Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:25 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για τους μαθητές όλων των βαθμίδων και στην Ανατολική Μακεδονία.
Φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου διανέμουν σήμερα Δευτέρα, ημέρα του αγιασμού, αστυνομικοί έξω από σχολεία.
Στην Καβάλα η δράση αυτή της αστυνομίας θα γίνει έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο, το 12ο και το 15ο δημοτικό

σχολείο Καβάλας
Στη Δράμα, η δράση θα γίνει στο 3ο, το 9ο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

** Να επικαιροποιήσει προηγούμενη απόφαση του που αφορά την εγκατάσταση μεταναστών – προσφύγων εντός του αστικού ιστού της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας και συγκεκριμένα στα στρατόπεδα Ασημακοπούλου καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ. Επίσης, το Σώμα καλείται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ Καβάλας.
Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα της διαδοχής του Μακαριστού Προκοπίου στη Μητρόπολη Φ.Ν.-Θ.

** Επίθεση στην κυβερνητική πολιτική και στο πρόσωπο του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την περιοδεία τους την περασμένη Παρασκευή στην Καβάλα. Μαζί τους ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Σε συνέντευξη Τύπου, αμφισβήτησαν την διακρατική συμφωνία Βουλγαρίας – Ελλάδας για την σιδηροδρομική Εγνατία, που εξαγγέλθηκε από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών στην Καβάλα.

** Αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων της Καβάλας ο Επίτροπος καθώς θεωρεί ότι οι συμβάσεις τους είναι παράνομες. Μάλιστα ζητά από τον Δήμο Καβάλας να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους και να απολυθούν. Αυτό θα οδηγήσει σε προσφυγή των εργαζομένων σε ασφαλιστικά μέτρα στα ελληνικά δικαστήρια για να πληρωθούν, που σημαίνει έξοδα και ταλαιπωρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Καβάλας.

** Σύσκεψη των πρωτοβάθμιων συνταξιουχικών σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (11 Σεπτέμβρη) στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, καθώς και εκπρόσωπος του ΟΑΕΕ.

** Έχουν διαβιβαστεί στον φορέα πληρωμής οι καταστάσεις πληρωμών του διατροφικού επιδόματος για Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένους, για την χρονική περίοδο Ιουλίου– Αυγούστου 2017. Εντός των επομένων ημερών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται από τον τραπεζικό τους λογαριασμό που έχει δηλωθεί.

** Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. και της άγριας πανίδας του» διοργανώνει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου, την Διεύθυνση Δασών Καβάλας, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νέστου στην Χρυσούπολη Καβάλας.

** Πλήρη έλεγχο για τον ΜΑΣΤΟ, με μαστογραφία και υπερηχογράφημα προσφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου νομού Καβάλας. Οι εγγραφές και ο προγραμματισμός των εξετάσεων θα γίνουν από σήμερα (Δευτέρα) μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 10.00 έως 12.00 καθημερινά. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Συλλόγου (Κων/νου Παλαιολόγου 9, πρώην ΠΙΚΠΑ) για το ραντεβού. Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 15 Οκτωβρίου 2017.

** Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο Καβάλας, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργήσει ιατρείο για την έκδοση Δελτίων Υγείας των μαθητών Γυμνασίου που έχουν εγγραφεί σε Λύκεια. Το ιατρείο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Νο13. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εξέτασης των μαθητών είναι το κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 2513 501703, έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα