Κέρκυρα: Ικανοποίηση Παυλίδη για τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο

14:19 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίησή του για την ανάρτηση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη καθαριστών-τριών και τραπεζοκόμων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας με ατομικές συμβάσεις εργασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «Με τις διατάξεις του άρθρου 97 του Ν.4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ

21 Α), η σημερινή κυβέρνηση έκανε πράξη τη δέσμευσή της να νομοθετήσει ώστε να απομακρυνθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να προασπιστούν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι καθαρίστριες που εργάζονταν σε ιδιώτη εργολάβο και παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας κατήγγειλαν ότι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και κινητοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη για την καταβολή απλήρωτων δεδουλευμένων και την πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Σε συνάντηση μαζί τους, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης τις είχε ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει με νόμο την πολιτική επιλογή της να παρέχεται η δυνατότητα στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή δίνει την ευκαιρία στη διοίκηση του ΓΝΚ να προσλάβει επιπλέον αριθμό καθαριστών-τριών (41 αντί 36 που ήταν μέχρι σήμερα) και ακόμη 3 τραπεζοκόμους, λόγω του οικονομικού οφέλους που προκύπτει, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει στους εργαζομένους ικανοποιητικό μισθό (περίπου 1.300 ευρώ μικτά) και εργασία έως το τέλος του 2018. Επιπλέον, όμως, σύμφωνα με τον διοικητή κ. Κακαβίτσα, το Νοσοκομείο ωφελείται και από το γεγονός ότι οι 6ωρες βάρδιες γίνονται 8ωρες εξυπηρετώντας καλύτερα τις ανάγκες του ιδρύματος.
Σημειώνεται, τέλος, ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μοριοδοτούνται η ανεργία, η πολυτεκνικότητα, η προϋπηρεσία και η εντοπιότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα