Κέρκυρα: Τουριστικές και πολιτικές επαφές του Δήμου στη Ρωσία

13:52 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μόσχα μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία, για τη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, είχαν επαφές με τουριστικούς παράγοντες και επιχειρηματίες στη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι παραμένει πολύ υψηλά το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Κέρκυρα και γενικότερα την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στον προσκυνηματικό

τουρισμό. Με την ευκαιρία, συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά και τη γενική πρόξενο , Ελένη Βαϊκάλη, που τους διαβεβαίωσε ότι έχει επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας, ενώ στη Σ/Τ του ΕΟΤ ανακοινώθηκε ότι πρόκειται άμεσα να διοργανωθεί στη Μόσχα ελληνορωσικό φόρουμ για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Επαφές είχε ο Δήμαρχος, μαζί με τον πρόξενο της Ρωσίας στην Κέρκυρα, Νίκο Κανούλα, με παράγοντες της Λευκορωσίας που, επίσης, μετέφεραν το ενδιαφέρον των τουριστών τους για την Κέρκυρα.

Κατά την παραμονή του στη Μόσχα, ο Δήμαρχος είχε σημαντικές συναντήσεις και συνομιλίες τόσο στην Ομοσπονδιακή όσο και στη Ρωσική Δούμα.
Συγκεκριμένα:
Στην Ομοσπονδιακή Δούμα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, Andrey Klimov, o οποίος του απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στον Πανευρωπαϊκό Πολιτιστικό Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο με τίτλο «Πολιτισμός για ένα πράσινο πλανήτη».
Συναντήθηκε, επίσης, με την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δούμας Lilia Goumerova, με την οποία συζήτησε θέματα διπλωματίας των πόλεων και ανταλλαγών.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ρωσικής Δούμας, Nikolai Nikolaev και την αντιπρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Olga Epifanova, με την οποία συζήτησαν για την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες πολιτιστικών ανταλλαγών υποστήριξης ενός υψηλού επιπέδου ελληνορωσικού φεστιβάλ στην Κέρκυρα και ο Δήμος προσκλήθηκε από το σύμβουλό της για θέματα νεολαίας Alexey Spivakov να συμμετάσχει νεολαιίστικη αντιπροσωπεία του Δήμου στο παγκόσμιο φεστιβάλ νεολαίας και φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου Πούτιν .

Με την ευκαιρία της μετάβασής του στη Ρωσίας, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Πετρούπολη όπου, μεταξύ άλλων συνάντησε τον καθηγητή Mikhail Piotrovsky, Διευθυντή του Μουσείου Ερμιτάζ. Στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο μεταφοράς στην Κέρκυρα εκθεμάτων του ιστορικού μουσείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα