα καλύψει κενά στο χώρο της υγείας, σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και τα νησιά έκανε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

τύπου στη 82η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα στην Κομοτηνή το ίδρυμα πρόκειται να χρηματοδοτήσει την ανέγερση –στελέχωση, του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής,
«Είναι μια δωρεά ουσίας, η οποία έρχεται να λύσει προβλήματα στο χώρο της υγείας και θα υλοποιηθεί σύντομα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υποδομές

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα Πολυάνθου-Ιάσμου μέσω της παλιάς γέφυρας Κομψάτου
Μετά την κατάρρευση τμήματος της νέας γέφυρας Κομψάτου στο επαρχιακό δίκτυο Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλιάς γέφυρας Κομψάτου.
Η κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων θα γίνεται από την διασταύρωση Πολυάνθου- Αμβροσίας μέσω Μωσαϊκού – Γαλήνης – Ιάσμου και αντίστροφα, μέχρι και την εκτίμηση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς.
Πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρεία του Aντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης και όλων των αρμοδίων αρχών.
Στη σύσκεψη παρέστη και ο Σεβασμιιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα επαναληφθεί η συνεδρίαση του Συντονιστικού, για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα της παλιάς γέφυρας Κομψάτου και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, μέχρι την αποκατάσταση της νέας γέφυρας.

Έπεσε η γέφυρα στον Κομψάτο στη Ροδόπη, ευτυχώς χωρίς θύματα
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του χωριού Πολύανθος και οι διερχόμενοι οδηγοί, όταν αντίκρυσαν την πεσμένη γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο, του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης.
Το ευτύχημα είναι πως την ώρα της πτώσης που έγινε το πρωΐ της Κυριακής γύρω στις 7, δεν περνούσε κανένα αυτοκίνητο ή λεωφορείο, η φορτηγό και δεν θρηνήσαμε θύματα.
Εδώ και 20 περίπου μέρες μέλη της αντιπολίτευσης και κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιληφθεί ένα φούσκωμα στην γέφυρα και είχαν ανησυχήσει.
Είχαν ενημερώσει και την ΕΡΤ Κομοτηνής και το Δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ που κι αυτός είχε αντιληφθεί το φούσκωμα στη γέφυρα, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημέρωνε, όπως μας είχε πει, τους Μηχανικούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ερωτηματικά για την πτώση της Γέφυρας
Ερωτηματικά πάντως προκύπτουν για το αν οι ειδικοί έκαναν τον απαραίτητο έλεγχο στο σημείο αλλά και στα πέδιλα της γέφυρας.
Επίσης ερωτηματικά προκύπτουν για τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας,-μιλάμε για έργο εικοσαετίας- αλλά και των Μηχανικών που το ενέκριναν καθώς το 1996 με τις πλημμύρες τότε ο ποταμός Κομψάτος είχε φουσκώσει και είχε παρασύρει την σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται δίπλα, ενώ η τσιμεντένια είχε πάθει μια ελαφρά καθίζηση και χρειάστηκαν παρεμβάσεις με ενέσεις τσιμέντου ταχείας πήξεως.

Αυτοδιοίκηση
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα είναι παρούσα παρουσιάζοντας τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου της, μάρμαρα, ζεόλιθο, κρασί, μετάξι, μέλι, λάδι και αγροδιατροφικά προϊόντα δευτερογενούς τομέα.
Ταυτόχρονα, προβάλλονται ενδεικτικά σημαντικά έργα υποδομών αλλά και επενδύσεις σε επιχειρήσεις παραγωγής καινοτόμων προϊόντων της Περιφέρειας με στόχο την προώθηση των εμπορικών και εξαγωγικών συναλλαγών των επιχειρήσεων της περιοχής.

ΔΠΘ
Το παρόν στην 82η ΔΕΘ δίνει το ΔΠΘ
Το παρόν του θα δώσει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017. Η συμμετοχή του Δ.Π.Θ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο της AKADEMIA, του θεματικού αφιερώματος της ΔΕΘ για την εκπαίδευση.
Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα προγράμματα σπουδών, τα μεταπτυχιακά και ερευνητικά προγράμματα, τα προγράμματα κινητικότητας, τις δράσεις του, και να παρουσιάσει ερευνητικά αποτελέσματα και πρακτικές νέων εφαρμογών.
Παράλληλα, καθ΄ όλη την διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, θα παρουσιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκθεση ιστολογικής εικόνας με έργα της Αν. Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής του Δ.Π.Θ. Μαρίας Λαμπροπούλου, η οποία θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00 ομιλία με θέμα «Τα ανθρώπινα κύτταρα ως άλλοι πίνακες ζωγραφικής».

Εκπαίδευση
Έναρξη της σχολικής χρονιά σήμερα
Χτυπά το κουδούνι σήμερα σε όλα τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις τους.
Στην Κομοτηνή ο επίσημος Αγιασμός, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 8:30 π.μ. στο τρίτο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, για την Δευτεροβάθμια θα γίνει 9:30 π.μ. στο Δεύτερο Λύκειο.

ΕΛΑΣ
Διανομή Φυλλαδίων από Αστυνομικούς
Εξ άλλου από σήμερα το πρωί, ημερομηνία έναρξης της νέας
σχολικής χρονιάς, θα διανεμηθούν από Αστυνομικούς ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα δημοτικά σχολεία για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Στο Νομό Ροδόπης: Αστυνομικοί θα βρίσκονται 1ο στο πρώτο, 3ο και 10ο , δημοτικό σχολείο Κομοτηνής.
Στην Ξάνθη, στο τέταρτο 4ο, 10ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο.
Κόμματα
Κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΔ στην Ξάνθη σήμερα
Κλιμάκιο βουλευτών της παράταξης θα επισκεφθεί σήμερα το Νομό Ξάνθης.
Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου και τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά, θα επισκεφθεί φορείς και μονάδες, με έμφαση την υγεία και τον πρωτογενή τομέα.
Στις 19.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στην οποία τα μέλη του κλιμακίου, θα αναπτύξουν τις θέσεις της Συμφωνίας Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας για ένα καλύτερο ατομικό και συλλογικό αύριο.

Επίσκεψη Σταϊκούρα και Βλάχου στη ΡΟδόπη
Διήμερη επίσκεψη στη Ροδόπη πραγματοποίησαν την Παρασκευή και το Σάββατο ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και τέως αναπληρωτής Υπουργός και Τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βουλευτής της περιφέρειας Αττικής και τέως Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος .
Οι δυο βουλευτές της ΝΔ συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννη Βεζυριανίδη και τοπικά στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν επιχειρήσεις της περιοχής . Την Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης , την Ζυθοποιία Βεργίνα και τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια ενώ το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποίησαν ομιλία στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σκοπός τους είναι να επισκεφτούν υγιείς επιχειρήσεις.
Πρόκειται για μια οργανωμένη έξοδο των στελεχών της ΝΔ σε χώρους εργασίας είπε ο κ Σταϊκούρας. Από τις συναντήσεις αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει επιχειρηματικότητα που δημιουργεί επενδύει και εξάγει.
Σε ότι αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ υπογράμμισαν πως θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% ότι θα δοθεί έμφαση στον Τουρισμό και στον Πρωτογενή τομέα ενώ έκαναν λόγο και για μη κρατικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν τα διαθέτει.

Επαγγελματίες
Στο Χάσκοβο η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για επιχειρηματικό φόρουμ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης συμμετείχε με μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, κυρίους Βαφειάδη Ανέστη, Πρόεδρο, Δραγουμάνη Κυριάκο, Ταμία και Δεμίρη Αθανάσιο, Γενικό Γραμματέα, σε Τουριστικό και Επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώθηκε στην πόλη του Χάσκοβο στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος συνεργασίας με εταίρους μεταξύ άλλων τον Δήμο του Χάσκοβο και τον Δήμο Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΦΕΞ
Συνεχίζονται και φέτος οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΦΕΞ. Το Πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων περιλαμβάνει ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με θέματα σχετικά με την παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργία.
Λειτουργούν ακόμη εργαστήρια που δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσει κανείς τα παραπάνω θέματα, σ’ ένα φιλικό περιβάλλον.
Στα εργαστήρια συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 950 ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο της αρεσκείας τους.
Παράλληλα οι πολιτιστικές δράσεις συμπληρώνουν την εκπαιδευτική γνώση, αφού φέρνουν σε επαφή τα μέλη με διακεκριμένους ανθρώπους κάθε χώρου.
Οι νέες δραστηριότητες στη ΦΕΞ περιλαμβάνουν: Εργαστήρι πλεκτικής για ενήλικες / Εργαστήρι κοπτικής- ραπτικής / Ομάδα Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης / Εργαστήρι Υγεία και ευεξία / Εργαστήρι Μπριζ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, ειδήσεις, θεσσαλονικη, ΔΕΘ, ελλαδα, τσιπρας, αμθ, συμμετοχή, σχολεια, ξανθη, νοδε, ενφια, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, ξανα, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βουλευτες, ημερομήνια, δημοκριτειο, αυτοκινητο, βεργινα, βουλγαρια, γνωση, θεμα, νησια, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, ωρα, αμθ, βλαχος, βραδυ, βρισκεται, γεφυρα, γινει, γινεται, γονεις, δευτερο, δευτεροβαθμια, δυνατοτητα, δοθει, δωσει, δικτυο, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, εκτιμηση, εργα, επενδυσεις, ερχεται, ερχονται, ευεξια, ζυθοποιια, υφυπουργος, ιδρυμα, ομιλια, κρασι, λαδι, λεωφορειο, λυκειο, λογο, ματια, μελι, νιαρχος, νοδε, ομαδα, οχηματων, πεδιλα, περιβαλλον, πινακες, προβληματα, προγραμματα, πρωι, σαββατο, σεμιναρια, σειρα, συμμετοχή, σχολειο, τεως, τμημα, υγιεις, φυλλαδια, χρηστος, δημοτικα, εμφαση, χωρα, κυριακου, νοσοκομειο, οδηγοι, πηγες, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα