Κέρκυρα: Το 1ο Διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό

10:43 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον κερκυραϊκό τουρισμό προγραμματίζει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό να γίνει το τριήμερο 17, 18 & 19 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο θα απασχολήσουν οκτώ θεματικές ενότητες που προέρχονται από την εμπειρία των φορέων, τον προβληματισμό για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού ρεύματος και το βαθμό διάχυσης των εσόδων. Επίσης στο συνέδριο θα τεθούν τα καινούργια φαινόμενα που διαφαίνονται σε εμβληματικούς προορισμούς της Μεσογείου όπως τη Βαρκελώνη και τη Βενετία, τα φαινόμενα overtourism και τις αντιδράσεις

των πόλεων αυτών, όπως και οι σύγχρονες μέθοδοι κρατήσεων όπως Airbnb, UBER και άλλα.
Σύμφωνα με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Γιώργο Κατσαίτη, ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σήμερα διαφαίνεται η ανάγκη – περισσότερο από ποτέ – να συνομιλούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, όπως για παράδειγμα η τοπική αυτοδιοίκηση και η FRAPORT τουλάχιστον σε επίπεδο αλληλοπληροφόρησης.
Οι υπόλοιπες ενότητες αφορούν στο Χωροταξικό, τη φέρουσα ικανότητα και τις τουριστικές ζώνες. Το ζήτημα της εργασίας και της εκπαίδευσης/κατάρτισης. Τη βιωσιμότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα στην Κέρκυρα. Καλά παραδείγματα στην Ευρώπη για την συγκρότηση Φορέα τουρισμού. Πολιτισμό – τουρισμό. Προσκυνηματικό τουρισμό. Τοπική παραγωγή και τουρισμό. Την ψηφιακή, διαδικτυακή εικόνα του προορισμού και τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.
Στη διάθεση του συνεδρίου τίθεται και η καινούργια ψηφιακή πλατφόρμα του Επιμελητηρίου ώστε να γίνει δυνατή η virtual εξέλιξή του σε διαρκές forum ενώ προτάθηκε και η αποδοχή πρότασης συνεργασίας με εξειδικευμένη ομάδα δημοσιογράφων για την υποστήριξη του περιεχομένου έτσι ώστε η πληροφορία να φτάνει και στη μικρότερη κερκυραϊκή επιχείρηση.
Όσον αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης εξετάζεται η προγραμματική συνεργασία θεσμών της τοπικής Διοίκησης με τα Επιμελητήρια και τους φορείς, με πρωτοβουλία του Δήμου.
Στην σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής συμμετείχαν ο δήμαρχος, εκπρόσωποι της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου, της ΠΙΝ, του ΟΛΚΕ, των κερκυραϊκών δομών και των τριών Επιμελητηρίων, Εμπορικού, Οικονομικού και ΤΕΕ, του ΕΟΤ, της Ένωσης Ξενοδοχείων, της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, των τουριστικών πρακτόρων (AOCTA), του Εμπορικού συλλόγου, του Γραφείου του ΣΕΤΕ, της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα