Παρέμβαση ΕΣΑμεΑ στον «πόλεμο» Γαβρόγλου – ιδιωτικών σχολείων για τους μαθητές με αναπηρία

11:19 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φοίτηση παιδιών με αναπηρία σταφοίτηση, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Σε υπόμνημά τους τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν λόγο για «δυσερμήνευτο και αδικαιολόγητο ιδεοληπτικό μένος του υπουργού». Ο Κώστας Γαβρόγλου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το υπόμνημα, ενώ κατηγορεί τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων

για «επικίνδυνες νοοτροπίες». Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επιτέθηκε στον ΣΙΣ, ο οποίος απάντησε ότι η αντίδραση της ΕΣΑμεΑ είναι «προϊόν παραπληροφόρησης ή και άγνοιας βασικών δεδομένων».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΕΣΑμεΑ παρασύρθηκε σε αυτή την ανακοίνωση από την επίθεση που εξαπέλυσε στη Βουλή προχθες βράδυ ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος εγκλωβισμένος στην κριτική που του γίνεται για την καταστροφική πολιτική στην εκπαίδευση και κυρίως στην τριτοβάθμια με την περαιτέρω αποδόμηση του «νόμου Διαμαντοπούλου», επέλεξε να κλείσει την τοποθέτησή του λειτουργώντας για άλλη μια φορά διχαστικά και παρελκυστικά, καταφερόμενος εναντίον των ιδιωτικών σχολείων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΙΣ, προσθέτοντας:

«Η προσήλωση των ιδιωτικών σχολείων στην άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού είναι δεδομένη από την πολύχρονη και πολύπλευρη δράση τους» και το ότι «»επίδειξη ανθρωπισμού» δεν κάνουν οι κυβερνώντες με νομοθετήματα κενά νοήματος. Διότι την ίδια στιγμή που σκανδαλωδώς κόβονται τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και χιλιάδες παιδιά μένουν χωρίς στήριξη, το υπουργείο επέλεξε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού, νομοθετώντας το αυτονόητο», καθώς η ρύθμιση του νομοσχεδίου ουσιαστικά «πάντα ίσχυε».

Η απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου

«Ειδικά οι εκφράσεις του υπομνήματος του ΣΙΣ που αναφέρονται στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία φανερώνουν επικίνδυνες νοοτροπίες, υποκρύπτουν προσπάθεια αποφυγής και αναδεικνύουν την έλλειψη αποδοχής του δικαιώματος παροχής ίσων ευκαιριών. Εκφράσεις όπως «ιδεοληπτικό μένος» του υπουργού, «ηθικά έωλη» νομοθέτηση, «βιάζει βάναυσα», «θεσμοθετεί μηχανισμό παραδικαιοσύνης» και «σοβιετικού τύπου νομοθέτηση» δεν περιποιούν τιμή σε όποιον τις λέει και τις γράφει» αναφέρει ο Κώστας Γαβρόγλου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα