Κοινή ανακοίνωση αντιπολιτεύσεων: «Η Δημοτική Αρχή ευτελίζει συστηματικά το δημοτικό συμβούλιο»

21:11 23/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που αποχώρησαν σήμερα, από τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, αναφέρουν τα εξής:

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή έδειξε την ολοκληρωτική αντίληψή της στη διοίκηση του Δήμου, ευτελίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου, με θράσος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο να τον ακολουθήσουν και τα μέλη της πλειοψηφίας, αρνούμενοι

να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων Δημοτικών υπαλλήλων και οι θέσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης επί των σοβαρών και δίκαιων αιτημάτων που έθεσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου.
Για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια να ακυρώσουν τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης «επιπλήττοντάς» την επειδή ασκεί το νόμιμο καθήκον του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής με επερωτήσεις, προτάσεις και τοποθετήσεις.
Η αποχώρηση μας – στάση είναι καταγγελία στον απολυταρχικό τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και πρέπει η αντίδραση της κοινωνίας να είναι καθολική.

Πατσιαντάς Μαργαρίτης
Οικονόμου Νατάσα
Λαμπρινίδης Φώτης
Στόικος Νίκος
Αποστολάκης Ιάσονας
Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ελένη
Γαργάλας Κώστας
Δραμητινός Μάνθος
Κοκκινάκη Φωτεινή
Μολοχίδης Γιάννης
Διαμαντένιας Θεολόγος
Καλυβιώτης Αχιλλέας
Λαϊνας Κώστας

Keywords
Τυχαία Θέματα