Κέρκυρα: Σε ιδιώτες τα λιμάνια Μπενιτσών και Αλύπας

11:49 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παραχώρηση σε ιδιώτες της χρήσης και λειτουργίας των λιμανιών της Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας και των Μπενιτσών, αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης η οποία χαρακτηρίστηκε και από διαρροές από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος δήλωσε από πλευράς Δήμου αδυναμία να λειτουργήσει τα δύο λιμάνια, καθώς και να προχωρήσει σε απαραίτητες εργασίες στις δύο εγκαταστάσεις προκειμένου να αδειοδοτηθούν. Κριτική δέχθηκε η δημοτική αρχή από συμβούλους της συμπολίτευσης αλλά και τη Λαϊκή

Συσπείρωση για την απόφαση αυτή, ενώ οι παρατάξεις Κερκυραίων Δήμων και Κέρκυρα Να Ζεις συμφώνησαν με την παραχώρηση. Πάντως, το επόμενο βήμα αποτελεί η κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας για τα δύο λιμάνια, που μεταξύ άλλων θα πρέπει να περιλαμβάνει το κατά πόσο θα μπορούν τα δύο λιμάνια να χρησιμοποηθούν όχι μόνο ως τουριστικά αγκυροβόλια αλλά και για χρήση από τους ψαράδες της κάθε περιοχής. Για την παραχώρηση των δύο λιμανιών θα διενεργηθεί διαγωνισμός.

Δεματοποιητής

Εντός των ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και η λειτουργία του δεματοποιητή και απομένει μόνο το στέγαστρο που δεν περιλαμβάνεται στην τρέχουσα χρηματοδότηση και θα μπει σε επόμενο πρόγραμμα. Αυτό απάντησε σε ερώτηση της Μ. Υδραίου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης.

Αναβολή για τον Κανονισμό της παλίας πόλης

Στη συνεδρίαση αναβλήθηκαν δύο σημαντικά θέματα. Ο κανονισμός λειτουργίας της Παλαιάς Πόλης θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, αφού υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των συμβούλων και μεγαλύτερη συμμετοχή, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής. Η αναβολή αυτή, όπως αναφέρθηκε από συμβούλους, δίνει παράλληλα το χρόνο να συνεχιστεί η διαβούλευση με φορείς κατοίκων και επαγγελματιών που τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιδράσει έντονα με διάφορα σημεία του κανονισμού.

Αναβλήθηκε επίσης η συζήτηση για τον απολογισμό του ΔΗΠΕΘΕ λόγω περασμένου της ώρας.

Κατασκηνώσεις

Ας σημειωθεί ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων σε Γουβιά και Βίδο, καθώς η δημοπρασία που πήρε παράταση με απόφαση του συμβουλίου την προηγούμενη Τρίτη είχε θετική τελικά κατάληψη και εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι, με αποτέλεσμα και οι δύο εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν κανονικά, φέτος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα