Η «Δημωφέλεια» ευχαριστεί την ΕΡΤ Καβάλας

16:28 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις ευχαριστίες για τη συνεργασία μέσα από τη δράση «Μαθητές στα ερτζιανά», εκφράζει στην ΕΡΤ Καβάλας η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Η ΕΡΤ Καβάλας φιλοξένησε τους μαθητές που παίρνουν μέρος στο επιτυχημένο πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο Παιδιών», το οποίο για τρίτη χρονιά οργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Μέσω ενός ερωτηματολογίου που αρχικά διανεμήθηκε στα παιδιά τους δόθηκε οι δυνατότητα να συζητήσουν με τους γονείς και τους παππούδες

για το ραδιόφωνο στην εποχή τους. Οι αναμνήσεις των δικών τους ανθρώπων αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η συζήτηση γύρω από το ραδιόφωνο και τη σημασία του τότε και σήμερα και να γνωρίσουν την ιστορική εξέλιξη του ραδιοφώνου στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Καβάλας για να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού με ιστορία πολλών δεκαετιών. Για πρώτη φορά, πολλά από τα παιδιά, ήρθαν σε επαφή με δίσκους 33 και 45 στροφών, με μπομπίνες, με κασέτες και εντόπισαν στο χώρο όλα όσα μαρτυρούν την εξέλιξη της τεχνολογίας στην πορεία του χρόνου από τον προηγούμενο αιώνα έως σήμερα.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή η παρουσία της κόρης του ανθρώπου που κατασκεύασε τον πρώτο πομπό με τον οποίο ξεκίνησε η μετάδοση προγράμματος το 1949 στην Καβάλα, της Στέλλας Ρόκκου. Μοιράστηκε με τους μαθητές τις δικές της αναμνήσεις, την εποχή που ήταν παιδί και επισκεπτόταν τους χώρους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Καβάλας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν ακόμη για τον τρόπο που παράγεται το πρόγραμμα σε έναν Ραδιοφωνικό Σταθμό, την οργάνωση μιας εκπομπής μέχρι να βγει στον αέρα. Τέλος, είχαν την εμπειρία να μπουν στο studio και να ηχογραφήσουν τις εντυπώσεις τους.

Εκ μέρους του Δ.Σ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της στην κ. Πανταζόγλου Ρένα, δημοσιογράφο της ΕΡΑ Καβάλας, τον κ. Παπακοσμά Κων/νο, δημοσιογράφο – ερευνητή τοπικής ιστορίας, το προσωπικό της ΕΡΑ Καβάλας και την κ. Ρόκκου Στέλλα που μοιράστηκαν τις αναμνήσεις, τη γνώση αλλά και την αγάπη τους για ραδιόφωνο.

Εύχεται, τέλος, η συνεργασία με την ΕΡΤ Καβάλας, για την ανάδειξη του τοπικού ραδιοφώνου, να αποτελέσει τον μοχλό για την ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα