Qloo: ένα startup που αναλύει τα γούστα των καταναλωτών

16:49 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Qloo είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης που έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την AXA Strategic Ventures και τον τραγουδιστή Έλτον Τζον.

Το startup Qloo, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο που μπορεί να αναλύσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Εξετάζει τα διαθέσιμα δεδομένα ανοιχτού κώδικα και μελετά τις προτιμήσεις και τα γούστα των καταναλωτών σε κατηγορίες όπως είναι η μουσική,

το σινεμά, η τηλεόραση, το βιβλίο, τα podcasts, η μόδα και τα ταξίδια.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή πολιτιστικών προτάσεων που μπορεί να «κατεβάσει» κάποιος και σήμερα επικεντρώνεται στην πώληση αυτών των δεδομένων σε άλλες επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει τους εμπόρους να εντοπίσουν τα κοινά ενδιαφέροντα των οπαδών δύο ανταγωνιστικών αθλητικών ομάδων, έτσι ώστε να μπορέσουν να προσαρμόσουν ανάλογα τη διαφήμισή τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του πολιτιστικού AI του Qloo», δήλωσε ο Έλτον Τζον. «Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την Rocket Entertainment (τη μουσική εταιρία παραγωγής του καλλιτέχνη) και πιστεύουμε ότι το Qloo θα μπορούσε να αποτελέσει κινητήρια δύναμη στη βιομηχανία ψυχαγωγίας τα επόμενα χρόνια».

ΠΗΓΗ:

Keywords
Τυχαία Θέματα