Κέρκυρα: Ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ για την παραίτηση Γατσούλη

14:53 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η κατάσταση έντασης στο νοσοκομείο. Νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά από την ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή την παραίτηση Γατσούλη. Η ΕΓΕΣΥΚ, πάντως προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και ίσες αποστάσεις, αλλά τονίζει ότι το θέμα της υπεραπασχόλησης των γιατρών και νοσηλευτών υφίσταται, λόγω έλλειψης προσωπικού και ζητά μόνιμες προσλήψεις. Ο Αντιπρόεδρος μάλιστα της ΕΓΕΣΥΚ

Φώτης Παπαβλασόπουλος τονίζει ότι δεν υπάρχει σημαντική ανταπόκριση για τις θέσεις των επικουρικών για ένα χρόνο δεδομένου ότι ακόμη και οι υποσχέσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για οικονομικά κίνητρα, δεν υλοποιήθηκαν. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η απόφαση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κου Ν. Γατσούλη να παραιτηθεί ένα χρόνο προ της συνταξιοδότησης του προκαλεί λύπη και η απώλεια του αφήνει το νοσοκομείο μας φτωχότερο, στερώντας το από την εμπειρία ενός ικανότατου και εξαίρετου συναδέλφου.

Διαβάσαμε προσεκτικά την επιστολή του κ Γατσούλη που εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του από την κλινική και που εστιάζονται κυρίως στην διαφορετική προσέγγιση που είχε, στο θέμα της κάλυψης των εφημεριών στην χειρουργική κλινική και στο χειρουργικό ΤΕΠ, από την Διοίκηση του ΓΝ Κέρκυρας. Ο κ Γατσούλης θεώρησε την εξέλιξη αυτή ως παρέμβαση στο διοικητικό του έργο και κατ’ επέκταση θεώρησε πως «μειώνεται» ως Διευθυντής.

Η ΕΓΕΣΥΚ πιστεύει πως η διαχείριση και το πλάνο λειτουργίας ενός νοσοκομείου θα πρέπει να καθορίζεται και να ασκείται με τη συνεργασία των διευθυντών των τμημάτων, των διευθυντών των τομέων, των επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου, της διεύθυνσης της ιατρικής υπηρεσίας και της διοίκησης για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στον πολίτη. Θεωρούμε ότι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να εξαντλούν τα όρια συνεργασίας, χωρίς βέβαια να ξεπερνούν τα όρια της προσωπικής τους αξιοπρέπειας.

Το ιατρικό προσωπικό οποιασδήποτε βαθμίδας καλείται να υπηρετήσει τον σκοπό αυτό, εφόσον βέβαια η λειτουργία αυτή πραγματοποιείται με όρους ασφάλειας, τόσο για τον άρρωστο, όσο και για τον εργαζόμενο, με το κατάλληλο προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή όπως αυτή ορίζεται από την νομοθεσία, ανεξαρτήτου βαθμίδας (από ειδικευόμενους έως διευθυντές). Κανείς δεν πρέπει να θεωρείται υπεράνω των άλλων συναδέλφων και όλοι οφείλουν να συμβάλλουν στον ασφαλή τρόπο εφημέρευσης του νοσοκομείου.

Χρέος της διοίκησης είναι η συνεχής και αέναη διεκδίκηση προκήρυξης μόνιμων θέσεων και αύξησης του προϋπολογισμού ώστε η στελέχωση των τμημάτων και το εφημεριακό πρόγραμμα να καταρτίζονται με γνώμονα τόσο την ασφαλή εφημέρευση του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού όσο και την αποφυγή της ψυχοσωματικής εξουθένωσης του προσωπικού που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε νέες παραιτήσεις. Θεωρούμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε ως προς την στελέχωση και την ποιοτική αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και οι οποιοιδήποτε πανηγυρισμοί είναι άτοποι και προκλητικοί.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ανάπτυξη αυτόνομου ΤΕΠ θα είναι θετική για την παροχή υπηρεσιών Υγείας στο νησί μας εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί μέσα από την ορθή στελέχωση μόνιμου κατάλληλα εκπαιδευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και θα είμαστε αντίθετοι απέναντι στην διοίκηση, για την οποιαδήποτε αυθαιρεσία της έναντι ιατρών, κατά την λειτουργία του.

Τα μέλη της ΕΓΕΣΥΚ (πλην των δύο μελών του ΠΑΜΕ)
Χρυσούλα Μαραγκού, Πρόεδρος ΕΓΕΣΥΚ
Φώτης Παπαβλασόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΓΕΣΥΚ
Ηλίας Παπανικολάου, Γραμματέας ΕΓΕΣΥΚ
Πέτρος Πολιτάκης, Αναπλ.Γραμματέας ΕΓΕΣΥΚ
Μάρκο Μπόσκολο, Μέλος ΕΓΕΣΥΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα