Κέρκυρα: Συνάντηση για τα απορρίμματα

14:46 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα συνάντηση με αντικείμενο το θέμα των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος , ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος και εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου και κατοίκων της περιοχής. Επίσης, η αντιπεριφερειάρχες Νικολέτα Πανδή και Αλέκος Μιχαλάς, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελιός, Σπύρος Ασπιώτης, Νίκος Αναστασόπουλος και Γιώργος Καρύδης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τη συνάντηση

που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και επανέλαβε ότι ο οδικός χάρτης που εκπονήθηκε μετά τη συνάντηση της περασμένης Κυριακής αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη, ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν ακόμη μια φορά, αμφιβολίες και ερωτηματικά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων (δεματοποιητής, μεσοδιάστημα, ολοκληρωμένη διαχείριση κ.λ.π.).
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα ανάθεσης στο ΕΜΠ μελέτης για νέα χωροθέτηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης η οποία θα διερευνήσει εναλλακτικές προτάσεις για τη χωροθέτηση αποκλείοντας το Τεμπλόνι που αποτελεί πλέον κορεσμένη περιοχή.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι βάση της συζήτησης παραμένει ο οδικός χάρτης της περασμένης Κυριακής, τον οποίο αποδέχεται και η Κυβέρνηση και κάλεσε ευθέως τους κατοίκους να μη συνεχίσουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, ο οποίος έχει μόνον αρνητικές συνέπειες και εγκυμονεί κινδύνους σε όλα τα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα