Κέρκυρα: Να χαρακτηριστεί δασική η έκταση του Ναυτικού Οχυρού

12:03 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων έξω από τη Διεύθυνση Δασών στην Τεχνική Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της οποίας, εξετάζονταν το αίτημα του Ερημίτη Πλούς περί χαρακτηρισμού της έκτασης του Ναυτικού Οχυρού ως δασικής. Στο πλευρό των κατοίκων της ΒΑ Κέρκυρας βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Μπ. Χαραλάμπους και της ΛΑΕ Στέφανος Σαμοϊλης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Φατήρας επισήμανε ότι η έκταση του Ναυτικού Οχυρού ήταν χαρακτηρισμένο Δάσος ενώ αποψιλώθηκε για την εξυπηρέτηση ειδικού σκοπού που ήταν η στρατιωτική

ζώνη. Από τη στιγμή που η πρόνοια του ειδικού σκοπού εξέλειπε, τότε, σύμφωνα με το άρθρο 117 ο δασικός χαρακτηρισμός θα πρέπει να επανέλθει, να κριθεί η έκταση αναδασωτέα και κατά συνέπεια, να απαγορευτεί οποιαδήποτε δόμηση σε αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η εταιρεία NCH Capital εκπροσωπήθηκαν από ικανή ομάδα νομικών στην εκδίκαση της υπόθεσης η απόφαση της οποίας αναμένεται σε τρεις περίπου μήνες.

Μπ. Χαραλάμπους

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση αεροφωτογραφιών του 1945 για τον προσδιορισμό των δασικών εκτάσεων τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Μπάμπης Χαραλάμπους. Επισήμανε την ύπαρξη περιπτώσεων που μετά από μεγάλες πυρκαγιές κρίνονται αναδασωτέα μικρά τμήματά τους ενώ αντίθετα, στην περίπτωση του Ναυτικού Φυλακίου στον Ερημίτη, αν και προϋπήρχε ο δασικός χαρακτηρισμός, σήμερα αποχαρακτηρίζεται προκειμένου να κτιστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα του επενδυτή.

Στ. Σαμοϊλης

Αρνητικές χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στην πορεία ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη και ο επικεφαλής της ΛΑΕ στην Κέρκυρα, Στέφανος Σαμοϊλης. Ο κ. Σαμοϊλης τονίζει ότι παράλληλα με τον Ερημίτης κινδυνεύουν με ιδιωτικοποίηση και άλλες εκτάσεις στο νησί μας όπως ο Ίσσος, η Μπούκα, το Καστέλλο και το παλαιό ψυχιατρείο ενώ κάλεσε τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους να αντισταθούν στις αποφάσεις ιδιωτικοποίησης αυτοδιοικητικής περιουσίας όπως πρόσφατα αποφασίστηκε για τον Φοίνικα, το Δημοτικό Θέατρο, το κτήριο Πετσάλη και δύο σχολεία, η ανακατασκευή των οποίων εξετάζεται μέσω ΣΔΙΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα