Κομοτηνή: Απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

17:13 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν «εύκολο» τρόπο βρήκαν δύο κάτοικοι της Ροδόπης, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας κι ένας 40χρονος ημεδαπός, για να κερδίσουν χρήματα εξαπατώντας επαγγελματίες της Κομοτηνής. Παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι γνωστής ποδοσφαιρικής Ακαδημίας και ζητούσαν χρήματα για χορηγίες κι άλλα εκ μέρους υποτίθεται του υπεύθυνου της Ακαδημίας. Κίνησαν γρήγορα, όμως, την υποψία στα υποψήφια θύματά τους και στην προσπάθεια τους μπήκε άδοξο τέλος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της Αστυνομίας, συνελήφθη

στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και έναν 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Ο 39χρονος, ενεργώντας για λογαριασμό του 40χρονου, μετέβη στα γραφεία εταιρείας στην Κομοτηνή και ζήτησε από υπάλληλό της, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, για υποτιθέμενη χορηγία της εταιρείας σε τοπικό αθλητικό σωματείο, επιδεικνύοντας σε αυτόν μία πλαστή απόδειξη. Ο υπάλληλος, όμως, δεν πείστηκε τηλεφώνησε στον υποτιθέμενο εντολέα του 39χρονου, πρώην ποδοσφαιριστή, υπεύθυνο της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας και αμέσως εκείνος έσπευσε στο κατάστημα αντιλαμβανόμενος ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Ο 39χρονος συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς, ενώ ο 40χρονος που περίμενε τον συνεργό του σε απόσταση ασφαλείας τράπηκε σε φυγή. Κατασχέθηκε μία πλαστή απόδειξη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Keywords
Τυχαία Θέματα