Κίνα: Φυσικά αξιοθέατα από πάγο – Κύκλος και τείχος (video)

14:43 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εν μέσω πυκνών χιονοπτώσεων, η βορειοανατολική Κίνα παρουσιάζει δύο σπάνια «αξιοθέατα». Τεράστιο τείχος από πάγο, σχηματίστηκε σε λίμνη, ενώ σε παγωμένο ποταμό ένας περιστρεφόμενος δίσκος χιονιού, έκανε δημοφιλή τουριστικό προορισμό το χωριό Xiguchengzi στην επαρχία Liaoning.

"Mystical" giant ice circle spotted in Liaoning, China. It can

rotate on its own, even with more than a dozen people on it pic.twitter.com/dWzpanGcph

China Xinhua News (@XHNews) January 3, 2018

Ο τεράστιος δίσκος πάγου περιστρέφεται δεξιόστροφα και σηκώνει το βάρος δεκάδων επισκεπτών που συρρέουν για να απαθανατίσουν το φαινόμενο.

Ο δίσκος μήκους περίπου 12 μέτρων στον ποταμό Liao σχηματίστηκε περίπου 20 ημέρες πριν, σύμφωνα με έναν χωρικό.

«Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς σχηματίστηκε», είπε.

Το φαινόμενο, που έχει παρατηρηθεί και το 2009 στη λίμνη Βαϊκάλη της Ρωσίας, είναι φυσικό, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Επιστημών και Έρευνας Φυσικών Πόρων, της Κίνας. Οι κύκλοι του πάγου συνήθως «σχηματίζονται όπως οι δίνες», αναφέρουν ειδικοί.

Στο μεταξύ, ένα τεράστιο τείχος από πάγο, μήκους πάνω από 12 χιλιόμετρα και ύψους 20 μέτρων, σχηματίσθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στην λίμνη Σινγκάι, στα σύνορα Κίνας – Ρωσίας.

A giant ice wall, extending dozens of kilometers long and standing 20 meters high, has risen on a border lake between China and Russia pic.twitter.com/ltsKhMmygE

China Xinhua News (@XHNews) January 9, 2018

«Στην αρχή ήταν μόλις τρία έως τέσσερα μέτρα ύψος» λέει ο Σαν Γιουνγκ κάτοικος της περιοχής.

Το φαινόμενο θεωρείται σπάνιο καθώς για να σχηματισθεί απαιτεί ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και υπόγεια ρεύματα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

Η λίμνη Σινγκάι, η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην βορειοανατολική Κίνα, είναι γνωστή για την άφθονη βιοποικιλότητα και το περίπλοκο οικοσύστημα της και αποτελεί σημαντικό βιότοπο για τα αποδημητικά πτηνά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

ΠΗΓΗ:Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα