Κέρκυρα: Μικρές εισπράξεις στα εστιατόρια μεγάλη κίνηση στους δρόμους

13:43 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μικρότερες εισπράξεις στα ταμεία τους είδαν οι εστιάτορες της Κέρκυρας παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των τουριστών που έφτασε στο νησί το καλοκαίρι ήταν σαφώς μεγαλύτερος. Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Περικλής Κατσαρός ο οποίος τονίζει επίσης ότι η πόλη της Κέρκυρας φέτος δεν δούλεψε με τους τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων. «Δεν τους είδαμε στα εστιατόρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα οι επαγγελματίες τονίζουν ότι φέτος οι τουρίστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την

πόλη λόγω της υπερβολικής κίνησης στους δρόμους και της έλλειψης θέσεων πάρκιν. Ακόμη και το πάρκιν της κάτω πλατείας υπολειτουργεί, τονίζει ο κος Κατσαρός, με τα αυτοκίνητα να παραμένουν πολύ περισσότερο, από το χρόνο που έχουν πληρώσει.
Παράλληλα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων τονίζουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με την καθαριότητα και καταθέτουν σειρά προτάσεων στο Δήμο. Μεταξύ αυτών, και η πρόταση – αίτημα, να γίνεται η αποκομιδή τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, με μικρό απορριμματοφόρο, το οποίο θα πρέπει να εξυπηρετεί την περιοχή της παλιάς πόλης, όπου τα εστιατόρια δεν έχουν χώρους ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό του καταστήματος για την εναπόθεση των σκουπιδιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται «μικρές χωματερές» γύρω από τους κάδους, στα κεντρικά σημεία της πόλης αφού ακόμη και οι υπόγειοι κάδοι δεν επαρκούν για τον όγκο των σκουπιδιών που συγκεντρώνεται κυρίως από τα μαγαζιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα