Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα η γυναίκα που συμμετείχε στα επεισόδια στο ΠΣ

14:58 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνελήφθη σήμερα ένα από τα τρία άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια το Σάββατο στο Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων νήσων. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακεκριμένων φθορών στην αίθουσα και τον εξοπλισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η γυναίκα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας με την κατηγορία των δύο πλημμελημάτων και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αναζητούνται ακόμα οι δύο άνδρες, 65 και 53 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία. Η σύλληψη

έγινε ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Πρ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Μωραΐτης κατά όσων «διατάραξαν», με τον συγκεκριμένο τρόπο, την συνεδρίαση και προξένησαν φθορές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το Περιφερειακό συμβούλιο συζητούσε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, την οποία και τελικά ενέκρινε.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία κατοίκων του Τεμπλονίου και αφού οι εκπρόσωποι τους διατύπωσαν τις απόψεις τους, την ώρα της ψηφοφορίας τρία άτομα δημιούργησαν τα επεισόδια για να διακόψουν τη συνεδρίαση. Αρχικά με ύβρεις κατά των περιφερειακών συμβούλων και του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια, ανατρέποντας τα έδρανα των συμβούλων και πετώντας καθίσματα προς το μέρος τους, έσπασαν μικρόφωνα και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και στα μηχανήματα της τηλεδιάσκεψης.
Ομόφωνα το Περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων, κάνοντας λόγο για τραμπούκικη συμπεριφορά. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων καταδίκασαν τα επεισόδια αλλά παράλληλα κατέκριναν την Περιφερειακή αρχή όπως και τη Δημοτική αρχή, που στηρίχθηκαν προεκλογικά από το ΣΥΡΙΖΑ, κατα συνέπεια και την κυβέρνηση, ότι δεν έχουν προχωρήσει καθόλου το θέμα της διάθεσης των σκουπιδιών.
Από την πλευρά τους και οι δύο σύλλογοι που εκπροσωπούν τους κατοίκους της περιοχής παίρνουν αποστάσεις από αυτούς που δημιούργησαν τα επεισόδια δηλώνοντας ότι δεν είναι μέλη τους.
Ο μεν Εξωραϊστικός Σύλλογος του Τεμπλονίου, με ανακοίνωση του, ζητά ειλικρινή συγγνώμη από όλα τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου αλλά τονίζει ότι ο «εμπαιγμός των τελευταίων χρόνων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επιφέρει πολύ μεγάλη αγανάκτηση στους κατοίκους, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί ακραίες συμπεριφορές έκφρασης από μέρους τους» και ζητούν να πέσουν οι τόνοι.
Από την πλευρά του ο νεοσυσταθείς σύλλογος των κατοίκων του Τεμπλονίου δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια, αντίθετα τα δύο μέλη του ΔΣ του συλλόγου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, όταν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, αποχώρησαν.
Ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων εξέδωσε σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.Το Εργατικό κέντρο τονίζει: «Οι πρωτοφανείς ύβρεις, προπηλακισμοί και βανδαλισμοί προκάλεσαν την εύλογη έκπληξη όλων των παρευρισκομένων και μη ενώ δηλώσεις εμπλεκομένων μιλούν για προμελετημένες ενέργειες.Πιστεύουμε πως αυτές οι αποτρόπαιες πρακτικές δεν αντανακλούν τον πολιτισμό και το χαρακτήρα της κερκυραϊκής κοινωνίας και θεωρούμε ασφαλώς πως οποιεσδήποτε κοινωνικές, πολιτικές και εργασιακές διεκδικήσεις πρέπει να διέπονται από όρους ήθους, δημοκρατικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα