Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-10-2017

10:43 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση

Ο σχεδιασμός του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης ΑΜ-Θ και οι επίσκεψης υπουργών

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης που θα επισκεφθεί τον νομό Έβρου, θα είναι ο πρώτος μεταξύ 16 υπουργών, υφυπουργών, αξιωματούχων και υπερεσιακών παραγόντων που θα επισκεφθούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα πλαίσια του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης με την παρουσία του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα

στις 13-14 Νοέμβριου..

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Α-ΜΘ του Σύριζα, που συνεδρίασε στις 7 Οκτωβρίου στην Ξάνθη ,αποφασίστηκε ότι σε κάθε νομό θα γίνουν 4 μεγάλες εκδηλώσεις με συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών ,αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να γίνει διάλογος με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Νοέμβριου ,θα υπάρχουν 3 στρογγυλά τραπέζια την πρώτη μέρα και αλλά 3 την δεύτερη μέρα.
Τον γενικό συντονισμό της οργάνωσης και προετοιμασίας του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης συντονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πρωτογενής Τομέας

Παράσταση διαμαρτυρίας Κτηνοτρόφων την επόμενη Τρίτη μπροστά από το κτίριο της ΠΑΜ-Θ

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. μπροστά από το κτίριο της ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ.
Οι Κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως έχουν χορτάσει από λόγια και δεσμεύσεις για το ότι η Κτηνοτροφία είναι η ραχοκοκκαλιά της Οικονομίας, ωστόσο, οι πράξεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.
«Ζητούμε να αποζημιωθούν όλοι οι Κτηνοτρόφοι της περιφέρειας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην αντιμετωπίζονται με πολιτικάντικο τρόπο. Ζητούμε ουσιαστική στήριξη με ρυθμίσεις για όσους έχουν κόκκινα δάνεια. Ζητούμε από τον ΕΛΟΓΑΚ να κάνει τους ελέγχους που πρέπει στο Αιγοπρόβειο Γάλα(σ.σ. στο οποίο είναι αυτάρκης η χώρα μας), καθώς πολλοί είναι αυτοί που κάνουν αθρόες εισαγωγές και ο κόσμος δεν γνωρίζει αν είναι πραγματικά Ελληνικό το γάλα που αγοράζει», τόνισε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Συνέδριο Ανθοπαραγωγών μετά από 50 χρόνια-Στόχος η αύξηση των παραγόμενων Ελληνικών φυτών

Στόχος την επόμενη πενταετία των Ελλήνων Ανθοπαραγωγών είναι να αντιστραφεί δραστικά η αναλογία που θέλει το 80% των λουλουδιών που αγοράζουν οι Έλληνες να είναι εισαγόμενο και μόλις το 20% Ελληνικό.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος των Ελλήνων ΑΝθοπαραγωγών, Αθανάσιος Κελμάγερ, με αφορμή το πρώτο συνέδριο μετά από 50 χρόνια που γίνεται σήμερα στην Αθήνα!
Στους στόχους επίσης των Ανθοπαραγωγών είναι η καλλιέργεια αυτόχθονων Ελληνικών Φυτών, καθώς πρόσφατα πέτυχαν τα Ελληνικά άνθη πέρασαν στο συντελεστή ΦΠΑ 13% από 23%.
«Ζητούμε από την πολιτεία να δώσει κίνητρα στους Ανθοπαραγωγούς να συνεχίσουν να παράγουν, όπως διευκολύνσεις φορολογικές, οι οποίες θα ισχύουν μόνο σε όσους ανήκουν στο συνεταιρισμό», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κελμάγερ.

Βουλή

Πέρασε η τροπολογία για την αναγνώριση σωματείων με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για την αναγνώριση σωματείων με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αφορά την ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης )
Tην τροπολογία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΧΑ, ΚΚΕ και Ένωσης Κεντρώων.
Tην τροπολογία για την αναγνώριση σωματείων και την ΤΕΞ καταψήφισε η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη όπως και οι τέσσερις μειονοτικοί βουλευτές, Χ. Ζεϊμπέκ Μ. Μουσταφά και Αϊχάν Καραγουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και Αχμέτ Ιλχάν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη .
Η τροπολογία διατήρησε την αρχική της διατύπωση για τη δυνατότητα επαναφοράς στην ελληνική έννομη τάξη όσων δικαιώνονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Προστέθηκε η πρόβλεψη ότι η προσθήκη αυτή στον Ποινικό Κώδικα ισχύει «με την επιφύλαξη και τους περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της ΕΣΔΑ, περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών τρίτων».
Πριν την ψηφοφορία με πρόταση της ΝΔ, που έγινε δεκτή , προστέθηκε στις επιφυλάξεις και η φράση «διεθνείς συνθήκες» πέραν όσων προβλέπει η ΕΣΔΑ

Αυτοδιοίκηση

Ρυθμίσεις οφειλών από τον δήμο Τοπείρου

Ο δήμος Τοπείρου κάνει γνωστό πως προβλέπεται δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 προς τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε εκατό μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€.
Οι οφειλές μπορούν να ρυθμίζονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον δήμο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Στην ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται πως όσοι οφειλέτες δεν υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση ή εκπέσουν αυτής, ο δήμος Τοπείρου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε διακοπές παροχής ύδρευσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης.

Εκπαίδευση

Επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης προς τον διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης ζητά Έλεγχο των δικαιολογητικών όλων των μεταγραφών από τον διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ., με αφορμή καταγγελία εκπαιδευτικών για μαζικές μεταγραφές μαθητών/τριών τους σε συγκεκριμένα σχολεία.
Συγκέκριμένα με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητά από τον διευθυντή εκπαίδευσης:
Έλεγχο των δικαιολογητικών όλων των μεταγραφών που έγιναν με αντιπαραβολή στοιχείων από το σύστημα My school
Σαφείς και αυστηρές οδηγίες για τις μεταγραφές
Επανακαθορισμό του χωροταξικού.
Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο επιφυλάσσεται να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση σε περιπτώσεις παράτυπων μεταγραφών και πλαστών πιστοποιητικών.

Τα «Σχολικά Γεύματα» στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» θα υλοποιηθεί και το σχολικό έτος 2017-18.
Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 870 σχολικές μονάδες και θα σιτίζονται όλοι οι μαθητές .Στο πρόγραμμα συμμετέχουν36 σχολεία της Ξάνθης, όπου θα υλοποιηθεί η πρωτοβουλία.

Ανακύκλωση-Περιβάλλον

Sunlight ΑΒΕΕ: Αύξηση 44% σημείωσε ο τζίρος το πρώτο εξάμηνο , σημαντική η συνεισφορά της θυγατρικής Sunlight Recycling, με έδρα την Κομοτηνή

Αύξηση 44% σημείωσε ο τζίρος του ομίλου Sunlight ΑΒΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2017 καθώς ανήλθε σε 100,2 εκατ. ευρώ έναντι 69,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην μεγέθυνση των μεριδίων αγοράς και του όγκου πωλήσεων στις μπαταρίες βιομηχανικών και αμυντικών εφαρμογών και στην αύξηση της τιμής του μολύβδου και άρα και των τιμών προϊόντος, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ιδιαίτερη δε αναφορά, πρέπει να δοθεί στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη των πωλήσεων των βιομηχανικών μπαταριών (κίνησης και εφεδρικής χρήσης), όπου η ποιότητα, η ταχύτητα παράδοσης και το after sales service συνιστούν τους πλέον σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας (critical success factors).

Σύλλογοι

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ στην περιοχή της Ξάνθης.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ στην περιοχή της Ξάνθης.
Στη σχετική ανακοίνωση ο Πήγασος αναφέρει πως σχεδίαστηκε και διαμορφώθηκαν ειδικά ποδηλατικά μονοπάτια, ενόψει του ιδιαιτέρου ποδηλατικού αθλητικού γεγονότος που θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί στην θέση Λιβάδι στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς.

Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Δημήτρης Σταθόπουλος

Ο Ξανθιώτης ζωγράφος Δημήτρης Σταθόπουλος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 71 ετών. Ο γνωστός εικαστικός της Ξάνθης έδινε μάχη τον τελευταίο καιρό με την επάρατη νόσο, την οποία αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στον Αγ. Θεοφάνη ενώ η οικογένειά του ζήτησε να μην κατατεθούν στεφάνια αλλά στη μνήμη του να ενισχυθούν σε φιλανθρωπικά σωματεία της Ξάνθης.

Το θέατρο «Ανατολικά Του Νέστου» φιλοξενεί το έργο της Μίρκας Στρατικοπούλου «’Έντεκα 11».

Το θέατρο «Ανατολικά Του Νέστου» φιλοξενεί για 2 παραστάσεις ,στις 14 και 15 Οκτωβρίου στις 21.00, το συγκλονιστικό έργο της Μίρκας Στρατικοπούλου «’Έντεκα 11».
Ένα έργο μια ιστορία εκδίκησης, που έχει να κάνει με το εμπόριο κοριτσιών, για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Το κείμενο είναι της Μίρκας Στρατικοπούλου σε σκηνοθεσία του Ιάκωβου Μυλωνά
Παίζουν οι ηθοποιοί :Ιάκωβος Μυλωνάς, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Πολυξένη Καρακατσάνη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6973498913.Θέατρο Ανατολικά του Νέστου Βελισαρίου 26 Ξάνθη 14 και 15 Οκτωβρίου

Το MICRO μ φεστιβάλ στην Ξάνθη

Το MICRO μ διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύσει στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο στις : 19:00 ώρα.Ταυτόχρονα με άλλες δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό “μικρό” κινηματογράφο.
Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της Ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.
Το Micro μ επιπλέον της αιγίδας του υπουργείου Πολιτισμού, υπό την οποία τελείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και της στήριξης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φέτος εγκαινιάζει δυο ακόμη σημαντικές συνεργασίες: η μία είναι με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της Αθήνας και η δεύτερη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, που θεσμικά στηρίζει τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και θα φιλοξενήσει το Micro μ στα Παραρτήματά του, στην Αλεξάνδρεια, το Βερολίνο, και την Οδησσό.
Τα βραβεία αφορούν τις επόμενες ταινίες των νικητών κι είναι προσφορά των εταιριών RGB studios, BLK και VideoPress αξίας 3,000 ευρώ.
Γενική Είσοδος 7 € / Προπώληση 6€ / Μέλη ΦΕΞ 4€

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, υφυπουργός πολιτισμού, φπα 13, εν λόγω, Μιχάλης Κακογιάννης, τσιπρας, ξανθη, συμμετοχή, κομοτηνη, ελογακ, ΦΠΑ, βουλη, ΚΚΕ, πειραιας, συριζα, ψηφοφορία, σχολεια, ελμε, αβεε, sunlight, recycling, οφείλεται, success, κηδεία, μνήμη, θεατρο, τηλ, προβάλλει, αθηνα, προσφορες, studios, υπουργειο εσωτερικων, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, μνήμη, αιτηση, βερολινο, δανεια, εβδομη, εδρα, ηθοποιοι, θαρρος, πηγασος, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, ωρα, αβεε, αυξηση, ανθη, αξιοπρεπεια, αφορμη, αχμετ, γαλα, γινει, γινεται, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δοθει, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, εκμεταλλευση, ελμε, ελογακ, εν λόγω, εσωτερικων, ετων, ετος, εφυγε, ζωη, ζητα, κηδεία, ιδια, ηλικια, ισχυει, υφυπουργος, ιδρυμα μιχαλης κακογιαννης, ιδρυμα, κακογιαννης, κειμενο, κτιριο, λογια, μπαταριες, μυλωνας, προβάλλει, οικογενεια, οφείλεται, ποιοτητα, πολιτεια, πρωι, κτηνοτροφια, ρυθμισεις, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τζιρος, τηλ, τριτη, υφυπουργός πολιτισμού, φεστιβαλ, ψηφοφορία, δημητρης, recycling, ελληνικα, ενωση, χωρα, κυριακη, μπροστα, studios, success, sunlight, υγειας, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα