ΚΚΕ κατά Γ. Πάλλη για την ερώτησή του περί καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης

11:30 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή κριτική ασκεί η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Λέσβου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη για το θέμα της κατάθεσής ερώτησής του για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Ο βουλευτής του Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας το μέτρο

της έννοιας που έχει για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Λέσβου, κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ στη βουλή, ζητώντας να επιτραπεί η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης από ιδιώτες. Έδωσε, μάλιστα και …αναπτυξιακή προοπτική στη πρότασή του, δίνοντάς μας και μια σαφή εικόνα, τι είδους ακριβώς είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο ίδιος και το κόμμα του.

Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουµε ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό χτυπιούνται, προβάλλεται η καλλιέργεια της µαστούρας σαν αναπτυξιακή ένεση και με εξαγωγικές μάλιστα δυνατότητες.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους. Σμπαραλιάζει τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού στη µόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή και αναπτύσσουν για «δικαίωµα» τη φυγή και την «αυτοκαταστροφή».

Τα ναρκωτικά είναι «όπλο» του σάπιου συστήµατος που ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του συνειδητά υπηρετούν. Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα τμήμα νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθηµερινή τους δραστηριότητα.

Διαφηµίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήµπορη να αντιδράσει. Θέλουν να επικρατεί θολούρα στο µυαλό τους, να έχουν συνεχώς τα κεφάλια κάτω.

Προβάλλουν για νέο και προοδευτικό, ότι πιο ξεπερασµένο και αντιδραστικό.

Προσπαθούν να τη πείσουν πως είναι ελευθερία και δικαίωμα η «φυγή» και το «χάσιµο» σε ψεύτικους κόσµους…

Δεν υπάρχουν «σκληρές» και «µαλακές» αιτίες, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν «σκληρά» και «µαλακά» ναρκωτικά, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

Τα ναρκωτικά είναι παγκοσµίως µια µεγάλη οικονοµική επιχείρηση που τα κέρδη της φτάνουν:

τα 500 δισ. $ ετησίως στην παγκόσµια αγορά

πάνω από 3 δισ. $ το έτος στο Άµστερνταµ ως πρωτεύουσα του ναρκωτουρισµού.

Ενώ στις ΗΠΑ, όπου σε 23 πολιτείες επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για «ιατρικούς» και «ψυχαγωγικούς» λόγους, οι εταιρίες που την εµπορεύονται είναι από αυτές µε τη µεγαλύτερη άνοδο των µετοχών τους σε περίοδο κρίσης!

Σήµερα η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική είναι η συντήρηση του φαινοµένου και του χρήστη µε την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ µε τα υποκατάστατα. Αρκεί να αναφέρουµε πως σε 7 χώρες της Ευρώπης η πλειοψηφία των εξαρτηµένων είναι από µεθαδόνη! Ταυτόχρονα στήνουν φιέστες προβολής της ναρκωκουλτούρας – ανάµεσα στους διοργανωτές είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – και στηρίζουν τα σάπια επιχειρήµατά τους φέρνοντας «τούµπα» την αλήθεια.

Λένε: «Η κάνναβη δεν προκαλεί βλάβη και εξάρτηση». Η αλήθεια είναι ότι:

Μετά από συστηµατική χρήση κάνναβης, ο χρήστης χρειάζεται πιο συχνή και µμεγαλύτερη ποσότητα και συνήθως αναζητά και νέες ουσίες!

Το 20% όσων είναι ενταγµένοι σε στεγνά θεραπευτικά προγράµµατα στη χώρα µας και το 25% όσων είναι σε θεραπευτικά προγράµµατα στην ΕΕ είναι για εξάρτηση από κάνναβη, ενώ στην Ολλανδία το 54% όσων απευθύνονται σε προγράµµατα απεξάρτησης είναι χρήστες κάνναβης!

Από επίσηµα στοιχεία αναφέρονται προβλήµατα στη µνήµη, στη συµπεριφορά, ακόµα και ψυχωτικά επεισόδια µετά από χρήση χασίς!

Λένε: «Σε χώρες που έχουν νοµιµοποιηθεί τα ναρκωτικά, όπως η Ολλανδία, τα ποσοστά χρήσης έχουν µειωθεί». Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά:

Δεν έχει µμειωθεί ούτε η χρήση, ούτε η εξάρτηση, αντίθετα έχουµε πάντα και παντού αύξηση και των δύο!

Υπάρχει µμείωση της ηλικίας εισόδου στη χρήση και λόγω της ανοχής που δημιουργείται.

Όσο για την Ολλανδία…:

Υπάρχει συντριπτική αύξηση της χρήσης στο σύνολο του πληθυσµού και στους µαθητές!

Υπάρχει είσοδος σε νέες ναρκωτικές ουσίες από πολύ µικρές ηλικίες!

Πάνω από 500.000 νέοι κάνουν χρήση συνθετικών ναρκωτικών χαπιών καθημερινά!

Λένε: «Με τη νοµιµοποίηση των ναρκωτικών θα προστατευτούν οι χρήστες»

Η αλήθεια είναι – όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία – πως θα γιγαντωθεί το πρόβληµα και ο συμβιβασμός µε αυτό και θα εκθέσει τους χρήστες σε ακόµα μεγαλύτερο κίνδυνο. Θα απαξιώσει ακόµα περισσότερο την ανάγκη για µέτρα πρωτογενούς πρόληψης, τη δυνατότητα θεραπείας των τοξικοµανών, τον αγώνα για απεξάρτηση και επανένταξη. Η θέση του χρήστη δεν είναι στη φυλακή, αλλά σε θεραπευτικό πρόγραµµα.

Η Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Λέσβου να καταδικάσει αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του για τις θέσεις του σχετικά με τα ναρκωτικά. Μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους να δυναμώσει τη πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να «σπαταλά» τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.»

Keywords
Τυχαία Θέματα