Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:12 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 15-06-2017

Επαγγελματίες
Έρευνα σε μικρές επιχειρήσεις της περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, με δείγμα 300 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παρουσιάστηκαν χθες στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα

με την έρευνα τo 59,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η κατάσταση της επιχείρησης τους το τελευταίο έτος επιδεινώθηκε. Οι προβλέψεις σχετικά με τον κύκλο εργασιών καταδεικνύουν ότι το 46,2% των ερωτηθέντων αναμένει πως θα υπάρξει μείωση. Το 48,3% των ερωτηθέντων αναμένουν πως θα υπάρξει μείωση των παραγγελιών/της ζήτησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών τους. Το 63,1% των συμμετεχόντων αναμένουν πως θα υπάρξει μείωση της ρευστότητας της επιχείρησης τους. Το 42,1% των ερωτηθέντων αναμένει μείωση των επενδύσεων στην επιχείρηση τους.
Σχετικά με τις αποδοχές των απασχολούμενων στην επιχείρησή τους το 44% απάντησαν ότι δεν τις μείωσαν, ενώ 15% απάντησαν ότι τις μείωσαν σε όλους τους απασχολούμενους.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο κάθετος οδικός άξονας 75 της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή-Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δεν επέδρασε τόσο αρνητικά όσο αναμενόταν.

Κόμματα
E Στυλιανίδης: Όχι πεδίο εσωτερικών αντιπαραθέσεων της Τουρκίας η Θράκη

Σε δεκαπέντε σημεία της χώρας και στην Κύπρο, έχει γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Θράκη: Το επόμενο βήμα», του πρώην Βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Έπονται άλλες δύο παρουσιάσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου σε Κέρκυρα και Χαλκιδική.
Επόμενη άμεση παρουσίαση στη Ροδόπη είναι το ερχόμενο Σάββατο, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Σαππών, την διοργάνωση της οποίας έχει ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαππών «ΔΡΩ» .
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Στυλιανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο πνεύμα του βιβλίου, το οποίο αναφέρεται στο καθεστώς της Μειονότητας, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα με αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Τα λάθη της Ελλάδας και της Τουρκίας, για την Μειονότητα και τους 4 σταθμούς βελτίωσης των σχέσεων από τις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.
Όπως τόνισε, το βιβλίο «δεν κρύβει τίποτα, αναφέρει λάθη από πλευράς Ελλάδας και Τουρκίας και ασκεί κριτική, ακόμα και στους τοπικούς πρωταγωνιστές που εκμεταλλεύτηκαν ψηφοθηρικά τη Μειονότητα.
«Θέλω μια Θράκη ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία, η οποία έχοντας επίγνωση αυτό δεν θα επιτρέπει να την εκμεταλλεύονται πολιτικά και κυρίως δεν θα αποτελεί το πεδίο εξαγωγής των εσωτερικών διαφορών της Τουρκίας», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Εξ άλλου αναφερόμενος στο θέμα της Αξιολόγησης δήλωσε πως η κυβέρνηση έβαλε ψηλά τον πήχυ και πέρασε από κάτω. Ωστόσο, πρέπει η Αξιολόγηση να κλείσει και η κυβέρνηση μέσω της ανάπτυξης που πρέπει να πετύχει και με τις επενδύσεις, να επιδιώξει την έξοδο στις αγορές.
Για το θέμα του χρέους δήλωσε πως δεν περιμένει κάτι πριν από τις Γερμανικές εκλογές.

Η ΛΑΕ σε Ροδόπη και Ξάνθη
Στην Κομοτηνή και Ξάνθη τα μελή της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ
Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Σωτήρης
Την Κομοτηνή και την Ξάνθη θα επισκεφτούν αύριο τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Σωτήρης
Σύμφωνα με το πρόγραμμα επίσκεψης τους στις 13:30 – 15:00 θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής – Συνέντευξη τύπου (εργοστάσιο των ΕΛ.ΠΕ. «ΟΡΟΦΗ DIAXON» και Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.)
Στις 19:00 – 20:00 θα πραγματοποιήσουν Συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και των Εργατικών Σωματείων Ξάνθης
Στις 20:00 – 21:30 θα πραγματοποιήσουν Ομιλίες για τα μνημόνια – λιτότητα – ευρώ και συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας πλατιού Λαϊκού Μετώπου Ανατροπής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Δικαστικό
Aθώοι για την ΟΕΒΕ Τσιακίρογλου και Μπατζακίδης
Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης την Τρίτη, τους Σωτήρη Τσιακίρογλου και Γιώργο Μπατζακίδη, Πρόεδρο και Γ.Γραμματέα αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης στις προηγούμενες θητείες, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας της ψευδούς βεβαίωσης και της υπεξαίρεσης, για τα οποία κατηγορήθηκαν μετά από σχετική αναφορά του μέλους του Δ.Σ. Χρυσούλας Γρηγορίου.
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννη Ρέτσο.
Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον ΣΕΤΕ.

Σε 35.431 ευρώ τα εισιτήρια για το 2016 στις 6 μονάδες λουτρών της ΑΜΘ
Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών μόλις σε 35.431 ευρώ τα εισιτήρια για το 2016 στις 6 μονάδες λουτρών της ΑΜΘ ενώ το 2005 ήταν118.801 ευρώ
Η οικονομική κρίση αποτυπώνεται και στα Λουτρά της χώρας με την επισκεψιμότητά τους να παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση από το 2009 και μετά και να φτάνει στο ναδίρ το 2012.Τα στοιχεία αυτά φέρνει στο φως έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που διενήργησε η Ομάδα περιβάλλοντος για τα έτη 2005 έως 2016. Η έρευνα μετρά την επισκεψιμότητα στις Λουτρικές Μονάδες
Υπενθυμίζεται πως τα Λουτρά Ποταμιάς λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Το εισιτήριο για τους δημότες του δήμου Αβδήρων, τους άνεργους και τα ΑΜΕ είναι 2,5 ευρώ και 4 ευρώ για τους υπόλοιπους.
Στα Λουτρά Ποταμιάς υπάρχει φυσικοθεραπευτής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εισπράξεις τους μήνες αιχμής (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) ανέρχονται σε 80 – 90 ευρώ ημερησίως.
Εξ άλλου σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και το καινούργιο υδροθεραπευτήριο των Θερμών συγκεντρώνοντας επισκέπτες κυρίως τον Ιούλιο και Αύγουστο και τοπικούς αλλά και από την γειτονική Βουλγαρία. Το εισιτήριο ανέρχεται στο 1,5 ευρώ. Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανακαίνισης των παλαιών εγκαταστάσεων των Λουτρών στις Θέρμες που περιλαμβάνει 2 νέα χαμάμ και 6 δωμάτια.
Ανακοίνωση Σπάρτακου για τη ΔΕΥΑΚ
Ερώτημα και επίσημα στοιχεία για το ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ, απευθύνει και ζητάει από την Διοίκηση, η Δημοτική Παράταξη Σπάρτακος
«Αυτό είναι ένα ερώτημα που λογικά πρέπει να απασχολεί κάθε δημότη Κομοτηνής, αφού αυτός τελικά πληρώνει τη νύφη.
«Σήμερα η ΔΕΥΑΚ έχει περιορίσει το άνοιγμά της από τα προ επταετίας 19 περίπου εκατομμύρια στα 12,8 από τα οποία τα 7,5 είναι οφειλή στον εγγυητή της Δήμο ο οποίος και πληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Εκπαίδευση
Οι μαθητές του Πετεινού πήραν αναπηρικό αμαξίδιο για ένα 7χρονο στο Δροσερό
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Πετεινού Ξάνθης, παρέδωσαν μαθήματα αλτρουϊσμού και αγάπης, καθώς με τα πλαστικά καπάκια που συγκέντρωναν εδώ και τέσσερα χρόνια, αγόρασαν ένα καινούριο αμαξίδιο για έναν επτάχρονο μαθητή της πρώτης από το Δημοτικό Σχολείο του Δροσερού.
“Η σημερινή μέρα ήταν πολύ συγκινητική” αναφέρουν οι υπεύθυνοι του 20ου Δημοτικού Σχολείου στο Δροσερό, κατά την παράδοση του καινούριου αναπηρικού αμαξιδίου.
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου του Πετεινού, Κυριακή Τσιφτσίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι τα παιδιά μάζεψαν περίπου δυο τόνους από πλαστικά καπάκια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το αναπηρικό αμαξίδιο, για τον επτάχρονο Μετίν, τον οποίο τον συνάντησαν δυο μέρες αργότερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου και τους ευχαρίστησε.
Η κ.Τσιφτσιδου τόνισε ότι το Δημοτικό Σχολείο του Πετεινού ξεκίνησε την ανακύκλωση πριν ακόμα μπουν οι πράσινοι κάδοι με στήριξη από μικρούς και μεγάλους.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι τα παιδιά στο σχολείο εκτός από τις γνώσεις, μαθαίνουν το σεβασμό που πρέπει να σείχνουν σε συνάνθρωπους τους, αλλά και στη Φύση.
Κινητοποίηση στην Ξάνθη για την ειδική αγωγή
Κινητοποίηση στην Ξάνθη διοργανώνουν για την ειδική αγωγή διοργανώνουν εκπαιδευτικοί φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το πρωί (11.00) του Σαββάτου 17 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Πολιτισμός
«Στη Γη του Ορφέα, εν όψει Θερινού Ηλιοστασίου»
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, την καλλιτεχνική ομάδα «Σείκιλο» και την Οργανοποιία «Αναστάσιος» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση σε μία από τις μεγαλύτερες ημέρες του χρόνου στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων, στις ώρα 20.00 με εισήγηση που έχει τίτλο: «Ρανίδες Ορφικής Αρμονίας στου Ήλιου τη Στάση» από τον Θανάση Μουσόπουλο και θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο:«Στη Γη του Ορφέα, εν όψει του Θερινού Ηλιοστασίου».
Επί σκηνής θεατρική παράσταση
Το 2ο τμήμα ενηλίκων- φοιτητών του θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής» ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων της φετινής χρονιάς με το θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου “Speed Date”. Ένα σύγχρονο γαϊτανάκι με θέμα την ανθρώπινη επαφή. Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:30 στο Στέκι Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31) Συντονίζει η Μυρσίνη Λαντζουράκη. Γενική Είσοδος 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».

Τελετή αποφοίτησης και εγκαίνια έκθεσης από το Ι.Θ.Τ.Π.
Την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών των τμημάτων παιδιών και ενηλίκων των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, πραγματοποιεί αύριο το απόγευμα (19.00) στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Παράλληλα θα εγκαινιαστεί η έκθεση των έργων τους με τίτλο «Διέξοδος», δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Κομοτηνή
Είκοσι ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs και 367 σχήματα και μουσικά σύνολα θα συμμετάσχουν στη φετινή 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για πέντε μέρες σε πενήντα πόλεις και 218 σημεία ανά την Ελλάδα.
Στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες (Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιουνίου) και θα λάβουν χώρα σε επτά σημεία της πόλης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, κυπρος, νεα δημοκρατια, ιουνίου, κερκυρα, ελλαδα, εκλογες, ξανθη, αμθ, σετε, εισιτήρια, φως, νέα, δευακ, οφειλή, θεατρο, αμεα, djs, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, γιορτη σημερα, κοινωνια, αποτελεσματα, οικονομικη κριση, δημοκριτειο, το θεμα, αμεα, ανακυκλωση, βουλγαρια, θεμα, θρακη, προγραμμα, σημερινη, φως, χαλκιδικη, ωρα, αγωγη, αμθ, ανθρωπινα δικαιωματα, αξονας, βιβλιο, βρισκεται, γεγονος, γινει, δευακ, δευτερα, δυνατοτητα, διοικηση, δειγμα, δωματια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εξελιξη, επενδυσεις, επτα, ερευνα, εσωτερικων, ετη, ετος, εφορεια, ζυθοποιια, χαμαμ, ιδρυμα, κυβερνηση, λαθη, λειτουργια, λυρας, μηνες, μειωση, ναδιρ, νυφη, ομαδα, παιδια, παρουσιαση, πεδιο, ποιοτητα, πλαστικα, πρωταγωνιστες, πρωι, σαββατο, σετε, συζητηση, συγχρονο, σχηματα, σχολειο, τμημα, τριτη, φυση, φτανει, χρηστος, οφειλή, αγορες, απο δευτερα, δημητρης, δικαιωματα, djs, γιορτη, γνωσεις, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, κωνσταντινου, κυριακη, ομαδες, πληροφοριες, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα