Κοζάνη: Πρώτη δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Κουτσονάνου με τους Four Season

13:39 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Four Seasons στο οποίο συμμετέχει ο Κοζανίτης μουσικός Βασίλης Κουτσονάνος που ζει και εργάζεται στο στο Γκρατς της Αυστρίας. Ο Κοζανίτης μουσικός που παίζει κόντρα μπάσο, είναι μέλος του γκρούπ, που δημιουργήθηκε το 2014 το οποίο αποτελείται από τον αυστριακής καταγωγής Gerhard Ornig -στην τρομπέτα, τον σουηδικής καταγωγής Karel Erriksson στο τρομπόνι και τον βραζιλιάνικης καταγωγής Luis Andre Carnerio De Oliveira

– στα τύμπανα.

Οι τέσσερις φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις και το ταλέντο τους και με κοινό στόχο τη μουσική και χαράζουν πλέον τη δική τους πορεία στον χώρο της Jazz, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κουτσονάνος μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, καθώς έχουν δοκιμαστεί όπως τόνισε με τις συναυλίες που έδωσαν σε διάφορα φεστιβάλ της Ευρώπης με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο στο Heineken jazzaldia(San Sebastin) το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του γκρούπ την πρώτη ημέρα του Jazz and Blues Festival στην πόλη της Κοζάνης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την αποθήκη του ΟΣΕ.

Ο Βασίλης Κουτσονάνος ακολούθησε τα όνειρά του συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Γκρατς της Αυστρίας, έχοντας καθηγητή του τον Κοζάνιτη επίσης, Λάκη Τζήμκα. Καθοριστικό ρόλο όπως σημείωσε ο Βασίλης για την επιλογή του οργάνου αλλά και των μουσικών δρόμων που ακολούθησε ήταν ο μπασίστας Γιώτης Κιουρτζόγλου, έχοντας όπως επηρεαστεί όπως υπογράμμισε τόσο από τον πατέρα του όσο και τον θείο του Μανώλη, με την τζαζ μουσική να κυριαρχεί στις επαγγελματικές επιλογές του.

Στα 27 χρόνια έχοντας μπροστά του μια λαμπρή καριέρα , μιλά με ενθουσιασμό για την νέα του δουλειά αλλά και για την συμμετοχή του σ ένα αξιόλογο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην γενέτειρά του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα