Κέρκυρα: Κινητοποίηση με επίκεντρο τους αναπληρωτές

16:31 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Δντή Εκπαίδευσης είχαν χθες τα προεδρεία της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε αριθμός αναπληρωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ιδίων και των μόνιμων εκπαιδευτικών σε σχέση με τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις άδειες και τη μισθοδοσία.

Μ. ΡΑΠΤΗ

Για μηδενικούς μόνιμους διορισμούς

που έχουν οδηγήσει σε μεγάλα κενά στα σχολεία έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές τόσο στην εργασιακή τους συνέχεια όσο και στις συνεχιζόμενες μετακινήσεις τους εντός ή εκτός νομού ή και την απουσία ισότιμης αντιμετώπισης με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ε. ΜΑΛΑΧΑ

Στο ίδιο μήκος, η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ελένη Μαλαχά χαρακτήρισε μείζον θέμα την έλλειψη μόνιμων διορισμών προκειμένου να σταματήσουν ζωτικά προβλήματα στα σχολεία αλλά και να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων αναπληρωτών που αντιμετωπίζονται εδώ και 15 χρόνια ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας.

Κ. ΓΚΟΥΣΗΣ

Για τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων να βελτιωθεί η λειτουργία των σχολείων και να αμβλυνθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές έκανε λόγο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης. Ο κ. Γκούσης ανέφερε τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αναπληρωτών που απασχολούνται, τον προγραμματισμό που γίνεται ώστε τα σχολεία να ξεκινούν με τις λιγότερες κενές θέσεις, τα προβλήματα που υπάρχουν στους μόνιμους διορισμούς εξαιτίας της δημοσιονομικής εποπτείας της χώρας, τη μείωση του ορίου των μαθητών στις τάξεις των ειδικών σχολείων αλλά και την προσπάθεια ισότιμης αντιμετώπισης των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους συναδέλφους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα