Έτρεξαν για καλό σκοπό

10:23 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, έτρεξαν χθες στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι, στέλνοντας μήνυμα για τις αξίες του εθελοντισμού και της άσκησης στην υγεία.
Ανάμεσά τους έτρεξαν και μεγάλα ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ενώ το παρών έδωσαν οι τοπικές αρχές. Στο σημείο βρέθηκαν και οι κινητές μονάδες μαστογραφίας και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, ενώ τα έσοδα από τον

αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη των κοινωνικών οργανώσεων «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού».
Τους αθλητές καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μινώα, Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Το σήμα για την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παρόντες στην εκκίνηση ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α.
Τον αγώνα διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), ο Δήμος Μινώα και οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και θραψανού, που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα και προετοίμασαν τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα